KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. január 12., csütörtök

Katie McGarry: Take Me On - Kísérj el (Feszülő húr #4)


Echo és Noah, Beth és Ryan és Rachel és Isaiah történetét már megismerhettük, de ezzel még közel sincs vége. 

Emlékeztek a forrófejű Westre? Természetesen ő sem maradhat ki a jóból. A Blogturné Klub tagjai pedig nem is lehetnének kíváncsibbak, vajon milyen újabb meglepetéseket tartogat a Feszülő húr sorozat. Így hát 9 állomásos turnéra indulunk, hogy megtudjuk a válaszokat, és ha velünk tartotok, a könyv egy példánya is a tiétek lehet!

Könyvmolyképző, 2016
488 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,14
Besorolás: YA, romantikus, realista

A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen. 
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.
West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.
Ki kell állnia – férfiként.
Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?

Előre leszögezem, nagyon szeretem Katie McGarryt és a könyveit is. Noah és Echo története volt az első realista romantikus regény, amit olvastam és miattuk szerettem meg ezt a műfajt. Így teljes mértékben adott volt, hogy végigolvasom a Feszülő húr sorozatát, mert a történetei mindig magával ragadtak.
Ehhez a történethez is nagy reményeket fűztem, hiszen egy számomra különleges világba kalauzol el, a kick-boxosok közé. Jó pár filmet láttam róluk, jobbakat-rosszabbakat is, de egy biztos, imádom nézni, ahogy küzdenek. Ráadásul a gazdag, kallódó fiú és a szegény, de céltudatos, erős lány szerelmi története is lázba hozott nagyon.
Azt már megszokhattuk az írónőtől, hogy a főhőseit mindenféle csapásoknak veti alá, amelyek által megsajnáljuk, megszeretjük őket. Itt is megvolt minden ehhez, egy-egy családi tragédia, elhidegült szülő-gyerek kapcsolat, szegénység, éhezés, amit csak szeretnénk. De az előző regényeivel ellentétben, itt nem tudtam a főhősökkel egy percig sem azonosulni, sőt, még sajnálni is inkább csak West sajnáltam - de őt is csak egy darabig. Valahogy picit úgy éreztem, mintha az írónőben elfogyott volna a lendület, már nem adott bele apait-anyait ebbe a történetbe, hanem volt egy jó alaptörténete, amit megfűszerezett a jól bevált elemekkel, azzal, hogy a "rajongók így is imádni fogják". Hát nálam ez most sajnos kevésbé jött be.
Itt van Haley. Imádom az erős női karaktereket és a fülszöveg alapján Haleynek is ide kellett volna tartoznia. A leírás szerint tényleg az volt, harcos, akit tisztelnek, akit félnek, aki versenyeket nyert, de a valóságban ettől nagyon-nagyon messze állt. A harcos teljes mértékben hiányzott belőle, én inkább úgy láttam, hogy ahol lehetett, ott félreállt. Ráadásul vele kapcsolatban hatalmas fehér foltjaim maradtak, pedig az elszórt apró morzsák alapján az ő előtörténete nagyon ütős lehetett volna. De ez sajnos kimaradt:(.
West egy fokkal jobb volt, valahogy úgy éreztem, hogy az írónő bele több energiát fektetett, mint a női főhősébe. Ő sokkal, de sokkal szerethetőbb volt, még úgyis, hogy azért nem keveset hibázott.  Nagyon érdekes volt a fiú és az apja kapcsolata, mindig kíváncsian vártam a kettőjük "harcát".
Az viszont bizonyos, hogy West és Haley kettőse nagyon édes volt. Minden hibájuk ellenére ketten tökéletesen működtek. Katie McGarry még mindig nagyon ütősen tudja a szerelmi szálakat megírni, ebben itt sem volt hiba:).
És a történet? Nagyon lassú, még annál is lassabb. A felénél már BÁRMILYEN jelenetért ölni tudtam volna, ami kizökkent abból a lassú víz partot mos helyzetből, amiben voltunk. Egyedül, ami minden esetben feldobott, azok az edzőtermi jelenetek voltak, picit úgy éreztem, hogy én is ott lehetek és edzhetek Haleyvel és Westtel együtt. Látszik, hogy az írónő nagyon utánajárt a témának.

Összességében sajnálom, hogy ez a regény most kevésbé jött be nekem, de a sorozat eddigi részei után ez nekem kevés volt. Nagyon kevés.

A könyvet a képre kattintva megrendelhetitek:

Borító: Én nagyon szerettem az eddigi borítókat, de ez nagyon nem... Se a lány, se a fiú nem olyan, ahogy én elképzeltem őket...

Kedvenc karakter: West

Szárnyalás: az alap elgondolás

Mélyrepülés: a megvalósítás

Érzelmi mérce: romantikus regény, úgyhogy van benne romantika bőven. Igazából West és Haley aranyosak együtt, ezzel nincs is gond egy szál se.

Értékelés:  

Nyereményjáték:
Az ökölvívós téma minket is megihletett!
Mostani turnénk minden egyes állomásán találhattok egy fotót - egy fotót egy híres magyar ökölvívóról. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, kiről van szó, majd a nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük, és a könyv egy példányát sorsoljuk ki. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Január 7 - Kristina blogja
Január 8 - Könyvvilág
Január 9 - Angelika blogja
Január 10 - MFKata gondolatai
Január 11 - CBooks
Január 12 - Kelly & Lupi olvas
Január 13 - Deszy könyvajánlója
Január 14 - Dreamworld
Január 15 - Sorok között blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók