KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 22., kedd

Holden Rose: Az ellopott karácsony

Hamarosan beköszönt a karácsony, a szeretet, a család és a rejtélyek ünnepe. Ugyanis valaki ellopta a karácsonyt, és sehol nem találni. Howardékhoz három blogger csatlakozott, hogy megoldják ezt a különös ügyet, és közben bemutassák Howardék újabb kalandját. És mivel mindenkinek jár a happy end, minden állomáson találkozhattok egy külön rejtéllyel, amelyek megoldásával megnyerhetitek a Főnix Könyvműhely által felajánlott Az ellopott karácsony könyvet.

Főnix Könyvműhely 2015.
156 oldal
Besorolás: middle-grade detektívregény
Megrendelés

Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és ami most hiányzik nekem, az egy karácsonyi ajándék.
Gillel közösen adtuk volna Nitának, de egyszer csak nyoma veszett. Persze nem magától vált köddé, hanem ellopták!
Ez nem egy szokványos karácsonyi történet, mert kimarad belőle a Télapó meg a csengettyűs zene. Helyette ott lesz a papi, egy zűrzavaros nyomozás és egy szemtelen szellem, akinek valahonnan kulcsa van a kémiaszertárhoz.
Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.
Mielőtt belekezdesz, fontos, hogy tudd: ez nem mese!Ez egy detektívtörténet gyerekeknek.

Az jutott eszembe erről a történetről, hogy milyen fontos az ember életében a barátság. Van két barátnőm, akikkel minimum havonta egyszer összeülünk egy vacsorára, a kedvenc éttermünkben, vagy valamelyikünk lakásán, és pár órán keresztül jól kibeszéljük a bajainkat és örömeinket egy jó olaszos kaja mellett. Edit és Erzsébet minden alkalommal bebizonyítja nekem, hogy milyen jó együtt nevetni, vagy épp meghallgatni egymás tanácsait.
Szóval arra gondoltam, bevonom ennek a történetnek az értékelésébe  bozs barátnőmet, mint vendégbloggerünket, mert nagyon-nagyon mondogatta az utóbbi hetekben, hogy karácsonyi történetre vágyik. Mivel máshol most nem blogol aktívan, megragadtam a lehetőséget, hogy szóra bírjam nálunk. Fogadjátok szeretettel az értékelését, remélem nem egyszeri alkalommal!

bozs:  Az ünnepek tájékán, gondolom nem csak én, szívesen hangolódom könyvekben is a karácsonyra. Már két felnőtt könyvet elolvastam, de most úgy gondoltam kéne a közel 40 éves lelkemnek egy fiatalokról/gyerekekről szóló történet is.
Ahogy megláttam a könyv címét, lecsaptam rá. 100%-ban vagyok borító által becserkészett olvasó, még a fülszöveget sem sikerül mindig elolvasni, ezért is járhattam úgy, hogy egy sorozat 4. kötetét foghattam a kezemben. (közben kiderült, hogy a 3. rész tavasszal fog megjelenni)
Imádom a rajzos borítókat! Itt is megtetszett a három gyermek, akik 60 foggal mosolyognak és látszik rajtuk, mennyire élvezik az életet. Persze a mögöttük lévő karácsonyi hangulat sem utolsó.
Az sem volt probléma, hogy nem az első résszel kezdtem. Igaz sokat felemlegetik az előző nyomozásaikat, de nem volt gond a totális ismeretlenség, sőt inkább kedvet kaptam a többi rész elolvasására is.
A történet nem igazán a karácsonyról szól, hanem a karácsony legszebb pillanatáról, amikor másnak szeretnénk örömet okozni. „ha valaki ellopja tőlünk az örömszerzés lehetőségét, az magát a karácsonyt lopja el!”

A három barátnak két rejtélyt kell megoldani. Az egyik az iskolájukkal kapcsolatos, ahova járnak. Minden reggel nyitva találják a kémiaszertár ajtaját, ahol a bent tárolt, részben veszélyes  felszerelés miatt szigorúan zárva kéne lennie. A második és ez tűnik nehezebbnek, mivel ezt el kell titkolniuk a csapat harmadik tagja elől, egy ajándékozás körüli gond. A fiúk (Howard és Gil) Nita egy régen áhított vágyát szeretnék megvalósítani és meglepni vele szenteste, de ez a tárgy az átadás előtti pillanatban eltűnik.
A fiúknak van egy roppant jópofa segítségük, Gil nagypapája, akibe muszáj beleszeretni a történet folyamán. Annyira lelkes, annyira aranyos! A végén az is kiderül mi is volt az indítéka ennek a lelkesedésnek. Itt lehet kicsit pityeregni a kicsit szentimentális, túlkoros olvasóknak.
Naná, hogy ez a három talpraesett, logikusan gondolkodó gyermek mindent megold  és szeretettel, együtt várhatják a karácsonyt!
Sikerült is a könyv olvasása után az ünnepekre hangolódnom. Ebben sokat segített, hogy állandóan hullik  a hó a történetben és  a könyvből csak úgy  árad a szeretet! Kortól függetlenül ajánlom a könyvet minden kedves olvasónak, én pedig mindenképp beszerzem az előző részeket is!

Borító:   Bájos, igazán hangulatteremtő.
 
Kedvenc karakter: Mindenki, különösen a nagypapa.

Szárnyalás: A boltos árengedménye nagyon aranyos.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce:  Egy kis elérzékenyülés senkinek sem árt.

Értékelés:


Nyereményjáték

Eljött az ideje, hogy megtudjátok, milyen rejtély is vár rátok! Mivel nagyon szeretnénk megtalálni a karácsonyt, és a megfelelő hangulatot is hozzá, a legegyszerűbb módszerhez folyamodunk. Éneklünk. Vagy legalább is, egy képet mutatunk nektek, amely egy-egy híres karácsonyi dalt jelképez. A ti feladatotok rájönni, melyik dalra is gondoltunk pontosan, és annak címét beírni a Rafflecopter dobozba. Énekelni is ér!
A győztes Holden Rose: Az ellopott karácsony könyvét nyerheti meg. Viszont figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, és a győztesnek 72 órája van jelentkezni, mielőtt új győztest sorsolnánk.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

12. 18 - Always Love a Wild Book
12. 20 - MFKata Gondolatai
12. 22 - Kelly & Lupi Olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók