KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. július 19., csütörtök

Rosie Walsh: 7 nap szerelem


Egy újabb izgalmas és különös történettel bővült a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozata. A 7 nap szerelem Rosie Walsh első könyve, és indulásból magasra helyezi a mércét. A Blogturné Klub három bloggerét követve megtudhatod, ők hogyan viszonyulnak ehhez a nem mindennapi történethez és versenybe szállhatsz a kiadó által felajánlott könyvért.

Maxim Könyvkiadó 2018. Dream válogatás
352 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 4,07
Besorolás: felnőtt, romantikus, realista

Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.

Ez a történet a Dream válogatásban jelent meg, pedig szerintem a Mount Blanc könyvek között is megállná a helyét, nekem nagyon tetszett, mégpedig azért, mert bemutatott egy minden akadályt leküzdő szerelmet.
Ismertem már a könyvet korábbról, az eredeti címén, amely a Ghosted, és elolvasva a fülszöveget, egészen más történetre számítottam. Kissé krimisebb, nyomozós történetszálat képzeltem el, esetleg némi misztikummal keverve. 
Nagyon nehéz a történetet bemutatni spoilerek nélkül, de pár dolgot tudni kell. Sarah a harmincas évei végén jár, épp most omlott össze a házassága 17 év után, de mivel közös cégük van az exével, így próbálnak okos felnőttek módjára válni. Hogy ez mennyire viseli meg Sarah lelki életét, azt megpróbálja nem kimutatni. Sarah egy súlyos baleset miatt elvesztette a húgát, képtelen volt Angliában maradni, így 17 évesen szinte elmenekült a világ másik végére, Los Angelesbe. A szülei elfogadták a döntését, így csak ritkán találkoznak. Most épp hazalátogatott Sarah, amikor egy reggel a falujuk határában kószálva megismerkedik Eddie-vel, akivel kb. egyidősek és azonnal szimpatikusak egymásnak. Egy elszökött birkát terelnek a falu felé, és valahogy együtt maradnak egész nap. Iszogatnak, esznek és beszélgetnek mindenféléről. Aztán estére Sarah eléggé becsiccsentett ahhoz, hogy hazamenjen Eddie-vel és megnézze az erdei házát és az abban kialakított asztalosműhelyét. Vagyis nem. Mindketten tudták az olvasóval együtt, hogy miért mennek haza. Nos, innentől 7 nap henyélés és láblógatás, főzőcske és eszegetés, kenyérsütés, séta és egyebek zajlanak felváltva, közben rengeteg emlékidézés a múltból. Majdnem ismerhették volna egymást, csak pár év eltéréssel jártak ugyanazokra a helyekre. Kialakul közöttük egy bizonyos összhang, mintha ezer éve együtt lennének, és mindketten úgy gondolják, ennek itt nem lehet vége, áthidalják valahogy a távolságot, és valami közös jövőben bíznak. Az utolsó reggel elérhetőségeket cserélnek és a pasi elvileg elindul a reptérre, egy előre eltervezett spanyol nyaralásra barátokkal. Innen pedig se kép, se hang.
Sarah kétségbeesik, hiszen alig hiszik el a barátai, hogy vele ez tényleg megtörtént, illetve hogy az aggodalma Eddie-ért nem ok nélküli, és az érzelmei nem megalapozatlanok. Mindenki azt sugallja, hogy átverték, vegye már észre, hogy nem kell a pasinak, lépjen végre túl. 

Egy apró hiba van a fülszövegben, ugyanis  nem telnek el évek a kereséssel, még egy egész év sem, szóval nem nő ki az olvasó szakálla, mire fény derül a rejtélyre és nem öregszenek meg a szereplők sem. Meg kell mondanom, engem nagyon meglepett a történet fordulata, a szerző mesterien megvezetett, ha valamit sejtettem is a csavarból, végül rátett egy lapáttal. De hangsúlyoznom kell, hogy ez a regény nem csak erről szól, sokkal több rétegű. A kibontakozó családi dráma csak az egyik szál, bár nagyon fájdalmas, hiszen testvérek elszakadásáról van szó, ami nekem különösen húsbavágó. Aztán ott van Sarah barátnője, akinek a lombikbébi program az utolsó esélye a gyerekvállalásra, és a karakterén keresztül átérezhettem a kétségbeesését. Érdekes Sarah másik két barátjának esete, miért kellene megtartani egy rossz kapcsolatot, csupán azért, hogy ne legyünk magányosak? Mindig van kiút, és merni kell megtenni a változás felé a lépéseket. 
Minden olvasóban felmerül a kérdés: tényleg kialakulhat egyetlen hét alatt olyan intenzív érzés, ami a főszereplők között létrejött? Szerintem igen, pedig nem vagyok menthetetlenül romantikus típus, de el tudom képzelni. Sarah megkapta Eddie-től azt a figyelmet, ami régóta hiányzott, olyan érzéseket, amire vágyott, ami hiányzott az életéből és mindezt olyan természetes módon, mintha magától értetődő lenne. Sarah erős nő, erősebb legalábbis mint sokunk, de a múlt felidézése mély sebeket tép fel, ezt már nem könnyű kezelni. Eddie-vel kapcsolatban szerintem pont annyit tépelődik és vívódik, mint amennyit bármelyikünk tenne, ha valamiben biztosak vagyunk, nincs az a körülmény ami bizonyíthatná az ellenkezőjét. Eddie karaktere érdekes volt, kevés ilyen pasi van, bár az, hogy angol, sok mindent megmagyaráz. Nagyon együttéreztem vele, és imádtam a végén a türelmetlen oldalát.
Az írásmód tetszett, bár a leírásoknál rezgett a léc, mert túl lírainak éreztem, kicsit sok volt időnként a tájból. De összességében megszerettem a szerző stílusát, az érzelmek megjelenítésével hatni tudott rám, izgultam a szereplőkért rendesen. A szerkezet jól felépített, sikerült pár dologgal átvágnia, de még az is spoileres, ha megmondom mire gondolok, elég az hozzá, hogy minden apró részletre figyelni kell. Imádom egyébként a levélrészleteket, posztok beszúrását, ezekből volt bőven.
Megadtam a maximális pontot, mert meg tudott lepni, hatással volt rám a történet, érdekelt az első pillanattól az utolsóig, mi lesz a szereplők sorsa, megtalálják-e a boldogságot. Sok ilyen történetet kívánok magunknak!

Borító: Szép.
 
Kedvenc karakter: Sarah

Szárnyalás: Eddie a kórházban jelenet.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:   Elégedett voltam a szerelmi jelenetekkel, gyönyörű az érzelmek leírása.

Értékelés:



Nyereményjáték

Nyereményjátékunk minden állomásán egy-egy olyan könyvet találtok, melynek cselekménye során az egyik szereplő eltűnik, halottnak nyilvánítják, vagy egyszerűen csak hosszú ideje nem lehet róla semmit sem tudni, de a történet végére épen és egészségesen előkerül. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyvben szereplő eltűnt személy nevét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kerry Lonsdale: Minden, amint eltitkoltunk

a Rafflecopter giveaway

A turné menete

07.15 - Betonka szerint a világ…
07.17 - Spirit Bliss oldala
07.19 - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók