KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. június 16., szombat

Ker Dukey - K. Webster: Pretty Stolen Dolls - Ellopott babácskák

Ker Dukey és K. Webster: Ellopott babácskák című regénye egy beteg elméről és egy olyan nőről szól, aki elképzelhetetlen szenvedéseken ment át gyereklányként. A Könyvmolyképző Kiadó legújabb Rázós könyve rendesen meggyötri az olvasó lelkét, miközben bemutatja Jade múltját és jelenét. A turné során három bloggerünk véleményét olvashatjátok a könyvről, valamint ha megfejtitek a feladványainkat, ti is nyerhettek egy saját példányt.

Könyvmolyképző Kiadó 2018. június 08. - Rázós könyvek
264 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,44
Besorolás: Felnőtt, bántalmazás, dark, erotikus

Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a borítón szereplő 18-as karikát, a könyv csakis felnőtt olvasóknak szól, azon belül is azoknak, akik bírják a sötét és erőszakos történeteket.
A szerzőkről korábban nem hallottam, de annyit sikerült kideríteni, hogy külön-külön is a legsötétebb történeteket írják, és nagy rajongótáboruk van. Mi lesz abból, ha ketten összeállnak? Félelmetesen jó sorozat!

Jade és Macy testvérek, akiket a szüleik nagyon féltenek, és beléjük nevelik, hogy a szörnyetegek nemcsak éjjel bánthatják őket, soha ne álljanak szóba idegenekkel. A közeli bolhapiacra mégis felügyelet nélkül mennek el, és a gyönyörű babákat áruló standnál ácsingóznak. Nincs náluk elég pénz, pedig Jade az idősebb lány szeretne örömet szerezni a húgának. Benny, a babákat áruló helyes fiatalember felajánlja nekik, ha segítenek összepakolni, akkor hazaviszi őket, és együtt rábeszélik a szülőket a babavásárlásra, amit kinéztek maguknak. A lányoknak annyira szimpatikus és ártatlan a srác, hogy nem gondolnak semmi rosszra, és ez lesz a vesztük. A kocsiban altatós vizet kapnak és amikor felébrednek, már ismeretlen helyen, külön cellában találják magukat. Négy év telik el, tele borzalmakkal, bántalmazással, erőszakkal, amikor egy óvatlan pillanatban Jade el tud menekülni, és szó szerint az életéért fut az erdőn át. Visszatér a régi életébe, de attól a perctől, hogy ott kellett hagynia a húgát, a lelkiismeret-furdalás rányomja a bélyegét a létezésére. Elvégzi az iskolákat, rendőr lesz, és rögeszmésen keresi a nyomokat Macy felkutatására. Hisz abban, hogy megtalálja és addig nem nyugszik, amíg Benny meg nem kapja a méltó büntetését, a halált.
Nyolc év keserves várakozás után az immár nyomozó Jade nyomokra bukkan, legalábbis meg van győződve arról, hogy Benny üzen neki különböző formákban. A rendőrségen ismerik az életét, bár szemtől szembe nem merik kimondani, a háta mögött megszállottnak tartják. Még a társai is, akiket beosztanak mellé. Magánélete kívülről rendezettnek tűnik, a régi szomszéd srác, Bo van mellette, aki gyengéden szereti és feleségül akarja venni. Jade a szerelmet nem tudja viszonozni, de legalább biztonságérzetet ad ez a kapcsolat. Ugyanis Benny örökre belevéste a nyomát Jade létezésébe, ott van minden gondolatában, és minden rémálmában. Amint újabb lányok tűnnek el, és egyéb nyomok jelennek meg, Jade kikészül, pedig megtanulta megacélozni az idegeit és a testét a rendőrségen, Benny közelsége mégis megtöri. Dillon Scott, aki nyolc hónapja a rendőrtársa az egyedüli, aki hisz neki és mellé áll. Kialakul közöttük egy testi-lelki kapcsolat, ami  hozzásegítheti Jade-t, hogy leküzdje Benny-t.

Jade meséli el a történetet, a jelenből gyakran visszatekintve a múltra, ezek a dőlt betűs sorok és egyben a történet legkeményebb részei. Benny egy pszichopata, semmi kétség, bár ebben a részben sajnos semmi sem derül ki a múltjából, hogyan lett belőle egy velejéig gonosz ember, aki földi poklot kreált a babácskáinak. Nincsenek határai a beteges gondolatainak, tetteinek, mégis kétségbeesetten várja el, hogy a babácskái ne tartsák őrültnek. Kiválóan manipulálja a környezetét a céljai eléréséhez, de nincs olyan ember, aki nem vét hibát, és Jade erre várt.
A szerzők iránt minden elismerésem, egyrészt soha nem olvastam ennyire sötét sztorit, amit mégsem tudtam letenni, másrészt mindezt okosan, olyan finomsággal és hozzáértéssel írták meg, hogy leesett az állam.  Egy pillanatra sem lanyhul a feszültség, amit én két részre szedtem,  a  Benny-féle szál izgalmára, és a szexuális részekre, amik néhol még találkoztak is Benny-ével, és ezek voltak igazán  a regény csúcspontjai.
Jade karaktere csodálatra méltó, amin ő keresztülment, azt nem sokan bírnák ki ép ésszel. Ki tudott törni ebből, és fel tudta magát építeni újra. Együtt kell élnie örökre az emlékeivel, de nem mindegy, hogy azok mennyire uralkodnak rajta.  Én többször is éreztem, hogy mi van, ha Jade sem épeszű már, voltak pillanatok, amikor a szerzőknek sikerült kételkedést ébreszteniük bennem. 
Dillon karakterének nagyon örültem. Nem amiatt, amire gondoltok, mert ugyan igaz, hogy brutál jó pasi és mindene megvan, ami azzá teszi és kellett a lagymatag Bo helyére egy izmos farok.
Én más miatt (is) örültem, mégpedig azért, mert ő aztán nem kezelte babácskaként a lányt, egyenrangú felek ők ketten. Ráadásul Dillon átment hasonló hajszán, ő pontosan tudja a saját bőrén megtapasztalva, milyen az, amikor valakinek a halálát kívánod, mert csak az tud megnyugvást hozni. Nem vagyok megbocsátó, és kimondottan kedvelem a bosszút, és nekik minden joguk megvan hozzá. 
Abszolút felülmúlta a regény minden várakozásomat, és tényleg a műfaj egyik legjobbja. Mocskos, szókimondó, elmebeteg, mégsem tudod letenni. Viszont a regény csattanója félig-meddig kitalálható, még ha addig elég kanyargós út vezet is, és én a kegyetlen függővég miatt levontam egy fél pontot. Ez csak félig a szerzők hibája, de szerintem nálunk túl sok idő fog eltelni a következő rész megjelenéséig, pedig nekem azonnal kellene a folytatás.

Borító: Kifejező.
 
Kedvenc karakter: Jade

Szárnyalás: -


Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  Ebben bizony vannak szexjelenetek, egyrészt kegyetlenül felkavaró a Benny-vel kapcsolatosak, nyugisak Bo-val, és szenvedélyesek Dillonnal. 

Értékelés:




Játék:

Ezúttal a játék során az lesz a feladat, hogy kitaláljátok az állomásokon található képek alapján, mely emberrablós filmre is gondoltunk. Nincs más dolgotok, csak írjátok be a filmek magyar címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06.14. Spirit Bliss Sárga könyves út
06.15. Sorok Között Könyves Blog
06.16. Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók