KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 17., csütörtök

Vivi Greene: Sing


A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Vivi Greene: Sing című regényét, melyben Lily Ross, a 20 éves amerikai popsztár úgy dönt, a nyarat egy csendes halászfaluban tölti távol a zajos New Yorktól, távol a friss szakításán csámcsogó bulvársajtótól. A csendes szigeten hamarosan új szerelemre talál, és néhány fordulat rádöbbenti, tisztáznia kell, mit jelent az életében a barátság, a szerelem és a hivatás. Kövesd végig a három állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás 2016. november 25
280 oldal
Fordította: Loósz Vera
Goodreads: 3,55
Besorolás: realista, romantikus

A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross legnagyobb slágerei és fájdalmai (mert a kettő egy és ugyanaz):
1. GYÖTRELEM Amit akkor érzett, amikor az exe minden előzetes nélkül kitépte a szívét a helyéről.
2. SZELLEMEK Mert igen, még a híres embereket is kísértik néha bizonyos pasik. És ez szívás.
3. AKIT A KÍGYÓ MEGMART Folytatás: az a gyíktól is fél. Soha, de soha nem randizik többé színésszel vagy zenésszel. A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross, miután darabokra törték a szívét, kivonja magát a rivaldafényből. Három hónapja van, hogy teljesen magára és a zenére koncentrálhasson. Bármire, csak ne a pasikra. Ez így is megy addig, amíg Lily találkozik a csodás és földhözragadt Noel Bradley-vel, aki teljesen megbabonázza a lányt. A férfit nem vonzza a hírnév és a rivaldafény, Lily viszont bármit megtenne a rajongóiért. Vajon megtalálja az egyensúlyt a két szerelem között? Ha eljön az augusztus, muszáj lesz választania.

Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy ennyire megkedvelem ezt a történetet. Késő ősz van éppen, és ez a nyári sztori most elrepített a tengerpartra, néhány órára felidéztem a szabadság örömeit.
Lily Ross, Amerika egyik legnépszerűbb ifjú popsztárja egy szakítás után úgy dönt, ideje eltűnni a reflektorfényből és búcsút venni egy nyári szabadság erejéig a zajos New Yorktól. Ezzel egyet ért a két barátnője is, akik a személyi titkár funkciót is betöltik mellette. A kiszemelt  ház Lily egyik barátnőjének tulajdona, aki jól ismeri a helyet, itt töltötte a gyerekkora nyarait. Minden körülmény adott a pihenéshez, hiszen a parttól távol, egy önálló szigeten helyezkedik el a csendes halászfalu, a helyi lakosok várhatóan nem zaklatják majd. Lilynek fel kell dolgoznia a szerelmi csalódást, és pihenni, lazítania  kell  az ősszel kezdődő turnéja előtt. De valójában pánikba esik, mert az új albumát, és a turnét csupa olyan szerelmes dal köré építette, ami Jed-el történt szakítása után már hamisan cseng.  Ráadásul megtörténik az, amire végképp nem számított, találkozik  Noel Bradley-vel, aki különbözik minden sráctól, akit eddig ismert és  akivel sosem érzett mély szerelembe esik. Lily rájön, hogy szembe kell néznie önmagával, tisztáznia kell, mit jelent neki a barátság, a szerelem és a hivatása. Hogyan lesz képes választani a rajongók és a sziget varázsa között?
Miért tetszett a regény a nyári hangulaton túl? Azt nem mondom, hogy 100% hihető módon, de úgy éreztem, reálisan mutatta be a szerző egy híres fiatal énekesnő konfliktusait, és ilyesmiről nem olvastam eddig. Lily rettentő önző módon viselkedik a történet elején, ráadásul észre sem veszi magát. Természetes, hogy maga mellé szerződteti két barátnőjét, és fizetést ad nekik, hogy valami alibi legyen a kisajátításukra. Ők persze segítenek, de a lánynak nem okoz megrázkódtatást, hogy  miatta a tanulmányaikat hagyták félbe. Ez egy valós jelenség, ahogy az is, hogy sofőr és testőrök állnak a rendelkezésére. Lily szerelmes típus,  hiába fogadja meg a szakításai után, hogy szünetet tart, általában nem sikerül, ez alkalommal azonban különösen vigyázni szeretne. A szigeten látszólag a pihenésé a főszerep, de hamar újra a drámázás közepén tartanak, különféle okok miatt. Ráadásul Lily  "váratlanul" újra szerelmes lesz, amit eleinte eltitkol, és miután kiderül az igazság, a bizalom megrendül  a barátnői részéről, hiszen eddig mindent megosztott velük. Ráadásul felbukkan a régi pasija és egy csomó paparazzi.
Noel egy csendes, rendes srác, aki szeret a szigeten élni, és mivel apjával együtt gondoskodnak a húgáról, nem gondol arra, hogy folytassa a főiskolát, amit korábban otthagyott. Tetszett a szerelmi szál, bár túl  hamar felbukkant, de igazából ez egy lassan építkező kapcsolat, nem vágnak azonnal a dolgok közepébe. A sziget, és ez a szerelem végre új dalok írására ihlette a lányt, amik már nem kizárólag a szerelemről szólnak, sokkal inkább a felnőtté válásról, kapcsolatokról, a környezetről.
Mi az ami nagyon nem tetszett? Hogy lehet ígéretet tenni arra, hogy most aztán egy darabig nem leszel szerelmes? Ez halva született ötlet volt! Rögtön ebből következik az újabb hülyeség, ha már megesett a szerelem, akkor miért kell eltitkolni a legjobb barátnők elől?
A szerzőről egyébként még sosem hallottam, és nem is találtam róla további információkat. Az írásmódja kellemes, könnyen olvasható,  az érzelmeket hatásosan, átérezhetően ábrázolja. Lily meséli a történetet E/1 módban, remek leírásokkal tűzdelte meg a regényt, szívesen képzeltem el a környezetet. Ami még kiemelkedő elem, az Lily zeneszerzésével kapcsolatosak, ezek a részletek csodálatosak, szívet melengetőek, ahogy eszébe jutnak a részletek és a puzzle darabok végül egységgé állnak össze és dalok születnek a gondolatokból, dallamokból.
Összességében egy igazi nyári történetet kaptam, aminek kiszámíthatók az egyes elemei, ugyanakkor tartogatott több olyan fordulatot is, amire nem számítottam. Nagy erőssége a könyvnek a befejezés, ami a továbbgondolós fajtából van, nem zárja le konkrétan a történetet, engedi, hogy az olvasó döntse el, mit gondoljon a szereplőkkel kapcsolatban. Ajánlom a könnyed romantikus kikapcsolódás kedvelőinek. Újraolvasás betervezve jövő nyárra!

Borító: Imádom amikor a kiadó megtartja az eredetit!

Kedvenc karakter: Noel

Szárnyalás:  Az új dalok születése.
Mélyrepülés: Egyrészt dicséretes, másrészt teljesen felesleges volt a meleg szál.

Érzéki mérce: Néhány forró csókolózás bizony előfordul a történetben, 15 éves kortól javaslom.

Értékelés:


Nyereményjáték:

Mivel is foglalkozhatna jelenlegi játékunk, mint a fiatal, híres énekesekkel? Csupán annyi a feladat, hogy a megadott képek alapján ismerjétek fel a sztárokat, akik akár Lily szerepét is eljátszhatnák! Na persze, ez így nagyon könnyű lenne! Nehezítünk annyival, hogy az énekesnők Snapchat képeiből válogattunk! A neveket írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:

11.15 Deszy könyvajánlója
11.17 Kelly és Lupi olvas
11.19 Dreamworld




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók