KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 23., vasárnap

Madeleine Roux: Sanctum ​– A rejtélyes társulat

Dan, Abby és Jordan visszatérnek egy újabb borzongató történetben! Vajon, hogyan változtatta meg őket mindaz, amit az első kötetben átéltek? Mit kezdhetnének a megválaszolatlan kérdésekkel? Hogyan tudnának csak egyszerűen továbblépni?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Blogturné Klub is a négy állomásos turnénkon. Ha ügyes vagy a játékunkon, megnyerheted a Maxim Könyvkiadó által felajánlott Madeleine Roux: Sanctum ​– A rejtélyes társulat három nyeremény példányának egyikét.

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás 2016. október 28
352 oldal
Fordította: Beck Anita
Goodreads: 3,87
Besorolás: YA, thriller, nyomozás

Dan, ​​Abby és Jordan olyan dolgokat élt át a New Hampshire Egyetem nyári táborában, ami egy életre szóló traumát jelentett mindhármuknak. Ez az élmény rányomja bélyegét Abby és Dan kibontakozó szerelmére is. Mindannyian próbálnak túljutni a gyötrelmes emlékeken, de a múlt még mindig kísérti őket.
Bármennyire is szeretnének továbblépni, rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, és valaki eltökélten igyekszik fenntartani bennük a rettegést azzal, hogy titokzatos fotókat küld nekik egykori vándorcirkuszi jelenetekről. Úgy tűnik, az egyetlen esélyük, hogy megszabaduljanak a nyomasztó érzéseiktől, ha visszatérnek Camfordba, a New Hampshire Egyetemre, és feltárják a Brookline elmegyógyintézet múltját, valamint magyarázatot találnak Daniel Crowford igazgató őrült kísérleteire.
Megérkezésük után rádöbbennek, hogy a fotók létező helyszíneket ábrázolnak, sőt, az egyetemi kampusz területén hosszú évek óta most először állítanak fel egy hasonló vándorcirkuszt. Dan és barátai saját maguk fedezik fel a várost – elhagyatott házakban rejtett titkok után kutatva. De az intézet félelmetes múltja sokkal több szálhoz elvezet, mint azt gondolnák. És ez még csak a borzalmak kezdete…

Közeledik Halloween, ilyenkor felélénkül a borzongató történetek iránti kereslet, tökéletes időzítés a kiadótól az Asylum sorozat második részének megjelentetése. Aki még nem olvasta az első részt, itt a remek alkalom, hogy belekezdjen, az erős kezdés után egy még jobb második részt kaptunk a szerzőtől.  Az Asylumról ITT találhatod a véleményem.
Az első rész cselekménye azzal ért véget, hogy a három fiatal az őket ért megpróbáltatások után végre hazautazhatott a nyári előkészítő táborból. Elvileg meg kéne nyugodniuk, pihenniük és túllépni ezen az egészen, de egyikük sem tud felejteni. Rémálmok gyötrik őket, látomások, érzékcsalódások, ráadásul egymás társaságát sem igazán keresik, mintha ez megoldás lenne, mintha így könnyebb lenne törölni az emlékeket. Néhány héttel az események után mindhárman fura üzeneteket kapnak, Dant ráadásul megkeresi Felix anyja, hogy látogassa meg a fiát egy intézetben, ahol zárt osztályon kezelik. Felix egy titkos üzenetet ad át Dan-nek, ha megfejtik, megkapják a válaszokat a kérdéseikre.
Egy számsor a matekzseni Jordan-nek nem okoz gondot, kiderítik, hogy földrajzi koordinátákat rejt az üzenet, nem máshol, mint Brookline közelében, így vissza kell térniük  megkeresni a három helyet. Kapóra jön a egyetemi kampusz Halloween rendezvénye, ahol megjelennek a vándorcirkuszosok is, látszólag pont azok, akik a régi fotókon is szerepelnek. Kezdődhet a nyomozás!
Az írónő stílusa már az első részben is megtetszett, és nagyot alkotott a folytatásban is, az első néhány lassabb fejezet után felpörög a cselekmény. Amint megérkeznek Brookline területére, máris megjelennek az egyre félelmetesebb jelek, látomások, suttogások, és történik egy olyan ijesztő jelenet, amiből a csapat levonja a velős következtetést, nem kizárólag ők forognak veszélyben, úgy tűnik a kampusz többi hallgatója is befolyás alatt áll. A szerző tehát nem sokáig hagyja az olvasót nyugalomban olvasni, innentől garantáltan emelkedett szívdobogással fogod lapozni az oldalakat.
Az életben kerülöm az ilyen helyzeteket, de olvasni nagyon élveztem a sötétséget, a felbukkanó látomásokat, imádtam az elhagyatott házakba való betörést és kutatást az otthagyott papírok között, újabb nyomok után. Nyikorog a padló, motoszkálás, dobogás a lépcsőn... A fejezetek gyorsan jönnek egymás után, köztük ott a sok creepy kép, félelmetes illusztrációk. Wow és a fő mumusom, megint előfordult a leszíjazós szék, az orvosi eszközök, a lobotómia bbbrrrrr.  Madeleine Roux mestere a hangulatteremtésnek, akaratlanul is végig borzongva olvasol, felhasználja az esőt, a ködöt, az átnedvesedett ruhákat, a hideget, a fázást. Képes végig magasan tartani a feszültséget, egy pillanatra sem lankadt a figyelmem.
A szerző a három főszereplőt nagyon jó érzékkel alkotta meg, remekül kiegészítik egymást. Dan viszi a hátán továbbra is a legtöbb terhet, ő a fő elméleti gondolkodó. Jordan a matekzseni, a logika embere, de ő visz egy adag humort is a történetbe, ami mindenképp jólesik két vacogás között. Abby a művészlélek, ő  leginkább a megérzéseire hallgat. Természetesen új karakterek is felbukkannak, diákok és tanárok, de a Karnevál is tartogat meglepő szereplőket. Az írónő remek ötlettel tárja az olvasó elé Daniel Crowford gyerekkorát, erre legalább választ kaptam, de igazából a harmadik rész fogja elárulni feltehetőleg, hogy valójában mi a kapcsolat Dan és Daniel között.
A vége ismételten izgalmas eseménnyel zárul, kapunk feloldozást, de nincs lezárt vég, az a valami Dan zsebében lapul!
Nagyon ajánlom ezt a sorozatot minden thriller kedvelő fiatalnak, fiúknak főleg, nem sok ilyen jellegű könyv található a polcokon, ideje, hogy belekezdj!

Borító: Eredeti, kellően félelmetes.
 
Kedvenc karakter: Dan

Szárnyalás: Felix bocsánatkérése.

Mélyrepülés:  A madaras jelenet.

Érzelmi mérce: 14 éven felül ajánlanám, van néhány megrázó jelenet. 

Értékelés:



http://www.olvas.hu/termekek/mx1119-sanctum-a-rejtelyes-tarsulat
 Ha megtetszett ITT megrendelheted!!!





Nyereményjáték

Ezúttal nyereményjátékunkkal a cirkuszok történetébe kalauzolunk titeket! Minden állomáson találtok egy képet egy híres múltbéli mutatványosról, a bejegyzésben pedig nevének betűit rejtettük el. Nincs más dolgotok, mint rájönni, kit ábrázol a kép.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
10.23 Kelly & Lupi olvas
10.25 CBooks
10.27 Dreamworld
10.29 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók