KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. április 17., hétfő

Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat - Gyönyörű sorscsapás #2,6


A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg a Könyvfesztiválra Jamie McGuire Beautiful sorozatának legújabb részét Gyönyörű pillanat címmel. Nem lenne teljes a sorozat America és Shepley szerelmének története nélkül! Kövesd végig a hat állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Maxim Könyvkiadó 2017. április 20.
176 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 4,09
Besorolás: new adult, romantikus

Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.
A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.

Jamie McGuire igazán szereti a rajongóit, hiszen ez a kiegészítő novella nem íródott volna meg az olvasók unszolása nélkül, akik szerették volna olvasni a Maddox unokatestvér,  Shepley Maddox történetét is. Hogyan jöttek össze America-val és hogyan alakult a sorsuk Travisék esküvője után?

Azt már a Gyönyörű sorscsapás regényből is tudtam, hogy Mare egy rámenős csaj, aki megszerzi amit akar, egy bombanő, hosszú szőke hajjal és mindezek mellett nagyon jó barát, hatalmas szívvel.
Shepley pedig nem tagadhatja le a Maddox habitust, az első pillanattól imádtam a srácot. Sokkal visszafogottabb, mint Travis, de szenvedélyességben mégsem marad el mögötte. Ugyanolyan hőfokon izzik  a szerelmük a választott hölgyük iránt. Imádtam, hogy jó szokását megőrizve, az írónő ismét váltott szemszögben írta meg a kisregényt, így beleláthattam mindkét fél fejébe.

A megismerkedésükre való visszaemlékezés után a történet Travis és Abby váratlan esküvője után kezdődik, amikor gyakorlatilag minden családtag és barát a meglepetés hatása alatt van, Travis lekörözte mindegyikőjüket, a hirtelen megkötött házasságukkal. Senki sem kételkedik a szerelmükben, mégis árgus szemekkel figyelik őket, vajon mi lehet a valós indokuk? Na de ez egy másik történet. Shep és Mare immár lakótársak nélkül maradt és szeretnének összeköltözni, a szülők azonban nem támogatják ebben őket.

– Gyere hozzám feleségül! – tört ki belőlem.
– Mit mondasz? – ráncolta össze az orrát.
– Ha összeházasodunk, egy szavuk se lehet többé.
– Ez nem változtatna a tényeken. Továbbra is dolgoznom kéne, ami a jegyeim rovására menne.
– Mondtam már, majd én eltartalak!
– Úgy, hogy kimaradsz az egyetemről? Nem, ez ostobaság, Shep! Hagyd abba!
– Ha Travisnek és Abbynek sikerül…
– Mi nem ők vagyunk. És semmiképp sem házassággal fogjuk megoldani a problémáinkat, ahogyan ők tették.


Hiába, a tanulás az első, így másfél év koleszélet után puhulnak meg annyira a szülők, hogy beadják a derekukat, immár kezdődhet az igazi felnőtt élet. Csakhogy ez egyáltalán nem megy zökkenőmentesen. Sok a kimondatlan gondolat, jönnek a félreértések, és Shep egyre bizonytalanabbnak érzi a kapcsolatukat.

Túl szégyenlős voltam ahhoz, hogy bevalljam, igenis akarom, amit a többiek mind: a gyűrűt, a holtodiglant, a jelzálogot és a gyerekeket. Csak hát túl nehéz volt elmondani egy konvenciókat felrúgó lánynak, hogy a konvenciók szerint szeretnék együtt élni vele. Megrémített, mit jelent, hogy mi mindezt elutasítjuk, ezért az agyam leghátsó rekeszébe száműztem ezt a félelmet, oda, ahol más kellemetlen emlékek is fészkeltek, például, hogy hogyan siratta meg anyám Diane elvesztését.
Olyan mélyre temettem, ahol már nem bánthatott.

Remek alkalom adódik az újabb lánykérésre, hétvégére America családjához utaznak. Mare nem engedi befolyásolni magukat a meteorológusok óvásától, a viharjóslatok ellenére útnak indulnak, pedig Kansas éppen a tornádóiról híres. A viharból jégeső lesz, majd még rosszabb.. Mare és Shep elszakadnak egymástól.

A Chargerhez futottam. Az árok tetején megálltam. A sztráda kezdete tele volt autóroncsokkal. Mindent törmelék borított ebben az irtózatos összevisszaságban. Az egymásba futott kamion és SUV többé nem volt látható, a helyükben jókora darab bádog hevert az úttesten. Alig néhány perce Shepley és én a kocsink melegében gördültünk a szüleim felé. Most pedig egyszeriben mintha háborús övezetbe kerültem volna.

Hogyan találnak újra egymásra és milyen plusz meglepetést tartogat a szerző a végére, azt megtudjátok, ha elolvassátok a könyvet! Nyilván nem szeretném agyonelemezni ezt a kis könyvecskét, aki ismeri a sorozatot és az írónőt, pontosan azt kapja, amire számít. Azt gondolom, a sorozat ezzel a kisregénnyel lett teljes, mindenképpen érdemes olvasni, hiszen újra találkozhatunk a kedvenc szereplőkkel és megkapjuk a végére a beteljesülés mellé a rózsaszín cukormázat is. Éljenek a Maddox fiúk!

Borító: Gyönyörű lett a magyar borító.

Kedvenc karakter: Mindenki!

Szárnyalás:  Zuhanyjelenet.


Mélyrepülés: Egyedüli bajom az első randevúval van, ami aznap este történt, amikor megismerkedtek, és gyakorlatilag minden meg is történt.

Érzéki mérce: Minden megvan benne, ami egy new adult regényre jellemző! Jó szórakozást!

Értékelés:




Nyereményjáték:

Híres filmekből válogattunk, ahol jelentős kérdés a leánykérés, ahogy Shep életében is. Minden állomáson találsz egy képet, amit be kell azonosítanod, és beírnod a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát a film címét kérjük, magyar vagy angol nyelven.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:

04.17 Kelly és Lupi olvas
04.19 Dreamworld
04.21 Deszy könyvajánlója
04.23 Insane Life
04.25 CBooks
04.27 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók