KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. március 17., csütörtök

Janet Evanovich és Lee Goldberg - A nagy hajsza (Fox és O’Hare 2.)

A Maxim Kiadónál jelent meg a napokban Janet Evanovich és Lee Goldberg sorozatának második része A nagy hajsza címmel. A sármos svindler Nick Fox és az okosan profi Kate O'Hare ügynök újabb kalandjait már nagyon várták a rajongók. A tökéletes szórakozást és remek kikapcsolódást nyújtó regény blogturnéját érdemes követnetek, mert az izgalmas nyereményjátékunk során esélyetek lesz megnyerni a könyv egyik példányát a kiadó felajánlásában.

Maxim Kiadó 2016. március
328 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,89
Besorolás: krimi, vicces, műkincsrablás

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos, Nicolas Fox és a csinos, elszánt FBI-ügynök, Kate O’Hare újra a legveszélyesebb bűnözők nyomába ered. Egyetlen céljuk van: hogy elfogják a legjobban keresett, de eddig el nem kapott rosszfiúkat. Küldetésükben segítségükre van egy zseniális színész, egy görög számítógépzseni, egy profi sofőr és Kate apja. Legújabb célpontjuk Carter Grove, a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke. Grove egy igazán ritka kínai műalkotás birtokosa, melyet a Smithsonian Intézetből tulajdonítottak el. Nicknek és Kate-nek észrevétlenül és gyorsan kell cselekedniük, ha vissza akarják szerezni a műtárgyat. Látszólag minden rendben megy, ám egy aprócska hiba mégis becsúszik. Grove rájön, kik vitték el a kínai bronzkakast, és megzsarolja Kate-et, ha nem játssza a kezére Foxot, megöli a családját. O’Hare-t azonban kemény fából faragták, így ahelyett, hogy meghátrálna, beavatja Nicket, és eszelős tervet dolgoznak ki, hogy megleckéztessék a nagyravágyó Grove-ot. Újra indul a versenyfutás az idővel. Nick és Kate egyre jobb csapatot alkotnak, és úgy tűnik, nemcsak körülöttük forrósodik fel a levegő, hanem közöttük is vibrál valami.

Már a sorozat első részének olvasása során éreztem, hogy a krimi műfajban pontosan ez a könnyed, szórakoztató stílus a kedvencem, amit ez a szerzőpáros produkál.  Tény, hogy ők ketten vérprofik a szakmájukban, mégis együtt dolgozva sikerült valami üdítően újat mutatniuk. Számomra fontos, hogy az imádott young adult zsáneremből időnként kiszakadjak, olvassak néhány teljesen más műfajú könyvet, és erre a Fox és O'Hare sorozat az egyik legjobb választás.

Egy műkincsrablással foglalkozó történetben elvileg elsősorban a cselekményre kellene összpontosítanom, de nekem ebben a sorozatban a karakterek különösen kiemeltek.  Már az első résznél is írtam, hogy Nick Fox  a White Collar-ból (is) ismert Matt Bomer képében "szerepelt" a fejemben, nagyon is kellemes volt újra kalandozni vele. Mert ez a regény ismét kaland volt a javából.
A remekül ívelt cselekmény mellett fontos eleme a regénynek Kate O'Hare és Nick Fox közötti különleges kapcsolat, ami évekre nyúlik vissza, a macska -egér játékból immár újabb szintre lépett, ők ketten kénytelenek együtt dolgozni a törvény oldalán, ez Nick szabadságának az ára. Imádtam minden egyes szóváltásukat, mert közben szikrázik közöttük a tér, és bizony egyre nagyobb várakozás alakul ki az olvasóban, legalább egy csók férjen már bele...  Kate kemény, edzett, három hamburgert képes bevágni, míg Nick egy kifinomult, elegáns bűnöző, aki nem által folyamatosan flörtölni vele, ez a nemek közötti felcserélt jellemzés egyedivé teszi a párosukat. Nick annyira laza, könnyed, imádom, na.

Ha még valakit kiemelhetek a karakterek közül, az Boyd Capwell lesz, az előző részben már jól megismert segítő csapat hivatásos színésze. Rajongok ezért a karakterért, annyira élethű, vicces, és mégis halálosan komolyan veszi magát, ezért szakadtam raja a nevetéstől. 
A cselekmény abból indul ki, hogy a kínai kormány vissza szeretné kapni az egyik nagyértékű  műkincsét, egy  többszáz éves bronzkakast, mely a Smithsonian-ban van kiállítva. Csakhogy ez egy hamisítvány, az eredetit már ellopták és most egy korábbi kabinetfőnöknél, Carter  Grove milliárdos tulajdonában van. Nem lövöm le a poént, hogy sikerül vagy sem visszaszerezni a kakast, de miután kiderítik, hogy még mennyi lopott szajré van Grove-nál, Nick különleges tervvel áll elő. A remekül összeválogatott csapatával ellopnak Montreálban 3 valódi Rembrandtot, és vételre ajánlják fel neki, így állítva csapdát a leleplezéshez. A csapat  megkísérli a lehetetlent.
A cselekmény egy pillanatra sem áll le, sorra követik egymást az akciók, fordulatokkal, előre kiszámított precíz terv szerint, vagy éppen improvizálva. Szó szerint odaszegez a foteledhez a regény, hajt a kíváncsiság, mi sül ki a végén. El kell azt is mondanom, hogy nem diadalmenet ez az út, itt éles fegyverekkel küzdenek és bizony néhány erőszakos jelenet is hozzátartozik  a történethez, hiszen itt dollár százmilliókról van szó. 
A regény helyszínei igen változatosak, New Yorktól Skócián és Sanghai-on át, a nyugodt vidéki terepig érdekes utazáson vehettem részt, más életében nem utazik ennyit, mint a könyv szereplői pár hét alatt. A történet persze felveti az olvasóban a kérdést, vajon valójában is léteznek-e Carter Grove-ok, akik hatalmas értékeket halmoznak fel, és légmentesen elzárva tárolják atombiztos bunkereikben? Időnként végignézik őket és elmorzsolnak egy-két könnycseppet, mert hát mekkora boldogság ez  kérem?  Én elhiszem!
Egyetlen oka van a fél pillangónyi levonásnak, a két főszereplőnek sokkal mélyebben szeretnék belelátni a gondolataiba. Remélem lesz alkalmam a következőkben ennél sokkal több érzelem nyilvánítást látni. Összességében kiválóan szórakoztam a könyvön, izgultam, nevettem rajta és nagyon várom a következő részt. Korosztálytól függetlenül ajánlom mindenkinek, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik.

Borító: Eredeti borító, krimis stílusú.
 
Kedvenc karakter: jaj, hát Nick !!!

Szárnyalás: Boyd minden alakítása kiváló volt:)

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Sajnos semmi érdemleges Nick és Kate között, ez a dolog még várat magára.

Értékelés:



Blogturné extra:
A történetben komoly szerepet kapnak Rembrandt festményei, hármat is elrabolnak a montreáli múzeumból. A valóságban is történt 1990-ben egy híres műkincsrablás, amely során egy Rembrandt képnek is lába kelt. Két férfi 1990. március 18-án (majdnem pont 26 éve) rendőrnek öltözve jutott be a bostoni múzeumba, ahol lefegyverezték az őröket és 13 vagyonokat érő műkincset tulajdonítottak el, köztük Vermeer, Degas és Rembrandt műveket. A múzeumban azóta is a falon hagyták az üres kereteket, bízva abban, hogy valamikor még előkerülhetnek. Nos, a könyv olvasása után kötve hiszem! Azért ha bárhol látjátok ezt a képet, tudjatok róla, hogy 5 millió dolcsit kap a nyomravezető!


Nyereményjáték:


Kate O’Hare és Nick Fox a mű kincsek keresése közben olyan ellopott különleges festményekre bukkannak, amiket nem is sejtenek. Az elképesztően értékes festmények a Blogturné blogjain is elbújtak, neked az lesz a feladatod, hogy felismerd és beazonosítsd őket.
Ha minden blogon felismered a festmény alkotóját és a festmény címét, majd ezeket beírod a Rafflecopter  dobozba, akkor a turné végén megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányát. Jó festmény vadászatot!

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok

03.13. Zakkant olvas
03.15. Dreamworld 
03.17. Kelly és Lupi olvas 
03.19. Bookheaven

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók