KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 15., kedd

Wendy Higgins: Angyali kísértés (Angyali gonosz #4)


A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Wendy Higgins Angyali kísértés című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere csatlakozott Kaidan Rowe-hoz, hogy egy exkluzív újramesélés által újraélje az Angyali gonosz trilógia eseményeit, és bepillantson a csábítás mesterének életébe. 
Vigyázat: perzselő turné lesz! - Lascivious banda.

Maxim Könyvkiadó, 2016
440 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 4,27
Besorolás: YA, romantikus, paranormal

Az ellenállhatatlan rosszfiú, Kaiden Rowe sohasem akart pénzt, népszerűséget, zenei tehetséget vagy csinos csajokat. Ám óriásként, azaz a démonhercegek gyermekeként mégis mindez az ölébe pottyant. Ő a bujaság hercegének fia, sokat tanult az apjától, és így a szenvedély és a csábítás mesterévé, az érzékek irányítójává vált. Kaidan nagyon jó volt abban, amit csinált. Egészen addig, amíg nem találkozott az okos, bátor és elképzelhetetlenül jóságos Anna Whitt-tel…
Kaidan mindent megtesz, hogy a lány átadja magát a bűnös élvezetekkel teli életnek. De Anna látszólag teljesen immunis a fiú csáberejére. Egy bukott és egy őrzőangyal lányaként többre ösztönzi Kaidant, mint amennyit valaha is megérdemelne. Ám a szívnek nem lehet parancsolni. Kapcsolatuk épp annyira kínzó, mint amennyire szenvedélyes, mivel egy óriásnak tilos szerelembe esnie. Bár Kai minden erejével próbálja elkerülni, egyszerűen nem bír távol maradni Annától, és Anna sem tőle. 
Annának kiválasztottként el kell tüntetnie a démonokat a föld színéről. De azt is elhatározza, hogy minden óriást megment a sötét élettől. Ezért egyesíti erőit Kaidanével, hogy legyőzzék a zsarnok herceget. Kaidenre az eddig legkeményebb harc vár, a szív csatája.

Nem titkolom, hogy szerettem ezt a sorozatot, de nem kevés szerepe volt ebben Kaidannak. Kevesebb nála dögösebb YA férfi főhősről olvashattam - ahogy az Angyali szövetség értékelésemben is írtam, "veszélyes és ellenállhatatlan". Ha ekkora a "szerelem", akkor általában mindig keveslem a fiú szemszöget, hiszen általában a lányok a mesélők. Itt az imáink meghallgatásra találtak, mert Wendy végül megírta nekünk Kaidan szemszögét - és nem is egy, hanem mind a három könyvet összegezve.
Nekem talán picit hosszú volt, hogy mind a három könyvet belevette, de el kell ismernem, hogy szükség volt rá. Hiszen fontos az a része is, hogy Kaidan hogy élt Anna előtt, de a megismerkedésüket sem lehet kihagyni és ahhoz, hogy megértsük, hogy mi áll eme hatalmas szerelem hátterében, mindenképpen szükségünk van arra, hogy lássuk, átérezzük Kaidan szenvedését. Mert szenvedni szenved és nem is keveset. Onnantól kezdve, hogy Annába beleszeret, onnantól egy merő szenvedés az élete, hiszen más nőt már nem akar megszerezni, de a létéből és az örökségéből fakadóan mégis ez a "munkája". Annát nem kaphatja meg, más nőt meg ő nem akar - néha szó szerint én is éreztem azt a fizikai fájdalmat, amit a kielégületlensége okozott neki:).
És szinte számoltam a lapokat, hogy mikor fognak már végre összejönni és milyen lesz ez Kaidan szemszögéből. Az írónő meg egy YA történethez képest nagyon merészen írta le ezeket a részeket. Persze erre szükség is volt, hiszen Kaidanról van szó, arról a srácról, akinek a lételeme a csábítás, minden porcikája erre lett kitalálva. Mellette azt se feledjük el, hogy egy elég szabadelvű srác, igazából mindene megvan - persze a normális családi hátteret kivéve. Ettől függetlenül ő is, ahogy másik ezer "rosszfiú" karakter, a kőkemény külső mögött egy teljesen normális, hétköznapi srácot rejteget - ami azért picit furcsa nekem ilyen háttérrel - de hát ezeknek a könyveknek nem a realitás a fő erényük:). De megnyugodtam, hogy az ilyen "top" pasik is ugyanúgy képesek féltékenyek lenni, vágyódni, néha bizonytalanok, mint az összes többi földi halandó:).
Amit azért hiányoltam, az Kaidan háttere. Az addig rendben volt, hogy amikor Anna volt a mesélő, akkor nem tudtunk meg sokat a hercegekről, hiszen számára is új volt ez az egész. De Kaidan benne élt, itt nőtt fel, én örültem volna egy picivel több háttértörténetnek - még akkor is, ha ez a "dögös szépfiú" rovására ment volna. Természetesen azért, ha a háttértörténet továbbra is hiányos maradt nekem, azért kaptunk jó pár kiegészítést és újdonságot, amit Kaidan nélkül nem tudtunk volna meg és ezt nagyon szerettem:).

Összességében jó kis könyv ez, amit csak és kizárólag Kaidan rajongóinak ajánlok, hiszen túl sok újdonságot nem tudunk meg a történetről, ellenben Kaidanból kapunk bőven és van min sóhajtozni és álmodoznia a rajongóknak:).
A könyvet inkább lányoknak ajánlom - Kaidan miatt, a fiúknak szerintem egy idő után már sok lesz a nagy lávsztoriból:).
És külön pluszpont a fejezetek elején lévő dalrészleteknek!

Borító: Borzalmas. Ahogy a többi is. Erről a pasiról bármit elhiszek, csak azt nem, hogy Kaidan. :)

Kedvenc karakter: Kaidan

Szárnyalás: hogy az ő szemén keresztül is megismerhetjük a történetet

Mélyrepülés: még mindig az, ami eddig is zavart... hogy a Nephilimekből Óriások lettek...

Érzelmi mérce: néhol szókimondó és tele van forró jelenetekkel és részekkel, szóval inkább 16 éven felülieknek ajánlanám:)

Értékelés:

A linkre kattintva meg is rendelheted a könyvet

Blogturné extra - interjú fordítás részlet az írónővel

Kérdés: - Mi volt a kedvenc részed az Angyali kísértésből vagy általában az Angyali gonosz sorozatból? Tudom magamról, hogy én abszolút imádtam az összeset és nem tudok csak egy kedvenc részletet kiragadni, de én csak egy olvasó vagyok. Nagyon gonosz vagyok, hogy ilyet kérek, de ezt tudnom kell:).

Válasz: - Őszintén szerettem megírni az Angyali kísértést, az egészet, még akkor is, ha nagy kihívás volt. De Kaidant, addig a két hónapig élőnek érezni a fejemben, nagyon vigasztaló volt. Egy nagyon durva változáson mentem keresztül - épp akkor költöztünk be egy kisvárosba, távol mindenkitől, akit csak ismertünk és ebben az időszakban Kai tartotta bennem a lelket. Ő nevetettet meg, késztetett sírásra és vele együtt éreztem mindent.

Kérdés: - Mi volt a legnehezebb része megírni egy könyvet a másik fél szemszögéből?

Válasz: - Elég sokszor újra kellett olvasnom mind a három könyvet, folyamatosan néztem utána a részeknek, hogy eldöntsem melyik jelenetet mutassam meg, melyiket foglaljam csak össze és melyiket hagyjam ki, ami elég NEHÉZ volt. De ha már megvolt minden, amit akartam, akkor onnantól nagyon könnyű volt elképzelni a jeleneteket, mivel elég sokat elképzeltem Kaidan érzéseiből már akkor, amikor az eredeti könyveket megírtam. Mindig is tudtam, hogy hogyan érez, még akkor is, ha Anna nem tudta ;).

Kérdés: - Ki volt a kedvenc szereplőd, akiről írtál? (bármelyik könyvedből). Kiről volt a legnehezebb írni?

Válasz: - Kaidan volt a kedvencem és egyben a legnehezebb szereplőm is. Eléggé bonyolult karakter. Egy dolog az, amit mutat magából, de ezalatt teljesen az ellenkezőjét érzi.

Kérdés: - Van bármi az Angyali gonosz sorozatból, amit ha visszamehetnél az időben, akkor megváltoztatnál? Személy szerint én imádom az egészet és így tökéletes, ahogy van. Csak mondom :)

Válasz: - Igen, van, szeretném, ha a szereplők még változatosabbak lennének. Bárcsak Marna és Ginger (az ikrek) Latin-Amerikából vagy Spanyolországból származnának.

Kérdés: - Még egy vicces kérdés csak Neked. Ki a kedvenc könyves pasid?

Válasz: - Mindig is imádni fogom Edwardot és nem szégyellem ezt mondani. De mellette egy életre Daemon Black rajongója vagyok.

Kérdés: - Tudom, hogy nagyon részletes magyarázatot adtál a weboldaladon, hogy hogyan lettél a Harper Collins szerzője, de nekem magáról a folyamatról lenne kérdésem. Amikor megkaptad a levelet, hogy szeretnék az Angyali gonoszt, akkor onnantól kezdve mi történt?

Válasz: - Amikor az első könyvemre ajánlatot tettek, az valójában nem az Angyali gonosz volt. Egy önálló könyv volt, aminek a neve Angel Prophecy volt (tudom, ez egy borzalmas cím). Alapvetően az Angyali gonosz trilógia volt, de csak Annára és Kaidanra koncentrált. Egyetlen másik Óriás nem szerepelt benne. Ez volt az a történet, amivel "felfedeztek". Mire a kiadó ajánlatot tett, addigra már volt egy tervem, miszerint az én önálló történetemet egy három részes trilógiává bővítem és az első részt már meg is írtam, aminek a címe Sin Legacy volt. A szerkesztő elolvasta, tetszett neki, a címét megváltoztatta Angyali gonosszá és aláírtuk a szerződést. A kiadás dátumát 18 hónappal későbbre tették és nekikezdtünk a szerkesztésnek / módosításoknak. Szorosan együt dolgoztam a szerkesztőmmel és kiszedtem azokat a részeket, amelyeket kért, de a részletekkel kapcsolatban enyém volt a végső döntés.

Kérdés: - Melyik rész miatt voltál a leginkább izgatott, amikor Kai szemszögét megírtad az Angyali kísértésben?

Válasz: - Az első csókjelenetet TÉNYLEG vicces volt megírni ebből a szemszögből. Ugyanilyen volt (SPOILER) az esküvői jelenet is. És természetesen az Angyali győzelem utolsó jelenete is ide tartozott. Az komolyam megríkatott. (nagyon sírós vagyok).

Nyereményjáték:
Készen álltok egy kis koncertezésre? A belépőt mi álljuk! Hisz mostani játékunk során mi másé is lehetne a főszerep, mint a zenéé? 
Az Angyali kísértés fejezetei előtt egy-egy dalszöveg részlet olvasható - Kaidan pedig ezekből válogatott össze nektek ötöt.
Nincs más dolgotok, mint meghallgatni az állomásokon található felvételeket, majd kitalálni az előadót, valamint a szám címét. Ha mind az öttel megvagytok, esélyetek nyílik megnyerni a három Angyali kísértés könyv egyikét.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
November 15 - Kelly Lupi olvas
November 17 - Insane Life
November 19 - Deszy könyvajánlója
November 21 - CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók