KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. december 10., vasárnap

Janet Evanovich, Lee Goldberg: A nagy meló - Fox és O'Hare #3

A Maxim Kiadó jelenteti meg Janet Evanovich és Lee Goldberg sorozatának harmadik részét A nagy meló címmel. Újra akcióban a kedvenc sármos svindlerünk és FBI okos és talpraesett nyomozó nője! Nick és Kate egymásra van utalva egy új akció miatt, ám ahhoz, hogy egymást segítsék nem csak az évszázad átverését is végre kell hajtaniuk, hanem el kell bánniuk egy maroknyi rossz fiúval, egy szadista testőrrel is, egy kegyetlen drogbáróval, miközben házaspárt játszanak. Nem egyszerű igaz?
A Blogturné Klub 4 bloggere nyomon követi az izgalmas akciót, ami most sem egyszerű. Ám ha figyelsz a nyomokra, és nem hagyod magad átverni, akkor a turné végén te is megnyerheted A nagy meló egyik példányát.

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás  2017. december
300 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,96
Besorolás: kaland, chick-lit

Az FBI egyetlen feladattal bízta meg Kate O’Hare különleges ügynököt és a szélhámos Nicolas Foxot: kapják el a világ legveszélyesebb és legvédettebb bűnözőit. Új célpontjuk egy globális kábítószer-kereskedő birodalom brutális vezetője. Az FBI-nak fogalma sincs, hogyan néz ki, hol rejtőzik, és miként lehetne megtalálni. Nick azonban pontosan tudja, milyen különleges ínyencséggel csalhatják lépre a csokoládébolond drogbárót. Így hamar üldözőbe veszik a gonosztevőt, Nashville utcáitól Lisszabon belvárosáig, Isztambul tetőitől a Temze közepéig. A küldetést nehezíti, hogy Nicknek és Kate-nek el kell játszaniuk, hogy házasok. Vajon mi lesz nehezebb: kibírni egymás társaságát, vagy ellenállni a kísértésnek, hogy végre egymás karjaiba vessék magukat?
Miután szembe találják magukat egy pszichopata testőrrel meg egy portugál orgazdával, aki egy levágott fejtől kér tanácsokat, a páros úgy dönt, hogy ideje bevonniuk néhány különleges szakértelmű embert: egy szomáliai kalózt, egy egocentrikus színészt, egy Oscar-díjas vizuáliseffektus-készítőt, valamint Kate édesapját, az egykori katonai elit osztagost. Ez a kis csapat segíthet Foxnak és O’Hare-nek elérni eddigi legnagyobb sikerüket… már ha egyáltalán túlélik az akciót.

A sorozat harmadik részét olvasva ugyanaz az érzés fogott el, mint a korábbi részeknél, imádom ezt a párost: Kate és Nick egyedi kapcsolaton alapuló szövetséget alkotnak, sokkal több ez egy FBI által támogatott nyomozópárosnál. Kate egy mélységesen elhivatott ügynök, akinek vág az esze, és a legvégsőkig a törvények betartását tartja szem előtt. Mindent megtesz, hogy teljesítse a főnöke utasításait, legyen az bármilyen bizarr, mint például ez az egész alku Nicolas Fox-al, aki a börtön helyett vállalta az együttműködést az FBI-al. A korábbi macska-egér játék ugyan véget ért, immár Kate nem üldözi Nick-et, hanem sikeresen együtt dolgoznak a bűnözői elit ellen. Nagy halakra vadásznak, és ez ebben a részben sincs másként, egy gátlástalanul kegyetlen drogbárót kell elkapniuk.
A főgonosz persze most is rendkívül óvatos, rendelkezik egy nála is embertelenebb női testőrfőnökkel, aki a gépfegyvere nélkül egy lépést sem tesz, a háza szuperbiztonságos és bevehetetlen, kedvenceink azonban most is megtalálják a módját, hogy a közelébe férkőzzenek és lépre csalják. Mivel a pasas imádja a kincsvadászatot, megszervezik a lehető legszuperebb átvágást, elhitetik vele, hogy az 1502-ben elsüllyedt Santa Isabel gályára találtak rá Portugália partjainál, mai áron számolva egymilliárd dolláros kinccsel. A hitelességhez persze profi csapatmunka kell, újra összeáll a már korábban megismert banda, és persze szükség van egy sebtiben átalakított kutatóhajóra, megfelelő díszletekkel. A  Boyd Capwell alakítja frenetikus játékkal a hajó kapitányát, ő az egyik kedvenc mellékszereplőm, dőlni lehet rajta a nevetéstől. Kate apja és pár haver is a legénység része lesz, ahogy Willie természetesen megkapja a kormányos szerepét.
Lenyűgözött ebben a részben, hogy éreztem az események valóságalapját, akár igaz is lehetne néhány részlet, az elsüllyedt kincs varázsa nincs olyan ember, akit ne hozna lázba. Látszik, hogy a háttérben alapos kutatómunka áll, az átverés kidolgozása remekül sikerült, a digitális trükkös ötletért megkaphatnák az Oscart.
Imádtam a gyönyörű és változatos helyszíneket, az európai jelenetek voltak többségben, és a tájakon kívül most is rengetek gasztronómiai utalást kaptam, amit nagyon élveztem.
A karakterek is változtak, főleg Kate erősödött, furán hangzik, de a szemellenzőssége végre enyhül és már rávehető néhány apróságra, ami nem feltétlenül törvényes, de az ügy érdekében nagyon hasznos. A szexuális feszültség állandósult Nick-el kapcsolatban, és egyértelműen halad egy közös irány felé, ami valamelyikük elveinek feladásával fog járni. Kíváncsi vagyok, vajon merre tart majd ez a szál a sorozatban, ami nagyon szórakoztató elem.
Miért vonok le egy fél csillagot annak ellenére, hogy az első sortól az utolsóig remekül szórakoztam végig az olvasás alatt? Nick miatt. A szerzők visszafogják a karakterét, nem tudtam meg semmi konkrétat és izgalmasat a múltjából, igaz Kate-ről is lehetne mit mesélniük. Szeretnék jobban belelátni Nick fejébe, nagy élmény lenne.
Ez a rész és az egész sorozat egy tökéletesen kikapcsoló, lendületes és akciódús történet, nagyszerű karakterekkel, akik meg tudnak nevettetni ugyanakkor aggódsz értük a bevetéseik során. Várom a következő részt, talán a szerelmi szállal is előbbre jutnak a kedvenceim.

Borító: A sorozat eredeti borítója.
 
Kedvenc karakter: Nick

Szárnyalás: A Mission Impossible jelenet mindent vitt.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce:   Sajnos nem történik semmi említésre méltó.

Értékelés:


Nyereményjáték

A nagy meló című kötetben sok hihetetlen és egyben zseniális műkincs rablás történik, aminek Nick Foxhoz van köze. A férfi nem csak a világ legőrzöttebb múzeumába tud bejutni feltűnés nélkül, még a fricskát sem hagyja ki az akciói végén.
Most a te feladatod az lesz, hogy egy fotóról és a rendőrségi beszámolók alapján felismerd a turnéban résztvevő blogokon az ellopott festményeket. Indulhat a vadászat? Lássuk mennyire vagy műértő!
A megfejtést írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Hogyan és mikor?
Az 1887-ben készült festményt a kairói Mohammed Mahmoud Khalil Múzeumból lopták el ismeretlenek 2010 augusztusában, miután a kisméretű alkotást kivágták a keretéből. Az 50-55 millió dollárra becsült képet 1977 júniusában egyszer már ellopták ugyanebből a múzeumból, de tíz év múlva megtalálták Kuvaitban. A mostani lopásra még nem derült fény.

a Rafflecopter giveaway

 Résztvevő blogok:
12.10 Kelly és Lupi olvas
12.11 Zakkant olvas
12.12 Book Heaven
12.13 Dreamworld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók