KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 12., hétfő

Karácsonyi Blogturné 2016


“(...) leginkább a karácsony hangjait szeretem. Az utcasarkon álldogáló télapók csengettyűinek csilingelését, az ismerős karácsonyi slágerek dallamait a fonográfon és a kántálók édes, néha hamiskás hangján. Élvezem a város nyüzsgő forgatagát is. Izgatottan hallgatom a csomagolópapírok ropogását, az üzletek zacskóinak zörgését, és jókedvre derítenek az idegenek vidám karácsonyi köszöntései.”

Mi, a Blogturné Klub tagjai is hisszük, hogy a hang nagy jelentőséggel bír mindennapjainkban. Képes mosolyt csalni arcunkra, selyemként beburkolni szívünket-lelkünket, vagy egyszerűen csak elringatni bennünket. Olyan csoda, mely szemünket lehunyva is emlékeket, rég elfeledett érzéseket, illatokat, szeretteket tud felidézni. 

Ezért most egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Korábbi turnéink során megtapasztalhattátok: a csoda bizony létezik. Életre keltek a könyvek, megelevenedtek szereplőik, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok pedig beteljesedtek! Láthattátok, kedvenceitek miként várják és töltik az ünnepeket. Idén viszont hangot adunk nekik vagy életre keltőiknek. 

Mától kezdve minden nap egy könyves karakter vagy szerző kíván nektek kellemes ünnepeket, s meséli el, ő miként vélekedik a Karácsonyról, videó- vagy hangüzenet formájában. Vendégeink között pedig épp úgy lesznek külföldi és magyar írók, mint állati, természetfeletti vagy emberi szereplők. A többi? Legyen meglepetés. 

Természetesen a karácsony nem múlhat el ajándékozás nélkül, így ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre, a Blogturné Klub badass télapói a ti karácsonyfáitok alá is becsempészhetnek egy-egy meglepetést.

Jó szórakozást!

Lupi gondolatai:

Santa Ragnar
Én egy csapat "törperaptorral" (vadászgörénnyel) élek együtt, így a legviccesebb karácsonyi élményeim hozzájuk kapcsolódnak.
Mesélhetnék Matyiról, a hófehér "jegesmedvéről" (albínó vadászgörény volt), aki úgy mászott fel a fenyőfára, mint egy mókus. A társa Luigi volt, akit nem az eszéért szerettünk:). Ő csak vágyakozva nézte a fát és a rajta lévő, általam "görénybiztossá" tett magasságba pakolt díszeket és a szaloncukrokat. Matyi persze végül megkönyörült rajta, felmászott a fára és először a szaloncukrokat dobálta le neki, majd miután elfogytak az édességek, a díszek következtek. Akkor jöttem rá, hogy Matyi számára nincs görénybiztos fenyőfa:).

Vagy a másik történetem szintén Matyihoz kapcsolódik. Sokáig a földön felállított, embermagasságú fenyőfánk volt és mivel imádom a fenyőfa illatát és a látványát, ezért az ágyam mellé lett felállítva. Ez egészen addig jó ötletnek tűnt, ameddig egy reggel arra nem keltem, hogy az egész fa, díszestül, szaloncukrostul és az összes tűlevéllel együtt az arcomban landolt. Matyi úgy döntött, hogy a boa vicces dolog, el kell lopni, így addig rángatta a boát a fáról, amíg a fa is vele együtt megindult. Hogy én pont a fa és Matyi között voltam az ágyon, az már az én problémám volt:).

És egy pár fotó a görikről, "karácsonyi akcióban": Amira, Matyi, Morgan és Amaranth "előadásában":)


A mai állomáson pedig  Jus Accardo kíván nektek Kellemes Ünnepeket!Nyereményjáték:

Karácsony közeledtével a mi szívünk is megenyhül, ezért mostani játékunk során csupán néhány egyszerű, jelképes értékű kérdésre kell válaszolnotok. Ha pedig mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggerek és szerzők által felajánlott varázslatos nyeremények valamelyikét.
De ez még nem minden!
Valamikor a turné során, meglepetésszerűen kisorsolunk egy szerencsést, aki különleges ajándékban részesül. Hogy miben? Kemese Fannitól fog kapni egy különleges (Pippa mentes) karácsonyi képeslapot - a többi viszont maradjon titok. 

Fontos! A játékban csak az vesz részt, aki mindegyik kérdéssel megpróbálkozott. Továbbá csak magyarországi címre tudunk postázni, a nyerteseknek pedig 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Emellett a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírhatjátok, melyik nyereményt szeretnétek leginkább (ettől függetlenül lehet, hogy nem azt kapjátok), és azt is, ha valamelyik könyv már megvan nektek.


Hogy hívják azokat a Kale-hez hasonló gyerekeket, akiket a Denazen tart fogva?
A blogturné további állomásai:
December 8 - Bibliotheca Fummie
December 9 - Kelly & Lupi olvas
December 10 - Insane Life
December 11 - Függővég
December 12 - Kelly & Lupi olvas
December 13 - Always Love a Wild Book
December 14 - Szembetűnő
December 15 - Zakkant olvas
December 16 - Deszy könyvajánlója
December 17 - MFKata gondolatai
December 18 - Dreamworld
December 19 - Könyvvilág
December 20 - Olvasónapló
December 21 - Bibliotheca Fummie
December 22 - KönyvParfé
December 23 - MFKata gondolatai
December 24 - Blogturné Klub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók