KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. augusztus 20., hétfő

Courtney Cole: Ha velem maradsz - Megtört lelkek #1


A Libri Kiadó az Insomnia könyvek sorozatában jelentette meg Courtney Cole: Ha velem maradsz című regényét, mely a Megtört lelkek sorozat első kötete. A festői Michigan-tó egyik csendes kisvárosában játszódik a történet, ahol Pax drogok és alkohol segítségével próbál menekülni a rémálmai elől. Egy nap Mila megmenti az életét, de vajon elég ez a röpke napsugár, hogy a srác megváltozzon? Kövesd végig a három állomásos blogturnét, ha a játék során minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Libri Kiadó - Insomnia könyvek 2018.
320 oldal
Fordította: Horváth M. Zsanett
Goodreads: 3,94
Besorolás: romantikus, realista, NA

Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében.
A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?

A szerző már korábban felkeltette az érdeklődésemet, több sikeres new adult sorozatot írt, így nagyon megörültem, hogy végre itthon is megjelenhetett az egyik legnépszerűbb, a Megtört lelkek sorozat.
Hiába tudtam, hogy ebben lesznek erotikus jelenetek, a kezdésnél mégis elkerekedett a szemem, ugyanis Pax a Michigan-tó partjánál az éjszaka közepén épp alaposan belőve, egy alkalmi partnerrel hetyeg, mindennél fontosabb neki, hogy kiürítse az agyát, ne gondolkodjon, és nyelje el a fekete üresség. Csakhogy ez most túl jól sikerül, ha nem sétálna arra Mila, és nem venné észre, mekkora a baj, a magára hagyott Pax nem ébredt volna fel többé ebben a világban. De a lány felismerte a túladagolás jeleit és segítséget hívott. Amíg ki nem ért a 911, megpróbálta újraéleszteni a saját hányásában fuldokló srácot. Nem egy felemelő jelenet, de így tökéletes bepillantást kap az olvasó a két főszereplő megismerkedésének körülményeibe. Mila nem tudja kiverni a fejéből Paxot, bemegy hozzá a kórházba is, ahol végre beszélni is tudnak egymással, pár nap kellett, hogy Pax felébredjen, az állapota nem volt túl fényes, és pár bordája is megrepedt. A lány elbűvöli a szépségével és a kisugárzásával, és elkezdődik a játék kettejük között, Pax mint a nagy csúnya Farkas, aki meg akarja mutatni a fogait Piroskának.

Gondolkodtam azon, hogy mik voltak  azok a pontok, amik kiemelik ezt a történetet a hasonló new adult könyvek közül: a rosszfiú jó útra térését már annyiszor olvashattuk, hogy kissé már unalmas.
Itt tudtam már az elejétől, hogy valami mély lelki sérülés lappang Pax múltjában, kaptam apró információkat, de igazság mellbevágó volt. A mélyen beágyazódott lelki sérülés hosszú éveken át kínozta Paxot, nem kevés erő kellett hozzá, hogy segítséget kérjen, nem is ment ez könnyedén. Pax egy kívülálló szemében egy elkényeztetett aranyifjúnak tűnik, aki piára, drogra és nőkre költi a pénzét, és aki nem is vágyik ennél többre. Olyan üres belülről, hogy nem is akarna valódi kapcsolatot, nem tudná elviselni, hogy másra is kivetítse a saját problémáját. A drogokkal pengeélen táncol, tényleg nem függő, de a szenvedély előszobájában áll, pontosan tudja mire képes a drog és a pia, milyenek a hatásai és mennyire közel van a lejtő széle. Ekkor lép az életébe Mila, aki miatt képes lenne változtatni az életén. Mila megérti őt, tudja, hogy segítségre szorul, és kézen fogja őt. Ugyanakkor a lány a buktatókat is látja és tud nemet is mondani, ha arra van szükség, még ha meg is szakad a szíve. Erős volt ez a lány, volt benne határozottság, ugyanakkor együttérző és segítőkész, pont ilyenre vágynak a pasik.
A kémia az első perctől működik közöttük, cukik voltak együtt, nem volt nagy rohanás, az érzelmek kellő idő után mélyültek el. Néhány szexjelenet eléggé nyersen szókimondóra sikerült, de mégsem volt sértő, a romantikusabb együttlétek kiegyensúlyozták.
Nagyon tetszett a szerző stílusa, végig élveztem az olvasást, igazi kikapcsolódást nyújtott. Imádtam a váltott szemszöget, lehetetlen volt nem megszeretni a szereplőket, akik kellemesen felépített karakterek, nem hibátlanok, pont ettől hitelesek.  Azt kaptam ettől a könyvtől, amit elvártam, a romantika mellett volt komoly mondanivaló is, a gyászfeldolgozás és a függőség nagy hangsúlyt kaptak, nem is tudok belekötni semmibe, a feles levonásom egy átgondolatlan jelenet miatt van, amit kár volt beletenni. (a csónakból való kiesés)
A történetnek egy kisváros ad helyszínt a Michigan-tó déli részén, Chicago közelében. Ha nem tudnám, hogy a szerző is erre él, szinte ki lehetne olvasni a sorok közül, annyira nagy szeretettel festi le a környéket. (A banner készítéséhez a tóról készült képet választottam, tényleg eszméletlen csodás helyek vannak a környéken, alig tudtam választani.) Oda tudtam képzelni magam, pedig nem  nyáron járunk ott, hanem a latyakos téli időszakban.
Külön értékelem a szerző utószavát, amelyben megemlíti a regény keletkezésének körülményeit, és azt is, hogy Paxot egy valódi személyről mintázta, ez aranyos. A kiadó pedig azzal kedveskedik az olvasóknak, hogy helyet kapott a könyv végén egy extra tartalom, egy kivágott jelenet, amit korábban a szerző oldalán lehetett olvasni.
Minden rosszfiú kedvelő romantikus lelkű olvasónak ajánlom a könyvet!

Borító: A férfi egy cseppet sem Pax, sajnos.
 
Kedvenc karakter: Mila, Pax

Szárnyalás: Apa és fia a chicagói temetőben.

Mélyrepülés: Nem szeretem, ha konkrétan megjelenik egy-egy gyógyszer neve, plusz a pia és a keverési arány.

Érzéki mérce: Nyersen szókimondó jelenetek mellett kapunk érzéki romantikát is. 18+ 

Értékelés:
 

Blogturné Extra: Néhány külföldi borító: nekem az első tetszik, az adja vissza a páros valódi színeit!


Nyereményjáték

Milának és nővérének egy olasz étterme van a városban, ahol igazi randira is sor kerül a történetben. Ehhez kapcsolódóan tradicionális olasz ételeket kell felismernetek és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:

08.20 Kelly és Lupi olvas
08.23 CBooks
08.26 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók