KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 1., csütörtök

Abbi Glines: A jövőm - Existence #3

Befejező részéhez ért az Existence sorozat! A Maxim Könyvkiadó a Könyvhétre jelenteti meg Abbi Glines: A jövőm című könyvét, mellyel teljes lesz Pagan és Dank története. Ha kíváncsi vagy a befejezésre, tarts a Blogturnés bloggerekkel, így megnyerheted a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.

Maxim Könyvkiadó 2017. június 14. Dream válogatás
264 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 4,2
Besorolás: YA, fantasy

Dank ​vajon magába tudja bolondítani a lányt… újra?
Amikor Pagan Moore bebizonyította, hogy méltó a Halál szerelmére, esélyt kaptak arra, hogy együtt maradjanak, ha teljesítenek egy próbatételt.
Azonban azt senki sem ígérte meg Danknek, hogy a lány továbbra is akarni fogja őt…
Amikor egy lélek megteremtetik, annak párja is megszületik. Ezek a lelkek pedig minden életükben egymásra találnak. Beteljesítik egymás sorsát. Pagan számára ilyen lélek a voodoo király. Eljött hát az idő, hogy a lány eldöntse, mire vágyik jobban: együtt lenni a Halállal az örökkévalóságig, vagy amellett a lélek mellett maradni, akit neki teremtettek.
Dank sosem gondolta, hogy aggódnia kellene a választás miatt. Tudta, hova húz a lány szíve. Azonban rá kellett jönnie, hogy semmi sem biztos, miután a lánynak törölték az emlékeiből minden csókjukat, érintésüket, minden közösen eltöltött pillanatukat. Így hát újra el kell nyernie Pagan szerelmét, és bebizonyítania a lány lelkének, hogy pontosan ő az, akihez tartozik.
Mindezzel nem is lenne gond, ha Pagan lelki társa nem állna az útjában.

Megint elértünk egy sorozat végéhez, és ez egyszerre öröm és bánat is. Egyrészt nagyon boldog vagyok, hogy megkaptuk a sorozat befejező részét, mert manapság ennek is örülni kell, másrészt sírok, mert el kell engedni ezeket a karaktereket is, főleg Dank-ot, aki ennek a befejező résznek a tükrében, még följebb lépegetett a book boyfriend listámon.
Van a sorozatnak egy alig 100 oldalas kiegészítő novellája Leif címmel, ami az első két részt meséli el Leif szemszögéből. Jó lenne ezt is olvasni, mert bizony a befejező részben nagyon kevés szerep jut neki, én konkrétan hiányoltam a srácot.

A bejegyzés spoileres lehet a korábbi részekre!
Ott tartottunk tehát, hogy Pagan elméjéből kitörölték Dank-et az összes vele kapcsolatos emlékkel együtt. Nem emlékszik erre a kapcsolatra sem ő, sem egyetlen ismerőse sem. A sors úgy rendelkezett, Pagannak meg kell adni az esélyt, hogy maga válasszon, a neki rendelt lelki társára talál vagy újra Dank karjaiban köt ki. Ráadásul új környezetben indul a történet, most kezdik az egyetemet Mirandával együtt. Beköltöznek a kampuszra, és természetesen Pagan azonnal belefut Dank-be, aki alig várja, hogy újra elvarázsolhassa a lányt. Vissza kell fognia magát, és ez igencsak nehezére esik.  Gee is beköltözik a lányok melletti szobába, hogy a közelben lehessen, és bizony kell is ez a segítség, mert Dank hajlamos figyelmen kívül hagyni a szabályokat. Gee a szokásos vehemenciájával igyekszik őt kordában tartani.
Miranda élvezi az új környezetet, bár még fáj a szíve Wyatt miatt, ugyanakkor szórakozni is akar, ráveszi Pagant a bulizásra. Már az első alkalommal Nathan-be és a barátjába futnak a bulin, aki nem más mint Jay, Pagan középiskolai szerelme, akivel 3 évig jártak, és akkor váltak szét, amikor a srác egyetemre ment. Pagan gyönyörű és csinos, Jay azonnal rámozdul. Mivel Jay a lelki társa Pagannak, Dank nem avatkozhat közbe és ez felemészti a türelmét. Ne ijedjetek meg, hogy elmesélem az egész könyvet, ez csak kb az első fejezet!
Szóval újra itt tartunk, mint az első részben, Dank szerelmes, udvarol, meg akarja hódítani Pagant, és féltékeny, rettenetesen féltékeny. Mindez nagyon jól áll neki, úgyhogy nyugodtan dőljetek hátra, ezt a részt nagyon fogjátok élvezni!
A szokásos kettős szemszögben olvashatjuk a regényt most is, és én  imádtam Dank fejében lenni ismét. Látszik, hogy Abbi meg akar felelni az olvasók elvárásainak, még egyszer teret ad Leif-nek, hogy vuduzhasson egy cseppnyit, Miranda sorsát is helyre teszi, és Jay-nek is esélyt ad valami újra. Az olvasó a befejezésben egy kicsit beleshet a kulisszák mögé, jobban megismerhetjük, hogyan működnek a lélekkel kapcsolatos szabályok. Szerencsére Dank nem hagyja el a rockbandát, így velük is újra találkozhattam és természetesen a kéretlen rajongó hölgyekkel is meggyűlik a baja. Ezek mind olyan dolgok, amiről jó volt olvasni és tényleg minden az olvasó szája íze szerint alakul, mégis van néhány pont, ahol hiányérzetem volt, vagy nem voltam 100%-ban elégedett.
Sokkal több szerepet vártam Leif-től, főleg annak tudatában, hogy mindenki klasszul le lett rendezve, ezt a szálat viszont elég mostohán kezelte Abbi, nem éreztem, hogy elvarrná, ahogy azt kell, pedig szerintem megérdemelte volna, még ha elég csúnyán búcsúzott is el korábban.
Jay meg annyira átlátszó figura lett, hogy kicsit cikinek éreztem, hogy ennyire balfék. Ilyen tuti nincs az életben, ennyi kínos szituáció. Én Pagan helyében nulla esélyt sem adtam volna neki.
Hogy a végére mégis valami felemelőt mondjak, nagyon tetszett a nagy szerelmi jelenet, amire már igen régen vártak az olvasók. Minden a helyére került, mindenféle értelemben.. Például a magyar borítónak is lett értelme, itt már szerepel a cselekményben a vetkőzés is.
Abbit lehet szeretni vagy nem szeretni, én mindenesetre szeretem, és nagyon élveztem ezt a sorozatát is. Nem várom el, hogy tökéletes legyen, viszont maximális mértékben szórakoztató és ebben a műfajban nem is kell több.

Borító: Az eddigi részekhez illő, saját kiadói borító.

Kedvenc karakter: Dank

Szárnyalás:  A szerelmi jelenet Dank szemszögéből.

Mélyrepülés: Leif mellőzése.

Érzéki mérce: Imádom Dank szerelmét Pagan iránt. Felnőttek a szereplők!

Értékelés:


Játék:

Más könyvekben is megjelenik a Halál, mint karakter. Egy-egy idézetet találtok minden állomáson, ami alapján ki kell derítenetek a könyv címét! Google-t, Molyt használni szabad!
Kérjük a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtéseket!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

– Büszkébb már nem is lehetnék, Császárnő – suttogja a Halál a fejemben.
Nagyon tisztán hallom, bizonyára a közelben van. Már nincs veszteni valóm. Nincs rá okom, hogy félelemben éljek miatta.
Vigyázz a hátsódra, Kaszás! Vadászom rád!
Reszelős hangon kuncog.
– Vár rád a Halálod!
Nevetni kezdek és nem bírom abbahagyni.

 a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai

06.01 Kelly és Lupi olvas
06.03 Sorok között
06.05 Dreamorld
06.07 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók