KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. július 14., szombat

J. Daniels: Nyolcbetűs szavak (Mocskos kis titkaink #1)


Újabb new adult könyvvel bővült a Libri Kiadó Insomnia palettája idén nyáron. A Nyolcbetűs szavak egy sorsfordító telefonhívástól kezdve meséli el Sydney és Brian szenvedélyes, titkokkal teli történetét. Ha szeretnétek megnyerni a három nyereménykönyv egyikét, tartsatok a turné négy bloggerével.

Libri Kiadó - Insomnia könyvek 2018.május 16.
540 oldal
Fordította: Babits Péter
Goodreads: 3,93
Besorolás: new adult, romantikus

Talán még senkinek sem fordult akkorát az élete, mint Sydney Paige-nek, amikor téves számot hívott. Csak meg akarta mondani a magáét a pasinak, aki összetörte a legjobb barátnője szívét, ehelyett minden elfojtott dühét egy vadidegen nyakába zúdította. Most pedig az egész világ a feje tetején áll, mert a fickónak esze ágában sincs kiszállni a vonalból.
Melyik nyolcbetűs szó változtatja meg örökre az életed?
Brian Savage olyan életet élt, amit teljes szívéből utált – amíg Sydney vad kirohanása ki nem rántotta a mókuskerékből. A szexi hangú nő hamarosan a szívébe és az ágyába is utat talál, csakhogy Briannek súlyos titkai vannak, és minél közelebb engedi magához Sydet, annál nehezebb megvédenie őt múltbéli hibáinak következményeitől…

Nem könnyű tudomásul venni, ha a házastársunk egy napon kimondja, nincs tovább. Sydney összetörik, de emelt fővel pakolja össze a cuccát, hogy a barátnőjéhez húzzon, aki szintén épp most adta ki a pasija útját, ugyanis kiderült, hogy házas és hazudott neki. Sydneynek több se kell, annyira belelovalja magát a történtekbe, hogy elkéri a csaló Wes telefonszámát, hogy jól elküldje a francba. Klasszikus eset: eltéveszti a számot és egy tök idegen pasinak olvas be, de nagyon durván. Brian a vonal végén nem tudja mire vélni a kirohanást, aztán egyre jobban megtetszik neki a szókimondó csaj hangja. Végül tisztázzák a helyzetet, de mindkettejük fülében benne marad a másik hangja és a kíváncsiság. Innentől kezdve üzenetváltások, később telefonbeszélgetések követik egymást, és kialakul egyfajta kapcsolat, függőség, ami már nem elhanyagolható érzéseket vált ki belőlük. 
Egyvalami áll a kibontakozás útjába: Brian nem akarja a találkozást, mert már az elején elcseszte, nem mondta el az igazat saját magáról. Súlyos dolgokon ment keresztül az utóbbi hónapokban, aminek következtében kompenzálnia kell, nagy összegeket kell szereznie, és erre csak egy kézzel fogható megoldást talál: egy fizetős csatornán pornózik.
Végül különös körülmények között mégis találkoznak, és attól a pillanattól pengeélen táncol a kapcsolatuk, köszönhetően Brian hallgatásának. Nem is kérdés, hogy csak idő kérdése a lelepleződés.

Még nem ismertem a szerzőt, a fülszöveg alapján döntöttem az olvasás mellett, mert nagyon tetszik az alapötlet, legyen bármilyen klisésen hangzó, nekem bejött ez a telefonos ismerkedés. Ez annyira nem jellemző már a világunkra, hogy valóságos felüdülés ilyesmiről olvasni. Valahogy ez a kapcsolat egészen jól működött, ismerkedtek, poénkodtak, flörtöltek egymással, és az inkognitó miatt ez el tudott mélyedni egy pontig. Brian titkát kivéve őszintébben beszélgettek egymással, mint sok pár a való életben, szemtől szembe. Syd a házassága évei alatt nem igazán volt önmaga, Brian mellett ki tud teljesedni,  a valódi vágyainak élhet és ez mindkettőjüknek tetszik. Nos, kicsit lazábban fogalmazva, amikor végre találkoznak, azonnal egymásnak esnek, és onnantól amikor csak tehetik, egyre behatóbban ismerkednek. A romantika lassú építkezése után ez egy magas fokú égésbe esik át, amit az olvasók természetesen szívesen fogadnak az ilyen zsánerű könyveknél.
Syd és Brian fejezetei váltakoznak, jó volt belelátni a srác fejébe is, egészen jó karaktert épített fel benne a szerző. Rettenetesen nagy nyomás nehezedik a lelkére, egy olyan dolog miatt, ami a véletlen műve, de ő ezzel nem ért egyet, saját magát hibáztatja. Vannak dolgok, amit nem lehet pénzzel helyrehozni, Brian mégis ebben látja a megnyugvást, ezt érzi helyesnek, ha mindent megad a családnak, amire csak szükségük van. Nekem tetszett a hozzáállása, bár az eszközök megválasztása hagy némi kivetnivalót, hiszen ezzel saját maga alatt vágta a fát.
Miután összejöttek és hamarosan közös terveken gondolkoztak, az érdeklődésem megbicsaklott, ugyanis abszolút borítékolhatóak a következő lépések. Sajnos nem is okozott meglepetést a szerző váratlan fordulattal, csavarral, a konfliktus és a megoldás kiszámítható módon érkezett.  Utólag úgy érzem, a regény dramaturgiai csúcspontja nem a kellő helyen alakult ki, és kevésbé volt izgalmas, mint ahogy vártam. Volt egy pont, amit én teljesen kihúztam volna a történetből, felesleges dráma volt, és nem is érte el azt a hatást, amit a szerző elvárt. 
Néhány szó a lányokról is: Syd új élet reményében költözött hirtelen a barátnőjéhez, feladott mindent, új helyen, új munkába vágott. Persze bánkódott a férje után, de elég hamar tisztázta magában, hogy jobban járt, mint beragadva egy nem működő házasságba, ahol vakon élt az utóbbi időben. Erős hősnőnek mondanám, de nem lett kedvenc. Tori a barátnője, egy gazdag lány, apuka kedvence, nem is volt komoly gondja eddig az életben, nekem ez a pincérnősködés kicsit fura, mintha mással nem lehetne elütni az időt munka címén. Fura kapcsolatot tart fenn Jamie-vel, nagyon kíváncsi vagyok az ő regényükre.
Nyilván nem lenne ez egy népszerű romantikus mese, ha nem lenne HEA vége, ez nem meglepő. A megoldás nekem hagyott kérdéseket, szerintem nem ilyen egyszerű ezt a kis problémát eltüntetni bárki életéből. (És megbocsátani sem.)
Összességében jól szórakoztam az olvasás alatt, kellően humoros és szexi a történet, ezt vártam el, és a fenti problémákat leszámítva meg is kaptam. A sorozat kedvelőinek mindenképp ajánlom a könyvet.
Remélem folytatódik a sorozat magyarul is, mert Brian barátai és Tori is kapott saját részt, amit szeretnék olvasni.

Borító:  Az első verzió jobb volt szerintem.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás:  Hullámvölgy: ez a neve a bárnak, ahol a lányok dolgoznak, nagyon jó név. 

Mélyrepülés:  Ahogy a szerző elintézte Brian áldozatát.

Érzéki mérce: Nem túlzok, ha azt mondom elég nagy százalékban van jelen a szex.

Értékelés:

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

A főszereplőnk, Sydney a szakítása után egy időre pincérnek áll be dolgozni a legjobb barátnője mellé. A mostani játékunkon is ezen a szálon indulunk el, minden blogon egy olyan könyvszereplő nevét találjátok, aki szintén pincérként vagy pultosként dolgozik, a dolgotok pedig mindössze annyi, hogy kitaláljátok, melyik könyvben szerepel. A rafflecopter dobozba tehát a könyv íróját és címét várjuk.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Camille Camlin

a Rafflecopter giveaway

Állomások

07.08. Könyvvilág
07.10. Betonka szerint a világ...
07.12. CBooks
07.14. Kelly&Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók