KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 7., szerda

J. L. Armentrout: Obsession - Függőség


Hazánkban is közkedvelt Jennifer L. Armentrout legújabb könyve hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából. Hunter egy Arum, Serena pedig ember, mindkettőjük élete veszélyben van, vajon sikerül leküzdeniük az akadályokat és túlélni a lehetetlent?
Az Obsession - Függőség habár a Luxen sorozat egyik mellék kötete, felbukkannak a sorozatból jól ismert szereplők egy-egy jelenet erejére, de bizony Serena és Hunter története számos forró jelenetet tartogat olvasói számára. 

Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és kövessétek a hét állomásos blogturnét és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Könyvmolyképző, 2016
384 oldal
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Goodreads: 4.15
Besorolás: new adult, romantikus, erotikus, sci-fi

Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.
Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a munkaadóival Serena biztonsága érdekében. A kérdés csak az, hogy vajon az idegenek és a kormányzat jelenti Serena számára a legnagyobb fenyegetést… vagy maga Hunter?
Oldódj fel a hevétől!

És egy újabb regény J.L. Armentrout tollából. Nagyon érdekelt, hogy milyen is a "másik oldal", így kíváncsian vágtam bele ebbe a regénybe. A kíváncsiságomnál csak a meglepetésem volt nagyobb, hogy én, aki ennyire luxen párti voltam és mennyire utáltam az arumokat, milyen gyorsan meg tudtam változni. Mert ebben a regényben fordul a kocka. Bár az arumok továbbra sem hófehér lelkű lovagok, de így, hogy az ő szemszögükből olvashatjuk ezt a történetet, sokat "szürkül" a megítélésük. Főleg akkor, ha egy ilyen arumot ismerhetünk meg, mint Hunter:). Mert Hunter nagyon kívánatos példánya a fajtájának, amit ki is használ a végletekig. Kegyetlen, erős bérgyilkos, aki a nőket csak használati tárgynak tekinti. Egészen addig, ameddig nem találkozik Serenával, akit nem megölnie, hanem megvédenie kell. A törékeny emberlány pedig akaratán kívül is, de olyan érzéseket kelt Hunterben, amelyekre a férfi gondolni se akart eddig.
Forrás
Igen, jól látjátok, ez egy különleges lávsztori, némi történettel megspékelve. Sok újat nem tudunk meg sem az arumokról, sem a luxenekről, ez inkább egy, a sorozat rajongóinak írt külön kis szerelmi történet. Serena és Hunter nem semmi egy páros... a könyv első felében már én is ott rágtam a körmömet, hogy történjen köztük valami, mert az írónő olyan forró jelenetekkel tűzdelte tele a történetet, hogy ember legyen a talpán, aki ezt minden érzelem nélkül végig tudja olvasni. Ha Daemont dögös pasinak gondoltátok, akkor Hunter erre még rátesz egy lapáttal. Attól függetlenül, hogy két szemszöges a regény (Serena és Hunter fele-fele arányban osztozik a történeten) és megismerjük az arum srác gondolatvilágát is, azért marad épp elég rejtély vele kapcsolatban, hogy kíváncsiak legyünk rá és minél jobban meg akarjuk ismerni őt és a fajtáját. Mert az arumokról, amit eddig tudtunk, az nem tette őket egyáltalán szimpatikussá. A regény olvasása után viszont szerintem nem csak én leszek az egyetlen, akiben kétely támad, hogy ki is a rossz és ki is a jó? Az igazság valahol félúton lehet persze:).
Amit fentebb említettem, a regény nem mellőzi a forró jeleneteket, sőt, néha úgy éreztem, hogy ezek a jelenetek magát a cselekményt is háttérbe szorítják. Mert persze, kapunk egy alaptörténetet, de egy idő után minden arról szól, hogy Hunter és Serena egymást kerülgeti. Valahogy úgy éreztem, hogy a történet nem sokban különbözik a már megszokott "domináns rosszfiú és a jó kislány románcától", a különbség csak annyi, hogy itt az egyik fél földönkívüli... Én jobban szerettem volna, ha picivel több cselekménye van a történetnek (és ezt itt most nem az egymás közti interakcióra értettem, mert abból kapunk több, mint eleget:).
Ami azért kicsit feldobta számomra ezt a nagy románcot, hogy ugye ez a történet egy bizonyos ponton kapcsolódik az alapsorozathoz, így ha csak egy nyúlfarknyi időre és túl sok szerepet nem kapva, de akkor is láthatjuk a zöld szemű kedvencünket:).

Összességében nem volt rossz ez a regény, de annyira nem kötött le, mint az alapsorozat. A könyvet főleg a sorozat rajongóinak és azon belül is inkább a lányoknak ajánlok, őket teljesen biztosan leveszi Hunter a lábukról (ahogy velem is megtörtént:).

Borító: Elég forró, hűen tükrözi, hogy mi várható a könyvben.

Kedvenc karakter: Hunter

Szárnyalás: hogy megismerhettük az "ellenséget"

Mélyrepülés: a cselekmény hiánya

Érzelmi mérce: a 18+ jelenetek miatt mindenképpen 16 éven felülieknek ajánlom

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Hunter arum, képes árnyékká változni és a sötétség jóleső világában eltűnni. Mostani játékunk ehhez kapcsolódik. Minden állomáson ugyanannak a szobának a képét láthatjátok, amit beosztunk négyzetes koordinátákra és állomásonként máshol egy árnyat elrejtetünk. Nektek a feladatotok megtalálni hol rejtőzik ez az árnyék és beírni a pontos koordinátáját. (Tehát ha B2, B3, C2, C3-as koordináta alatt látjátok az árnyat, akkor értelemszerűen B2-B3;C2-C3-at írjátok be megfejtésnek.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
December 6 - Insane Life
December 7 - Kelly Lupi olvas
December 8 - Sorok között
December 9 - Dreamworld
December 10 - Angelika blogja
December 11 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók