KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 19., hétfő

Nicholas Sparks: Válaszúton



A General Press Kiadó év végén új köntösben jelentette meg a Válaszúton című regényt, ezzel kedveskedve Nicholas Sparks rajongóinak. A könyvet egy turné keretén belül a Blogturné Klub három bloggere mutatja be Nektek! Tartsatok velünk, vegyetek részt a nyereményjátékon, és Tiétek lehet a könyv egy példánya!

General Press, 2016
276 oldal
Fordította: Nagy Ágnes Karolina
Goodreads: 3,99
Besorolás: romantikus, realista

A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…

Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem) legújabb megható regényében két egymásnak teremtett lélek gyötrelmes küzdelméről olvashatunk, arról a harcról, amit egymásért, a szerelmükért és a boldogságért vívnak.


Nicholas Sparks neve lassan már védjegye lesz a romantikus történeteknek. Én is mindig akkor fordulok hozzá, ha valami nagyon édes, romantikus, néha keserédes történetet szeretnék olvasni. Most is ez történt.

Gabby és Travis nem is lehetnének különbözőbbek egymástól. Egymás mellett laknak, de teljesen két külön világ. A lány csendes, visszafogott, barátja van, a fiú viszont bulizós, nagykanállal falja az életet. Nem is lenne sok esélyük találkozni, ha a lánynak és a fiúnak is nem lenne kutyája, akik kisebb kalamajkát okozva, végül összeismerkedtetik a gazdáikat, aki természetesen szépen lassan egymásba szeretnek. Ez így akár egy teljesen hétköznapi szerelmi történet is lehetne - hiszen kinek a baráti társaságában nem történt volna már hasonló eset?:) Petsze azért nem megy minden ilyen egyszerűen, hiszen a lány nem igazán akar eleinte bízni a "Casanova" szomszédjában és ugye van egy komoly udvarlója is. A fiú viszont nagyon keményen megdolgozik azért, hogy elnyerje a lány szívét és hát egy Nicholas Sparks regényben mit is várhatnánk? Természetesen a hős csak megnyeri a csatát és megszerzi a lányt:).

Aztán fordul a kocka, és a regény második felétől a tündéri lávsztori átmegy egy szívet szorongató történetbe. Amin azért ne nagyon csodálkozzunk, hiszen a kedvenc romantikus írónknál már megszokhattuk, hogy mindig belecsempész valami apróbb vagy nagyobb tragédiát a történetbe, hogy azért ne menjen minden simán. Itt is kapunk valamit, ami hatalmas törést okoz és bár tudtuk, sejtettük, hogy valami történni fog, mégis borzalmas nézni, ahogy az egyik főhősünk rágódik, küzd, hogy mit is csináljon. Igazából mondva, én speciel nem tudtam volna dönteni a helyében, hogy mi is a helyes. Meddig érdemes várni, mikor kell és mikor lehet dönteni ebben a kérdésben? Nagyon nehéz erre helyesen válaszolni és remélem, hogy erre nekem soha nem lesz szükségem.

Ami nagyon tetszett még, hogy az író nemcsak a "rózsaszín" ködbe burkolt szerelmes időszakot mutatta meg, hanem azt is, ami később jön, amikor a házaspárok között már gyakrabb a súrlódás, amikor a rózsaszín köd elmúltával jönnek a szürke hétköznapok, amikor igazából kiderül, hogy mennyire valóak egymás mellé. Ezzel egy picit realisztikusabb képet adott, mint a legtöbb romantikus regény.

Összességében tetszett a történet, bár az is igaz, hogy szerintem Sparksnak vannak ennél ütősebb történetei is. Főleg lányoknak/nőknek vagy romantikusabb lelkületű férfiaknak ajánlom, de leginkább Nicholas Sparks örök rajongóinak. Ők nem fognak melléfogni ezzel a regénnyel sem.

Azt azért még elmesélem, hogy teljesen gyanútlanul fogtam neki ennek a történetnek és körülbelül a negyedéig jutottam el, amikor kiderült számomra, hogy ezt a történetet én ismerem. Méghozzá filmen láttam. Ha jól tudom, akkor a regényből készült filmet az itthoni mozik nem mutatták be, nekem is angolul sikerült megnéznem. Természetesen továbbra is kíváncsi voltam rá, hiszen az adaptációk nem mindig követik hűen a megírt regényt. Itt azonban a film és a regény tökéletes párhuzamban halad és néhány apróbb változtatáson kívül (pl a főszereplők kutyáiban) teljesen könyvhű lett a történet.

Borító: Szép, látványos, beleillik a Nicholas Sparks borítók közé

Kedvenc karakter: Travis, Gabby és a két kutya

Szárnyalás: a két kutya szerepeltetése

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: romantikus, néhol szívfájdító, olyan megszokott Nicholas Sparks stílusú

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Nicholas Sparks történeteit előszeretettel viszik mozivászonra a rendezők. Mostani játékunkban minden állomáson találtok egy-egy jelenetfotót a szerző valamely könyvének filmes adaptációjából. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik regényből készült filmet látjátok a fotón, a kötet címét pedig beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



A blogturné további állomásai:
December 19 - Kelly & Lupi olvas
December 20 - Szembetűnő
December 21 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók