KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 15., kedd

E.L. James: Grey


E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának mindhárom része a toplisták élén tündökölt több héten keresztül, így nem okozott meglepetést, hogy a Grey is azonnal a toplisták élére került. A Libri Kiadónak köszönhetően hazánkban is megjelent a napokban a Grey című könyv. Több ezer olvasó szeretné tudni, hogy Christian Grey pontosan mit gondolt, hogyan érzett, amikor találkozott Anastasia Steele kisasszonnyal, miként próbálta alakítani a történteket. A Blogturné Klub 8 bloggere december 2. és 16. között a Grey turné keretén belül élménybeszámolókkal, extrákkal és nyereményjátékkal népszerűsíti még tovább Christian történetét!

Libri Kiadó 2015. november
716 oldal
Fordította:Babits Péter
Goodreads:
Besorolás: BDSM, felnőtt, erotikus

Rendelési link

…mert minden történetnek két oldala van.
E. L. James újraírta az elmúlt idők legsikeresebb bestsellerét.
Eljött a várva várt pillanat, amikor a Szürke-rajongók végre a titokzatos és izgató Christian gondolatai közé férkőzhetnek. Christian Grey szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról.
A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?
„Christian rendkívül összetett személyiség – nyilatkozta James –, az olvasóimat mindig is izgatták a vágyai, a gondolatai, és persze múltjának sötét árnyai is. Nagy öröm volt számomra ismét visszatérni Ana és Christian világába, és újraélni a történetet.”
Az Ötven árnyalat-trilógia világszerte 125 millió példányban kelt el, ez a könyvkiadás történetének eddigi legsikeresebb sorozata. E. L. James GREY című regénye június 18-án, Christian születésnapján jelenik meg az USA-ban.

Három évvel ezelőtt értékeltük Lupival A szürke ötven árnyalata című könyvet egy rendhagyó bejegyzéssel. Abban feltétel nélkül  egyetértettünk, hogy a könyv a hibáival együtt is szórakoztató, és meglehetősen tetszett mindkettőnknek. A filmváltozat már annyira nem, persze megnéztem többször is, de az első élmény a moziban elég sokkoló volt. Hiányzott belőle az, amit most kaptak meg a rajongók, Christian szemszöge...  A vászon előtt ülve a nézők többsége még csak nem is olvasta a könyvet, és elkönyvelték Christiant egy perverz baromnak. Így utólag nagyon is bánhatjuk, hogy nem ez a könyv jelent meg hamarabb!
Ahhoz, hogy megértsük ezt a munkájában oly sikeres, de a lelkében sérült fiatalembert, meg kell ismernünk a fejében lezajló gondolatmeneteket, rá kell találnunk a legbensőbb titkaira, meg kell fejtenünk a múltját. A szerző mindezt megadja a hűséges olvasóinak, akik könyörögtek ezért a változatért. Ez a karakter fogalom lett, és nők milliói vágytak megismerni őt belülről is.
Őszintén nem gondoltam, hogy Erika képes ennyire jól pasi szemszöget írni. 
Oké, Christian hatalommániás és szexfüggő,  ezzel együtt is félelmetesek az igényei, a szerző mégis meg tudta oldani, hogy 100%-ig hiteles legyen a karaktere. Imádtam a belső megjegyzéseit, amivel kommentálta magában Ana megnyilvánulásait. Éppúgy beszélt, olyan szófordulatokat használt, mint bármelyik pasi, ezen nincs mit megbotránkozni. Szerintem nincs olyan női olvasó, aki ne hatódott volna meg a visszaemlékezéseit, rémálmait olvasva, és ne akarta volna őt alaposan megvigasztalni, sokkal nagyobb arányban, mint az eredeti szürke 50 olvasók közül. 
 
Ez pedig a szerző alaposságának köszönhető, aprólékos leírást kaptam minden apró rezdülésről ami kettejük között zajlott.  Imádtam ezt a lassú építkezést, teljesen más, sokkal intenzívebb volt számomra Christian érzéseit átélni, mint Ana szemszögét. Míg magabiztosnak látszik Ana előtt, azalatt láthattam mennyi kétség és kérdés gyötri, belemegy-e a szerződésbe Ana, tudja kezelni a helyzetet, elfogadja az ő legsötétebb vágyait? 
Vicces és egyben félelmetes volt újra átélni a kedvenc jeleneteket, amit eddig Ana szemszögéből ismertem. De Ana túlságosan ártatlan volt, bizonytalan, teljesen máshogy láttam az ő oldaláról a cselekményt, mint Mr. Grey fejéből. 

Mielőtt túlságosan romantikusba hajlanék, azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a szex  kőkemény D/S viszonyon alapul, amit megint csak teljesen más volt Christian oldaláról nézni. Ha bárki is ezzel a könyvvel kezdené, tudnia kell, hogy meglehetősen nagy toleranciát igényelnek a játszószobás jelenetek. Mindenesetre nehéz azt képzelni, hogy valaki ne halott volna már erről a sorozatról és minden előzmény nélkül leveszi a polcról a Grey-t.
Mindenképpen ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan jobban preferálják a pasis szemszöget, és szeretnék újra átélni ennek a különleges szerelemnek a kibontakozását, nekem több, mint kellemes élmény volt, kedvencem lett.

Borító:   Eredeti, elegáns.
 
Kedvenc karakter: Christian

Szárnyalás: A bemutatás a szülőknek. 

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  BDSM, mintha valaki nem tudná.

Értékelés:



Nyereményjáték

A szürke ötven árnyalatának és ezáltal a Grey-nek is vannak meghatározó jelenetei, tárgyak, sőt helyszínek, amelyekről a történet jut eszébe egy igazi rajongónak. Ezúttal igaz-hamis játékra hívunk titeket. A bloggerek a bejegyzések végén megosztanak egy-egy képet, amelyről el kell döntenek, hogy hozzá tartozik-e a történethez, vagy sem. A rafflecopter doboz megfelelő helyére kell beírnotok az IGAZ, vagy HAMIS szavakat. A Libri kiadónak köszönhetően pedig kisorsolunk a helyes megfejtést beküldők között 3 példányt a Grey című könyvből. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
7. állomás. Szerepel ez a jelenet a könyvben?

a Rafflecopter giveaway


Állomás lista

12.02. Kristina blogja
12.04. MFKata gondolatai
12.06. Zakkant olvas
12.08. Insane Life
12.10. Deszy könyvajánlója
12.12. Dreamworld
12.14. Kelly & Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók