KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. május 1., vasárnap

Kalapos Éva: Kéz a kézben (D.A.C. #3)


Egy feledhetetlen DAC blogturnéra invitál a Blogturné Klub négy bloggere! Ismerj meg három DAC kötetet, emellett pedig az e-könyvben kapható DAC-novellákról is olvashatsz véleményt. 
Ismerd meg Kalapos Éva realista regényeit, amiben kendőzetlenül olvashatsz a fiatalokat érintő problémákról, és az ő életükről!
Tarts velünk, és ha ügyes vagy, megnyerheted az egy nyereménykönyvet is!

Manó Könyvek, 2014
304 oldal
Besorolás: YA, realista

A sorozat harmadik részében Flóra és barátai ismét olyan helyzetekkel találják szembe magukat, amilyenekkel még sosem találkoztak. Végre megtörik a jég, és Flóráéknál talán lassan helyreáll a családi béke, ezzel párhuzamosan azonban a lány magánélete egyre zűrösebbé válik. Flóra és Dani barátsága tovább mélyül, és fény derül arra, kik és miért zaklatják a fiút. Vajon hogy reagál a D.A.C. ebben a helyzetben? És mit tegyen Flóra, ha közben ő maga is egyre jobban összezavarodik a saját érzéseivel kapcsolatban? A hosszú, közös balatoni nyaralás alatt, tisztázódnak a dolgok vagy még jobban összekuszálódik minden? Születnek-e új szerelmek, lesznek-e nagy szakítások, hogyan alakul a társaság élete? Tarts te is Flórával, Zsanival és a többiekkel, és légy részese a D.A.C. 3. fergeteges nyári kalandjainak!

Új év és újra DAC. Ahogy látjátok, én a többiekhez képest eléggé le vagyok maradva, hiszen ők már az ötödik részt olvassák,míg én csak a harmadikat, de nekem jó ez a tempó - legalábbis eddig jó volt, hiszen a mostani rész végénél már úgy éreztem, hogy azonnal akarom folytatni a regényt.
Az előző résznek nem volt kifejezetten függővége, de ahogy anno a második részbe, úgy most a harmadik részbe is eléggé gyorsan belerázódtam. Nagyon kedvelem a kis társaságot, imádom az összetartásukat minden helyzetben és lassan már barátaimnak tekintem őket:).
A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. Gerit sikeresen kimentették a kábítószeres társaságból, komoly barátnője lesz és úgy tűnik, hogy lassan kezd kilábalni abból a gödörből, amibe belekerült. Flóra pedig éli a 16 évesek évesek világát, sok kalamajkával és még több szerelemmel. És eljön a nyár, amit a kis társaság már nagyon vár, hiszen két hétre leutazhatnak a BALATONRA. Amit azért is írok nagy betűkkel, mert talán a mai fiataloknak már nem mond túl sokat, hiszen ma már menőbb külföldre járni nyáron, de nekünk még ez jelentette a NYARALÁST, a kalandokat, a bulit, a pasizást és még órákig tudnám sorolni, hogy mi mindent:). Én speciel az összes nyaramat bármikor vissza tudnám idézni, akár anyuékkal, akár barátokkal, táborozással töltöttem lenn pár hetet. Főleg az utolsó nyaram volt emlékezetes, amikor mi is, mint Flóráék, négyen lányok mentünk le és töltöttünk el egy hetet a Balatonnál.
Flóráéknak is hatalmas élmény, mert bár van velük kísérő, de nem nagyon kavar be a lányoknál, így ők négyen + persze Ákos buliznak, strandolnak, beszélgetnek és lelkiznek hatalmasakat és szereznek életre szóló élményeket. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de az, hogy a lányok a Balatonnál nyaralnak és ezzel visszaidézhettem a saját tinikoromat, ezzel még inkább a szívemhez nőtt a D.A.C.
Persze a szerelmi szálról se feledkezhetek meg, hiszen ebben a korban nagy részben ekörül forog minden. Flóráék fiatalok, szépek, szinte mindegyikük párkapcsolatban él, de ezen kapcsolatok, mint az első szerelem, nem minden esetben tartanak örökké. Melyikük kapcsolata éli túl a buktatókat? Ki választ új párt magának? Kíváncsian követtem nyomon a lányokat, hiszen itt két olyan páros volt, akiknél talán jobban izgulhattunk - Zsani és Gabe és Flóra és Márk. Ez az a kor, amikor a lányok érzelmileg többet várnak a fiúktól, a fiúk pedig testileg szeretnének többet kapni a lányoktól. És ez persze konfliktushoz vezet...
Az írónő pedig bátran vág bele ezekbe a témákba. Már az előző részben is előkerült az első testi kapcsolat - kivel, hogyan és mikor tegyék legyen meg "az első" és ez a kérdés továbbra is fennáll. Van aki már túl van rajta, van aki még csak fontolgatja, Kalapos Éva pedig nagyon ügyesen, a történetbe beleszőve mutatja meg, hogy mi történhet a valóságban, milyen buktatói lehetnek egy félreértésnek vagy egy elhamarkodott döntésnek...
És a szerelmi háromszög? Megnyugtatok mindenkit, hogy a háromszög széthullik, Flóra dönt, de hogy kinek a javára, azt nem árulom el:). De az biztos, hogy a kialakult párocska nagyon aranyos, az egyik legszívhezszólóbb sms váltást tőlük olvashattam:).

"Most már tényleg az enyém vagy. :) Csók. [...] Csak a tiéd. Szeretlek. :)"

Amit még fontosnak tartok megemlíteni, az egy másik téma, az elfogadás. Az egyik főszereplő révén megtudjuk milyen az, amikor az embert megbélyegzik, beskatulyázzák és egy általánosítás miatt még bántani is bántják - mind verbálisan, mind fizikálisan. Nagyon tetszett, ahogy a társaság erre reagált - imádtam azt is, hogy nem mindenki azonnal pozitívan szemlélte a dolgot, hiszen az előítéletek mindannyiunkban ott vannak és ez így volt életszerű; de az még inkább, hogy az iskola végül hogyan oldotta meg ezt a problémát. Ezt így kellene mindenhol kezelni!
És a történet vége? Hogy úgy mondjam, elég érdekes csattanója lett. Bár tippelem, hogy mi lesz a megoldás rá, de biztosra én sem merem mondani, így nagyon kíváncsian várom a következő részt!
Összességében nagyon tetszett ez a rész is, nálam már most kiérdemelte a maximum pontszámot. Szeretem a szereplők élethűségét, imádom az összetartásukat, becsülöm az írónőben, hogy kemény témákhoz mer nyúlni, de mindezt képes úgy megírni, hogy inkább izgalmas legyen, mintsem szájbarágós. Szóval jöhet a következő rész!

Borító: Tetszik, fiatalos, vidám és összefoglalja a történteket:)

Kedvenc karakter: a D.A.C tagjai, Dani, Ákos, Gabe

Szárnyalás: Az az sms váltás

Mélyrepülés: Ahogy a szerelmi háromszög egyik tagja bánt Flórával...

Érzelmi mérce: Hűha, itt aztán van minden:) - megbántás, féltés, szerelem és + 18-s karikás jelenet is, de persze a YA keretei között megírva

Értékelés:

Nyereményjáték:
A regény hősnője, Flóra még mindig imádja a filmeket – mi pedig ezért is imádjuk őt. Az ötödik kötetben is megmaradt a csodás rendszer, miszerint minden fejezetcím egy film címe is egyben.
A mostani játékunk során az adott filmből találtok egy képet, és a film címét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.





A blogturné további állomásai:
Május 1 - Kelly Lupi olvas - D.A.C 3
Május 3 - Media-Addict.hu - novellák
Május 5 - Deszy könyv ajánlója - D.A.C 4
Május 7 - Zakkant olvas - novellák
Május 9 - Media-Addict.hu D.A.C. 5
Május 11 - Kelly Lupi olvas - novellák
Május 13 - Zakkant olvas - D.A.C 5
Május 15 - Deszy könyvajánlója - novellák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók