KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 5., péntek

Daniel Cole: Hóhér - Rongybaba#2


Daniel Cole trilógiájának első része, a Rongybaba igazi csemege volt a thriller-rajongók számára. Sokat kellett várni, de végre megérkezett a folytatás, a Hóhér,  amely elképesztő csavarokból és brutális gyilkosságokból sem szenved hiányt. A Blogturné Klub három bloggere Emily Baxter főfelügyelővel tartott, hogy együtt leplezzék le az újabb bizarr bűntények elkövetőjét. Kövessetek bennünket ti is, és ha szerencsések vagytok, egy példány a könyvből akár nálatok is landolhat.

Libri Insomnia Könyvek 2018.
500 oldal
Fordította: Illés Róbert
Goodreads: 4,02
Besorolás: thriller

Egy nyomozó, aki senkiben sem bízhat.

Egy gyilkos, akinek nincs vesztenivalója.

Másfél év telt el a „Rongybaba-gyilkosságok” és William „Wolf” Fawkes nyomozó eltűnése óta, amikor Emily Baxtert váratlanul két FBI ügynök keresi fel az irodájában egy New York-i gyilkosság miatt.

Az áldozatot a Rongybaba alakját idéző testtartásban találták meg a Brooklyn hídra felakasztva, ezért arra gyanakodnak, hogy az elkövető a híres esetet másolva akar ismertségre szert tenni. Ám amikor kiderül, hogy a holttest mellkasába egy üzenetet karcoltak, nyilvánvalóvá válik, hogy többről van szó…

Baxternek semmi kedve ismét egy őrült után nyomozni, ám nincs más választása, ugyanis a következő holttesten újabb üzenet várja. Az amerikai és brit nyomozókból álló csapat kétségbeesetten lohol az információk után. Baxter nem engedheti meg magának, hogy gúzsba kösse a gyász és a félelem, ha meg akarja állítani a gyilkost, mielőtt túl késő lenne…

Vendégbloggerünk Valentényi Erzsébet avagy a Molyon @bozs véleményét olvashatjátok a könyvről:

Az izgalom egy cseppet sem hagy alább ebben a kötetben, pedig egy olyan ütősre sikerült regényben, mint a Rongybaba, esélyes lehet, hogy nem tudja hozni a szerző a korábbi színvonalat. De sikerült neki, sőt, úgy éreztem, most még hátborzongatóbb és félelmetesebb helyzetekben találtam magam, ami megköveteli magának a maximális elismerést.
Baxter Wolf eltűnése után főfelügyelő lett, de nincs sok lehetősége az íróasztal mellett dekkolni, mert New Yorkban a másfél évvel ezelőtti gyilkosságokkal összefüggésbe hozható eset történik, amivel a helyiek nem tudnak megbirkózni. Curtis és Rouche ügynökök keresik fel Baxtert, hogy a segítségét kérjék. Londonban is hasonló eset történik, méghozzá teljesen hasonló, és az olvasó hirtelen azt veszi észre, hogy elkapta a gépszíj, és már semmi más nem érdekli a világból, csak megtudhassa, ki/mi mozgatja a szálakat. A gyilkos egyre többször és egyre brutálisabb módokon csap le, olyan izgalmak közepette, amiről azt gondolnád, már nem fokozható, de mégis, jön egy újabb és újabb csavar.

Aki Wolfot hiányolná, ne tegye. Meg lesz arra is a magyarázat, de tegyük félre, mert most Emily Baxter válik főszereplővé, és meg kell hagyni, a szerző eléri, hogy emlékezetes maradjon az általa vezetett nyomozás. Baxter egy kiválóan felépített karakter. Egyrészt rengeteg terhet cipel, ami kihat a személyiségére, de azt várná az ember, hogy a szakmaiságára ez nincs kihatással. Mégis a lelki problémák teszik extrém módon gyanakvóvá, ellenségessé, és ez az oka a konfrontációinak. De őt egyáltalán nem érdekli, mit gondolnak róla, és én pont ezt szerettem benne. Teszi a dolgát, nagyon kemény nő, éles eszű, de mindig a legrosszabbat feltételezi, nem bízik az emberekben. Mindezek ellenére a társai elfogadják a döntéseit. Nem mellesleg megcsillogtatja a humorát itt is, ami ebben a részben is fontos, mert nagyszerűen oldja a feszkót. Egyszerűen remekül működik ez a karakter, minden elismerésem a szerzőé.

Szerintem nem olvastam még olyan krimit, amiben ennyi hulla lett volna... Talán súrolja a hihetetlenség határát, de ezt még elfogadtam a szerzőtől lévén fikcióról van szó.  Brutalitásért nem megy az író a szomszédba, sok a megrázó jelenet, meglehetősen grafikus leírással. Mégsem okozott zavart a történet a fejemben, nem voltak rossz álmaim, a stílus megteszi a magáét. A londoni és a new yorki helyszínek miatt a cselekmény összetettebb, sokrétű, mégis, szerintem a karakterek keltik igazán életre a történetet. Kedvencem Rouche, aki legalább annyi terhet cipel, mint Baxter. Ő egy imádnivalóan kedves karakter, kettejük között fantasztikusan jó partnerség alakult ki. Edmunds áll még közel Emily-hez, és távolról ugyan, de most is segíti, legyen az bármennyire szabályellenes.
Minden mellékszereplő adott a történethez valamit, amitől még titokzatosabb és izgalmasabb lett. 

Nem csodálkoznék, ha hamarosan filmen láthatnánk viszont a karaktereket, mert egyébként is nagyon vizuális a leírás, pereg az egész a szemünk előtt, moziba kívánkozik a történet. Nagyon szép íve van a nyomozásnak, főleg a könyv felétől indul be, ahogy előkerülnek a nyomok, ahogy kombinálnak a nyomozók, úgy emelkedik a feszültség. A vége ütős és azt hiszem, mondanom sem kell, a harmadik rész nagyon-nagyon várós. Jó hír, hogy a szerző ezerrel dolgozik rajta.
Önállóan is élvezhető a második rész, de már csak az élmény miatt is, ajánlatos a Rongybabával kezdeni a sorozatot. Egy biztos, nincs olyan krimirajongó olvasó, akire nem lenne hatással Daniel Cole, várjuk a további regényeit! 

Borító: Tetszik a borító, illik a hangulathoz. 

Kedvenc karakter: Rouche, Baxter

Szárnyalás: A templom. 

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce:  Kizárólag felnőtt olvasóknak ajánlom.

Értékelés:



Nyereményjáték

A könyv cselekménye két helyszínen, Londonban és New Yorkban játszódik, így a nyereményjáték is ezzel a két várossal kapcsolatos. Döntsétek el, hogy az állomásokon olvasható állítások igazak vagy hamisak a városra vonatkozóan, és írjátok be a tippeteket a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába. Ha mindegyik állomást sikeresen teljesítettétek, akkor lehetőségetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három példány egyikét.
Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány: New Yorkban található az a híd, amelyen a világon először alkalmaztak elektromos világítást.

a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai:

10.01. A Szofisztikált Macska
10.03. Zakkant olvas
10.05. Kelly és Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók