KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. január 4., hétfő

Lakatos Levente: Szeress jobban! (Barbibébi #2)


Decemberben jelent meg Lakatos Levente új regénye, a Szeress jobban! Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével, vegyetek részt a nyereményjátékon, és a turné végén tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyvek egyike!
Libri, 2015
602 oldal
Besorolás: realista, romantikus

Barbara öt esztendeje megjárta a poklot. Az akkor tizenhét éves, mindent a pillanat szépsége alá rendelő lányt megkísérelték eltenni láb alól. Barbit a lehetőségek városáig, New Yorkig üldözi a múltja, ott igyekszik új életet kezdeni, tervei azonban sorra kudarcba fulladnak. A huszonéves lány vaskos hazugságokba burkolózva él, mígnem egy baljós éjszakán találkozik egy titokzatos, még nálánál is súlyosabb lelki terhet hurcoló férfival. Vajon sikerül megmenteniük egymást a sötétségtől?
Krisz öt éve tartó, tökéletesen gondtalannak hitt párkapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A kiábrándult fiú New Yorkba menekül, hogy tisztázza felkavart érzéseit. Éppen amikor a háta közepére sem kívánja a társaságot, a sors összehozza egy agyontetovált, illegális küzdősportot űző férfival. A titkoktól kemény álca azonban nagyon is sebezhető szívet takar, amely most könnyen megrepedhet…
Barbibébi története öt évvel az első kalandot követően folytatódik! Mennyit változik az ember a felnőttkor küszöbét átlépve? Hogyan találunk valódi önmagunkra, pontosabban arra a személyre, akit majd néhány év múltán ismét átértékelhetünk? Áldozni kell-e a harmóniáért, és utóbbi egyenlő-e a boldogsággal? A legtisztább tükröt önmaguknak állíthatjuk, a kérdés, hogy van-e bátorságunk belepillantani.

Őszinte leszek, először is a Barbibébit még nem olvastam - hallani hallottam már róla, sokan kedvelik, páran leszólják, de senkit nem hagyott vélemény nélkül, én pedig többek között ezért is még mindig nagyon kíváncsi vagyok rá. Itt ül a polcomon és csak arra vár, hogy belekezdjek, mint sok másik könyv is, csak hát az idő kevés, az olvasandó könyvek száma pedig csak nő... Így egy picit féltem, hogy mennyire fogom tudni felvenni a fonalat, hiszen a Szeress jobban a Barbibébi folytatása, de a többiek megnyugtattak, hogy az első rész nélkül is élvezhető a második.
Másodjára pedig elrettentett a könyv vastagsága. Ezt tipikusan az a könyv, amit otthon, egy takaró alá kucorogva, forró teával, vagy csokival kell olvasni, mert ezt lehetetlenség a buszon, villamoson kényelmesen tartani. De ezzel is szerencsém volt, mert pont egy itthon töltött időszakomban kezdtem neki a könyvnek, így a fent megemlített környezetet megteremtettem és belevágtam az olvasásba. 

A történetet az előző részben megismert két főszereplő szemszögéből olvashatjuk. Az egyikük Krisztián, aki a párjával együtt New Yorkba készül, de az indulást megelőző este rajtakapja a barátját egy lánnyal, a helyzet eléggé félreérthető, így a fiú sértetten és összetört szívvel egyedül indul a Nagy Almába, hogy a város megismerése mellett meglátogassa a régi barátnőjét, Barbit. A repülőn, az otthonhagyott párja helyére egy titokzatos, különleges, jóképű férfi ül, aki akarva-akaratlanul is, de felkelti a maga alatt lévő fiatal fiú figyelmét.
A másik főszereplő pedig Barbi, aki már kinn él New Yorkban, egy látszólag tökéletes kapcsolatban, a pasija mindent megad neki, amit kér, de valami mégis hibádzik. Az egyik este a lakótársnője és barátnője, Deshi arra kéri, hogy segítse ki őt egy esti rendezvényen, a House of Broken Hearts nevű szórakozóhelyen, amibe Barbi nagy nehezen, de végül beleegyezik, nem is sejtve, hogy ezzel mekkora kalamajkába és kalandba keveredik.

Az első gondolatom az volt az első pár oldal elolvasása után, hogy "úristen, hogy fogom én ezt letenni?" Egyszerűen képtelen voltam abbahagyni, mindenhová cipeltem magammal a könyvet, mert érdekelt, hogy mi fog történni a szereplőkkel. Este úgy feküdtem le, hogy "még egy szemszöget elolvasok, aztán elmegyek aludni", amiből aztán az lett, hogy majdnem egy este alatt elolvastam a könyv felét és csak az gátolt meg abban, hogy az egészet ki ne olvassam, hogy egyszerűen könyvvel a kezemben aludtam el valamikor hajnalban:).
Hiszen mind a két szemszög ugyanolyan érdekes. Krisztán szemszögétől picit féltem, mert bár nagyon sok meleg barátom van, de LMBT szálról nem igazán olvastam még eddig és nem is volt rá ingerenciám. De Levente annyira jól megírta, a testiség helyett inkább az érzelmi oldalára helyezve a hangsúlyt, hogy talán jobban izgultam értük, mint a hetero párunkért. Az illegális küzdősportokat űző férfi, Atlas annyira különleges és a brutalitása mellett annyira szerethető személyiség, hogy minden percét, minden mozdulatát imádtam, bele akartam látni a lelkébe és ismerni akartam a történetét. Egy jóképű és valahol a sziklapáncél mögött egy nagyon jólelkű férfi, akinek csak a megfelelő ember kellene, hogy megrepessze ezt a burkot. Nagyon-nagyon szurkoltam értük!
Ehhez képest Barbi és a "titokzatos" Noel szinte labdába se rúghattak mellettük. Hogy mi lesz kettejükkel, azt szinte már onnantól sejtettem, ahogy találkoztak, de Krisztián és Atlas kapcsolata az utolsó lapokig teljesen kétesélyes! Ettől függetlenül Barbiról is szívesen olvastam, hiszen körülötte is zajlott az élet rendesen:).
A helyszíneket pedig nagyon jól kiválasztotta az író. A magyar helyszín azért tetszett, mert ahogy olvastam, teljesen otthon éreztem magam, mintha a szereplőkkel együtt mászkáltam volna. Az amerikai helyszín pedig! Ki ne vágyna New Yorkba? Azt pedig nem tudom, hogy Levente járt-e ott vagy csak nagyon utánanézett a mindennek, de szó szerint magam előtt láttam a helyszíneket, éreztem az illatokat, ott voltam a Central Parkban, sétáltam Brooklynban. És az a festős parti, amin részt vett Atlas és Krisztián! Úristen, sokat adtam volna azért, ha egy szakításom után részt vehettem volna egy ilyenen! Szerintem az összes frusztrációmtól azonnal megszabadultam volna. És New Yorkra pont ez jellemző, az ilyen extravagáns partik, a különc emberek, hiszen ez a város, amelyik éjjel sem alszik, hatalmas gyűjtőhelye a különbözőségeknek és a különlegességeknek.  Persze nem maradhat ki a felsorolásból a könyv egyik fő helyszíne a House of Broken Hearts sem. Egy régi ház, egy lepusztult lokál, amit szívesen bejártam volna én magam is, beültem volna egy koktélra, elcsevegtem volna a pultossal és szívesen megismerkedtem volna a lakóival. Egy kis sziget, egy menedék a hatalmas nagy, néha lélektelennek tűnő városban.
Ahogy már fentebb is írtam, a történet ügyesen megalkotott, izgalmas, érdekfeszítő, hol az érzelmi szálak miatt izgulhattunk, hol ennél jóval veszélyesebb dolgok miatt. A szálakat ügyesen mozgatta az író, hol összeértek, hol eltávolodtak, de a végén kiderült, hogy szinte minden mindennel összefüggésben van. A szerelmi szál mellett van benne egy kis krimi is, de én őszinte leszek, olyannyira odavoltam Kriszért és Atlasért, hogy eleinte oda se figyeltem arra, hogy itt valami gonosz dolog is alakul a háttérben. Persze aztán belevetettem magam én is a nyomozásba, de csak tessék-lássék, mert a figyelmem mindig vissza-visszatért Kriszékhez:).
A két főszereplő pedig hatalmas utat jár be, a történet elején mind a ketten lélekben megtörtek, talán a gyenge szót használhatjuk rájuk, de a kalandok, az új társak és a barátok mind-mind segítik őket abban, hogy magukra találjanak és a regény végére mind a ketten határozott, erős személyiséggé váljanak.

Összességében egy nagyon jó, izgalmas, érzelemdús regényt olvashattam, amiben azonban érdekes módon a fő hangsúly nem a sok romantikán és a forró jeleneteken volt, mert hiszen Ámor nyila sok szereplőt eltalál a történet folyamán, de a lényeg inkább azon van, hogy mennyire vagyunk képesek változni, feladni a biztosat a bizonytalanért és megbízni azokban, akiket szeretünk.
A regényt nagyon szívesen ajánlom mind fiúknak, mind lányoknak, azoknak pedig főleg, akik még mindig előítéleteket táplálnak Lakatos Leventével szemben. Levente számomra ismételten bebizonyította, hogy nagyon jól ír, úgyhogy engem biztosan a jövőbeni olvasói között tarthat számon. És csak úgy mondom, hogy szívesen olvasnék egy Barbibébi 3-t is:).


Borító: Nem rossz, de valahogy a cím és ez a borító mást mutat, mint ami a könyvben van. Sokkal kevesebbet. Ha nem olvasom el a fülszöveget, akkor a borító alapján egy sima "lávsztorit" képzelek el, pedig ez a könyv ennél jóval több. 

Kedvenc karakter: Sorolhatom?:))) Atlas, Krisztián, Barbi, Noel, Bacon, Edith és Deshi 

Szárnyalás: Krisztán és Atlas, illetve a House of Broken Hearts 

Mélyrepülés: Elliott viselkedése - azt hiszem többet nem is kell írnom 

Érzelmi mérce: én sokkal, de sokkal erotikusabb jelenetekre számítottam, de ebben a könyvben ez így volt tökéletes. Azért ettől függetlenül inkább 16 éven felülieknek ajánlanám az olvasást:) 

Értékelés:

Blogturné extra - idézetek:
A könyv telis tele van jobbnál-jobb idézetekkel, ezek közül mutatnék néhányat nekem tetszőt a teljesség igénye nélkül:

"Bármilyen minőségű kapcsolatról is legyen szó, annak beteljesülése az esetek kilencvenkilenc százalékában a nőn múlik. A férfi kiszolgáltatott a nyitottságunknak, a tűrőképességünknek vagy a csáberőnknek..."

"A férfiak a cicákat édesnek találják, de vadászni a szelídíthetetlen nagymacskákra szeretnek. Tűnj kiszámíthatatlanul veszedelmesnek, eközben pedig viselkedj lenyűgözően kecsesen, és máris nyert ügyed van!"

"Az álmok könnyen a semmibe vesznek, sokan pedig a szertefoszlása után is a megvalósulására várnak [...] Képesek örökké várni valami olyasmire, ami soha nem lehet az övéké. Eközben elszalasztják a pillanatot, mely az ábrándozásnál sokkal boldogabbá teheti őket [...] Most sem álmodunk. Élünk egy álmot."

"A vágy finomított szükség."

"Az emberek naphosszat kommunikálnak egymással, de csak ritkán élnek át olyan közös, bensőséges pillanatokat, amelyekben szavak nélkül is megértik egymást."

"A boldogság szintjén szerintem nincs helye kompromisszumnak, mert az előbb-utóbb megalkuvássá válik, onnan pedig behódolásba fordul."

"Árulás a jelennel szemben a múlton merengés."

"Nem az tesz bennünket... jobb emberré, hogy elvárások szerint élünk. Hanem, ha önmagunk tudunk lenni."

"Valójában az összes hős áldozat."

"A boldogság az élet apróságaiból nyerhető. Nyüzsög körülöttünk. Annyit kapunk belőle, hogy minden egyes pillanatban akár duplán, sőt még annál is többszörösen kiélvezhetnénk, de pechünkre valamilyen buta gondolat folyton eltereli a figyelmünket erről. Az ember hajlamos a problémáit előrébb valóként kezelni a boldogságánál. Ki érti ezt ?"

"Minden álom kényelemben születik, de csak lemondásokkal váltható valóra."


Nyereményjáték:
Az Aranykönyv-díjas Lakatos Levente már öt regényt, két e-könyvet és egy útmutaó könyvet is megjelentett. Mennyire ismered az író munkásságát? Alább egy-egy idézetet találsz a műveiből, találd ki, hogy melyikhez készült és írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
A megfejtők között egy példányt sorsolunk ki a Szeress jobban! regényből. Ne feledjétek, csak Magyarország területén belül tud a kiadó postázni.

"Meggyőződésem szerint egy férfi két esetben lehet igazán vonzó: ha megfelelő mennyiségű pénze van, vagy ha már a testtartásán tükröződik, hogy felejthetetlen tudással rendelkezik az ágyban."

 
A blogturné további állomásai:
December 23 - Tekla Könyvei
December 29 - Kristina Blogja
Január 1 - Szembetűnő
Január 4 - Kelly Lupi olvas
Január 8 - Insane Life
Január 12 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók