KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 1., kedd

Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl (Felföldi krónikák #1)


Ismét egy régóta várt regénnyel szeretnénk csábítani titeket. Dögös skót pasik, tündérek, időutazás és Karen Marie Moning. Ugye, hogy érdemes közelebbről is szemügyre venni? Mi megtettük! Mától hét állomáson át mesélünk arról, nekünk hogy tetszett A Felföld ködén túl. Tartsatok velünk! 
  
Cor Leonis, 2015
316 oldal,
Fordította: Körmendi Ágnes
Goodreads: 4,00
Besorolás: paranormal, romantikus
 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csábító skót földesúr…
Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…
Egy nő, aki az idő foglya…
A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…
Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot. 

Karen Marie Moninggal elég nehezen indult a kapcsolatom. Pár évvel ezelőtt szinte az összes könyves barátom a Tündérkrónikákat olvasta. Akkora hype volt körülötte, hogy egy darabig direkt nem is kezdtem bele, mert mindig picit ódzkodom az agyondícsért dolgoktól - magasra teszik a lécet és utána gyakran csalódom. Végül persze nem kerülhettem el én sem a sorsomat, Andi barátosném annyira odavolt ezért a sorozatért, annyira biztatott? követelődzött? hogy kezdjek neki, hogy végül beleolvastam. És szinte egy hét alatt ledaráltam az egész sorozatot. Hogy bejött-e? Igen. Olyannyira, hogy azóta számomra alapmű a sorozat, mindenkinek csak ajánlani tudom. Így amikor szóba került, hogy az írónőnek egy új sorozata jelenik meg itthon, próbáltam időt szakítani a sok olvasnivalóm között és kíváncsian ugrottam neki a könyvének.

Hát őszintén bevallva, nem teljesen azt kaptam, amire számítottam. Számomra iszonyatosan nagy volt a kontraszt a Tündérkrónikák sorozat és a Felföldi krónikák bevezető kötete között. Az írónőnél megszoktam a csavarokat, az izgalmas történetvezetést, de itt mindez hiányzott. Nagyon-nagyon hiányzott.
Pedig az alaptörténet nagyon tetszett. Adva vagyon a tündérek birodalma, ahol a királynőjük túlságosan ömleng egy halandó férfiről, Sidheach Douglasről, Dalkeith skót earljéről, így a féltékeny tündérkirály utasítja az udvari bolondját, hogy leckéztessék meg a férfit: keressenek neki egy gyönyörű nőt, akibe beleszeret, de a nő utálja a szép férfiakat és még véletlenül se viszonozza a férfi érzéseit. Az udvari bolond téren és időn át keres-kutat, amikor is 1997-ben, Seattle-ben talál rá erre a különleges nőre, Adrienne de Simone-ra, aki minden követelményeknek megfelel.
Így a fiatal nőt akaratán és tudtán kívül az 1513-s évek Skóciájába repíti, ahol egy kényszerházasság révén a fent nevezett, gyönyörű, halálosan gyönyörű, még annál is gyönyörűbb férfi asszonya lesz. Természetesen a tündérkirály "átka" hatásos, mert Adrienne még véletlenül sem akar behódolni a skót férfinak, aki pedig az első döbbenete után - hiszen azt hiszi, hogy egy ronda, őrült nőt kell elvennie feleségül és helyette a gyönyörű Adriennét kapja - bevet az udvarlástól, a gyengéd erőszakig mindent, hogy meghódítsa a fiatal feleségét. Ezen felül persze vannak még mindenféle akadályok, amelyek a fiatalok közé állnak - többek között egy rejtélyes kovács -, azt, pedig hogy végül egymáséi lesznek-e - hiszen ugye ez egy sorozat bevezető kötete - nem árulom el, olvassátok el ti is a könyvet:).
Ez így mind érdekesen hangzott - és persze jó pár dolgot még nem is árultam el a történetből, hogy ne spoilerezzek sokat és ne rontsam el az olvasás élményét, de a valóság azért ennyire nem volt jó. Alapjában véve imádom a macska-egér harcot egy férfi és nő között, de itt mindez számomra nagyon sokáig tartott. Ráadásul annak sem örültem nagyon, hogy az írónő nem hagyta azt, hogy MAGAM döntsem el, hogy Sidheach (Hawk) jó pasi-e, hanem minden második-harmadik oldalon az arcomba nyomta hosszú sorokon keresztül, hogy mennyire dögös pasi a főhős, milyen szoborszerű a teste, milyen ékes férfiassággal van megáldva és még sorolhatnám. Az már csak hab volt a tortán, hogy a főhősnőnk eltolja magától a férjét, a GYÖNYÖRŰ Hawkot, mert "utálja a GYÖNYÖRŰ férfiakat", hiszen egy nagyon rondán bánt el vele. De a taszítás egészen csak a kastély faláig terjed, hiszen a kovács, aki ugyanolyan GYÖNYÖRŰ, már nem taszítja, vele vidáman flörtölget.
Igazából szívesen ismertem volna meg többet a háttértörténetből, szívesen láttam volna Hawkot azon felül is, hogy csak siránkozott, követelőzött, udvarolt és próbálta megszerezni a felesége bizalmát, szerelmét, testét, hiszen az akkori Skócia igen veszélyes és kalandos hely volt, így lehetett volna egy picit távolabb is kerülni a kastély falaitól:).
Számomra ez azért volt fájó nagyon, mert - igaz tudom, hogy jó pár évvel később készült a Tündérkrónikák - de megszoktam az írónő varázslatos stílusát, hogy úgy ki tud kapcsolni a hétköznapokból, hogy még azt is elfelejtem, hogy milyen napszakot írunk, ha a könyve a kezemben van.
Persze azért nem csak rossz dolgok történtek a könyvben, mert kimagaslóan jók voltak - csak sajnos keveset szerepeltek: a TÜNDÉREK. Imádtam azt az intrikus, gonosz, csavaros észjárásukat, amit a Tündérkrónikákban már megszerettem és már itt is látszott, hogy ők alakítják a szálakat, ők fogják a történetet alakítani. Csak azt sajnáltam, hogy aránylag keveset olvashattunk róluk.

Összességében egy jó alapötletű, de nem túl jó kidolgozású történetet olvashattam, amit biztosra veszek, hogy a Moning fanatikusok és a történelmi románcokat kedvelők azért nagyon fognak szeretni. Nekem nem sikerült annyira elkapni ennek a történetnek a velejét, ennél már több kell nekem ahhoz, hogy egy regény lekössön. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a következő részre, mert bízom benne, hogy Karen Marie Moning kicsit jobban erősíti a tündérek vonalát és egy izgalmasabb, hozzá jobban illő történetet olvashatok. 

Borító: Naagyon dögös:), teljes mértékben utal a történetre!

Kedvenc karakter: a tündérek úgy összességében

Szárnyalás: a tündérek ármánykodása:)

Mélyrepülés: hogy a kelleténél többször kellett arról olvasnom, hogy mennyire világraszóló jó pasi Hawk  

Érzelmi mérce: van benne +18-s karikás jelenet bőven, úgyhogy mindenképpen 16 éven felülieknek ajánlom!

Értékelés:

Nyereményjáték:
Történetünk a XVI. század Skóciájában játszódik, ezért arra gondoltunk, hogy ismerjük meg jobban a Felföldet, illetve várait. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik állomáson melyik vár képét adták közre a bloggerek. Azok között, akik helyesen válaszolnak, öt példány Karen Marie Moning könyvet sorsolhatunk ki a kiadónak hála.
  • az első két nyertes A Felföld ködén túl c. könyvet.
  • a harmadik nyertes Rossz hold kelt fel c. könyvet
  • a negyedik nyertes példány Új nap virrad c. könyvet
  • az ötödik nyertes Iced- Megnyílik az ég c. könyvet kapja meg.
Játékra fel!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




A blogturné további állomásai:
November 23 - Angelika blogja
November 25 - MFKata gondolatai
November 27 - Függővég
November 29 - Deszy könyvajánlója
December 1 - Kelly Lupi olvas
December 3 - Zakkant olvas
December 5 - Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók