KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. január 12., kedd

Jasinda Wilder: Falling Into You - Zuhanok beléd (Beléd zuhantam #1)

Hazánkban a könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg a nagysikerű Falling into you - Zuhanok beléd című new adult könyv.
Történet a szerelemről, elvesztésről és újrakezdésről, támaszról és emberek közötti kapcsolatokról.
Nyolc blogger, nyolc állomáson mesél a könyvről és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány!
Könyvmolyképző, 2015
336 oldal
Fordította: Kovács Anna
Goodreads: 4,06
Besorolás: romantikus, realista, new adult


Kyle volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.
A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot és önvádat hordoz magában. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és hogy mennyire fontos a megbocsátás.


Őszinte leszek, már nem várok túl sok mindent a New Adult könyvektől. Mindig reménykedem, hogy valami jót, valami eredetit, valami újat kapok, de egy-két történet kivételével, általában rettenetesen csalódok.

Pedig ez a történet annyira jól indult! Egyszerűen annyira imádtam, hogy letenni sem tudtam. Imádtam Kyle és Nell kapcsolatát, a gyerekkori barátságból kialakuló szerelmet, ami nem volt idealizált, benne volt minden probléma, minden kétség, szépség és gyötrelem, ami az első nagy szerelmeket kíséri. Nagyon szerettem velük lenni, izgultam értük az első csóknál, amikor bevallották a szerelmüket a szülőknek, ott voltam velük minden pillanatukban. A tragikus balesetről pedig az éjszaka közepén olvastam és annyira bőgtem, hogy alig láttam a betűket. És itt történt számomra az első törés köztem és a történet között. Mert a temetésen történt valami, ami miatt Nellre nagyon, de nagyon ideges lettem. Igen, ott találkozik Coltonnal, Kyle bátyjával és történik köztük valami, aminek semmilyen esetben sem lett volna szabad megtörténnie. Itt éreztem először azt, hogy Nell összes gyásza számomra egyáltalán nem valós. Én teljesen megértettem, hogy a gyász néha furcsa dolgokat hoz ki az emberből, de ez nekem ott túl sok volt. Örültem volna, ha az író valahogy másképp oldja meg a kapcsolatuk első lépéseit... nem tudtam valahogy továbblépni azon, hogy a tragédia és a gyász után túl gyorsan jött a folytatás. Oké, ott volt a két év, de csak megemlítve. Nekem olyan érzésem volt, mintha meghalt volna Kyle és másnap már Nell és Colton egymás körül kering. Nem volt időnk, hogy mi is meggyászoljuk a fiút, túl hamar ugrottunk bele az új kapcsolatba. Talán ez is közrejátszott, hogy Coltont - akármilyen dögös is a srác - nem tudtam megkedvelni, nem tudtam együttérezni vele. Ahogy Nell is elveszítette a szimpátiámat a temetésen történtek miatt.
Az újra találkozásuk kicsit hihetetlen volt a számomra, mert a való életben annak az esélye, ami velük történt... hát elég kevés:). De utána, még ha kisebb döccenőkkel is, de újra beindult a történet. Azt azonban be kell vallanom, hogy akármennyire is nem szerettem őket külön-külön, de együtt édesek voltak. A fiú nagyon nagy támasza volt Nellnek és viszont, a lelkizős részeiket pedig külön imádtam. Ami pedig külön pozitívuma volt a történetnek, az a rengeteg zene, ami átitatta az egészet. Az írónő nem félt beletenni megannyi ismert és kevésbé ismert zeneszámot a regénybe, én pedig boldogan ismertem fel közülük jópárat.
De new adult könyvről beszélünk, aminek pedig szerves része a szex. Amit teljesen megértek, értem én, hogy egy ilyen történetbe kell a sok szex, hiszen ez az a korosztály, ahol ez "napi létszükséglet":), de itt picit úgy éreztem, hogy a történet második fele erre megy rá nagyon. Volt egy kis lelkizés, utána jó nagy szex, utána újra egy kis lelkizés, megint szex és ez így ment szinte a regény végéig.
És a vége? Ott kaptunk még egy csavart, ami viszont ismét inkább volt KLISÉHEGY, mint egy izgalmas csattanó. Nem tudom, hogy ezt miért kellett beletenni, amikor már így is elég sok volt a főhősök hátán, miért kellett még egyszer beléjük rúgni? Ez az írótól ismételten nem volt egy szép lépés...
Sajnálom, hogy ez lett a véleményem, mert a tökéletes kezdés után nagyon szerettem volna szeretni ezt a regényt. De nem sikerült. Kyle haláláig nagyon jól megírt történet volt, de utána úgy érzem, hogy mindenbe picit bele kellett nyúlni, kicsit koncepció nélkül, az írónő próbálta a már megszokott és jól bevált, zsepkendőkapkodós new adult elemeket felsorolni a regénybe. De ez itt és most számomra kevés volt.
Borító: Nagyon tetszik, romantikus, forró, engem levett a lábamról:)

Kedvenc karakter: Kyle

Szárnyalás: a zenei részek

Mélyrepülés: amit Nell tett a temetésen

Érzelmi mérce: vannak benne nagyon forró jelenetek, úgyhogy mindenképpen 16 éven felülieknek ajánlom az olvasását

Értékelés:



A képre kattintva beleolvashattok a regénybe:
http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7194_zuhanok_beled_beliv.pdf

Blogturné extra - karakterinterjú fordítás
Egy este beugrom a bárba, de nemcsak azért, hogy meginterjúvoljam Nellt és Coltont, hanem azért is, mert nagyon szeretném őket hallani együtt énekelni. De kész voltam kettőjüktől! És Colton olyan NAGY. El se hinnéd, hogy egy ilyen nagy, kemény testből ilyen csodálatos hang jön ki. Végül (jó pár libabőr után), csatlakoznak hozzám és válaszolnak néhány kérdésemre.

Mind a kettőtőknek felteszem a kérdéseket, így szeretném, ha mind a ketten válaszolnátok. Tartsátok szem előtt, hogy nem vagyok szégyenlős. Egyáltalán nem.

Szerencsére, Colton vesz nekem egy feles vodkát, hogy megnyugtassam az idegeimet.... hm..... S'mores vodka, hűtve. A kedvencem. Na gyerünk!

Írjátok le egymást három szóval.
Nell: Colton erős, édes, tehetséges.
Colton: Nell szexi, tehetséges és vagány.

Most egy ital/feles nevével írjátok le egymást.
Colton: Nell itala whiskey/sprite lenne, mivel ez az, amit ő iszik. Layers of Heathnek (A hőség árnyalatai) ... hívnám.
Nell: Colton itala egy feles lenne, azt hiszem. Jameson és Kahlua lenne. Azt hiszem, Tall Dark and Handsome (Magas Sötét és Jóképű) lenne a neve.

(Az enyém vajon édes és ragacsos lenne?)

Melyik album minden idők legnagyobb kedvence?
Nell: Az én kedvencem valószínűleg a Mumford & Sons: Sigh No More lenne.
Colton: Az enyém... ó, istenem, nem vagyok biztos benne, hogy tudnék egyet választani. The Civil Wars: Barton Hollow-ja... the Avett Brothers: I and Love and You? Ezek lennének a top választásaim.

Melyik dalt szeretitek legjobban előadni együtt?
Colton: Barton Hollow a legnagyobb közönségkedvencünk. Ez egy pokolian szexi dal.
Nell: Én személy szerint imádok jazz feldolgozásokat játszani Coltonnal. Rengeteg Ella és Louis feldolgozást játszunk együtt és én... ó, istenem, imádom hallgatni, ahogy Colton Louis részeit énekli, a hangja reszelős és magára Louisra emlékeztet és ez olyan szexi.

Mi az a legjobb hely, ahol valaha szexeltetek?
Colton: Jobb hely, mint egy ágy? Egyszer nyáron a Lay-Z-Boyon (ez egy fotelmárka) csináltuk a tetőn. Valami... eszméletlen volt.
Nell: *elpirul és megüti Colton karját* Azt kellene mondanod, hogy ez személyes információ, te seggfej. De a Lay-Z-Boy szex NAGYON JÓ volt.

(Nell tudhatta, hogy fantáziálni fogok erről)

Mi a kedvenc pózotok?
Nell: Azt hiszem, mindegyikünknek mások a kedvencei. Az enyém az, ha én vagyok felül és háttal vagyok Coltonnak. Szeretem, ha átkarol, de rajta vagyok. Ez intim, de erotikus.
Colton: *Nellre néz* Na, most ki ad ki magáninformációt? Én is szeretem azt a pózt, de a személyes kedvencem, hátulról, természetesen. Ez... nagyon szexi. Ez minden, amit elmondok.

Nell - Mit GONDOLSZ, mit szeret Colton benned?
Nell: Egy dolgot választhat? * nevet* Azt mondanám, hogy a legjobban a melleimet szereti. Csak viccelek! Mindent szeret bennem. Nem tudom, hogy mi lenne az az egy dolog, amit választana. Istenem, ez olyan nehéz kérdés! Hm.. talán az énekhangomat és hogy mennyire szeretek előadni.

Colton? Mit gondolsz, mit szeret Nell benned?
Colton: Azt hiszem legjobban azt a tényt szereti bennem, hogy megértem és megvédem. Ó, várj, a francba - vagy nem volna szabad káromkodnom? Na mindegy. Különben is, ez már két dolog, de igen. Ezek lennének.

Mit szerettek legjobban egymásban?
Nell: Én tényleg azt imádom benne a legjobban. Azt a tényt, hogy ennyire jól megért engem. Soha nem engedi, hogy olyan miatt legyen bűntudatom, ami nem az én hibám. És tényleg, ő megvéd magamtól, így ezt egy dolognak vehetjük.
Colton: Igen, jól írta le. Imádom a Nell-cickókat, de valójában? Ő annyira tehetséges, és imád fellépni és ezt látszik is, minden alkalommal, amikor színpadra lép. Ezt annyira imádom benne.

Mi az a két dolog, amit utáltok egymásban?
Nell: Istenem, te tényleg nehéz kérdéseket teszel fel. Utálni? Hogy csiklandoz. Így kelt engem fel reggelente, hogy megcsikizi a talpamat. Utálom, és ez arra készteti, hogy még inkább csinálja, mert azt gondolja, hogy cuki, ha ideges vagyok. Két dolog? Hm.. a zuhanyzóban szőrteleníti magát és nem takarít fel maga után. Sajnálom, ha ez TSI (túl sok információ), de ez a másik, ami nagyon idegesít benne.
Colton: Ez CUKI. Ez imádnivaló. Elvörösödsz és a hajad összegubancolódik és annyira dühös leszel, hogy megpróbálsz megütni. Ez cuki. Szanaszét hagyja a tangáit a zuhanyzó padlóján és őrülten ideges tud lenni, ha a wcpapír a tartóban nem alul jön ki, hanem felül. Én soha nem vettem észre a kettő közti különbséget, de megőrjíti, ha a wc papír így helyezkedik el.

Hogyan látjátok magatokat 3 év múlva?
Nell: Házasok leszünk és közös fellépésekre járunk.
Colton: Ugyanígy gondolom én is.

Ha elutazhatnátok valahová együtt, az mi lenne az a hely?
Colton: Mindig is el akartam menni Arubára. Ne kérdezd, hogy miért. Csak olyan egzotikusnak hangzik. Sehol nem jártam még Detroiton és New Yorkon kívül.
Nell: Tudom, hogy nyálasan hangzik, de bárhová elmegyek, ahol ott van Colton. Ha Arubára megy, akkor én is oda akarok utazni. Bár, szeretném Párizst látni egyszer.

Mondjatok pár véletlenszerű tényt magatokról.
Nell: Hatalmas lábam van egy lányhoz képest. 42-s cipőt hordok.
Colton: igen, nagylábon élsz. *Nevet, mire Nell újra rácsap a karjára* Utálom a mogyoróvajat és még soha nem láttam egyetlen egy Keresztapa filmet sem. Basszus, ez már megint két dolog.

Köszönöm, hogy beszélgettetek velem, srácok!
Sajnos vissza kell menniük a színpadra.... így visszatérnek oda és én újra elámulok azon, hogy milyen nagyszerűen összeillik a hangjuk.
Nyereményjáték:
Ezúttal könnyű feladatotok lesz!
Egy közös van bennünk, szeretjük a romantikus könyveket. Mostani játékban különböző new adult könyvekből olvashattok idézeteket és ez alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből van.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

"– Szerintem képtelenség igazán kiszeretni valakiből. – Látom a szemében, hogy átvillan egy gondolat az agyán. – Azt hiszem, hogy ha szerelmes lesz az ember, igazán szerelmes, akkor az egy életre szól. Minden más csak élmény és illuzió."


A blogturné további állomásai:
Január 2 - Angelika blogja
Január 6 - Insane Life
Január 8 - CBooks
Január 10 - Kristina blogja
Január 12 - Kelly Lupi olvas
Január 14 - Media Addict
Január 16 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók