KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. december 14., péntek

Elle Kennedy, Sarina Bowen: Ez a srác (HIM #1)

Végre érkezik magyarul a Könyvmolyképző Kiadónál Elle Kennedy és Sarina Bowen közös LMBT regénye, a HIM: Ez a srác! Az érzékien romantikus és imádnivaló regényről a Blogturné Klub tagjai mesélnek lelkesen, sőt, extra állomásokat is találsz. A turné végén 3 példányt kisorsolunk a szerencsések között!

Könyvmolyképző Kiadó 2018. december 04.
352 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,33
Besorolás: LMBT, romantikus

Ők ketten nem egy ligában játszanak. Vagy mégis?
Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján
tényleg furán alakultak köztük a dolgok. De csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg. Ryan Wesley már erősen megbánta, hogy annak idején belerángatta nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.
Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sok mindenre rá kell jönnie régi barátjával kapcsolatban… és önmagával kapcsolatban is.

Egyetlen szó kifejezi, hogy mi szükséges feltétlenül, mielőtt kinyitod ezt a könyvet: NYITOTTSÁG.
Ez a történet két férfi szerelméről szól, ezért, ha bármi ellenérzésed van ezzel kapcsolatban, kattints inkább tovább. Ám ha nyitott vagy, és elfogadó, egy nagyszerű romantikus történettel leszel gazdagabb. Én azon az állásponton vagyok, hogy a szerelem az szerelem, teljesen független ez az érzés a nemiségtől. Sajnos hazánkban még mindig kényes téma ez, könyvkiadás terén meg főleg, ezért nagyon örültem, amikor a Könyvmolyképző Kiadó friss megjelenései között, rubin pöttyösként láttam meg a regényt.
A tengerentúlon óriási rajongótábora van az MM regényeknek, méghozzá különféle korú hölgyek alkotják az olvasók zömét. De miért olvasnak a nők - a tiniktől a nyanyákig - férfiak közötti viszonyról? Kíváncsiak... Tudni akarják, hogyan működnek az érzelmek, milyen köztük a vonzódás, hogyan jönnek össze és milyen köztük a szex. Igen, erre is fel kell készülnöd,  ennek a regénynek szerves része a meleg szex, konkrétan, grafikus megjelenítéssel, pont, mintha két srác mesélné egymásnak az élményeit. Váltott szemszögű a regény, Wes és Jamie fejezetei váltakoznak, és meg kell hagyni, ritkán találkozom olyan éles váltásokkal, mint itt, akár a jelenet (szex) közben is változik a szemszög, szóval itt nem jön be, hogy a fejezet végén majd le tudod tenni a könyvet.
Két hokis srácról van szó a regényben, akik évről évre minden nyáron találkoznak a jégkorongos edzőtáborban, és pár hét erejéig legjobb haverokként edzenek és szórakoznak, feltöltve magukat élményekkel, hogy aztán az év többi részében várják a következő nyarat. A főiskola előtti utolsó nyáron szokás szerint ment az ökörködés, és egy fogadás kapcsán az utolsó éjjel kicsit összegabalyodnak a srácok. Egy lecumizás volt a vesztes "büntetése". Nos, Wes évek óta tudja magáról, hogy meleg, de Jamie-nek nem mondta el, és az éjszaka után hatalmas lelkiismeret furdalása támad, nem akarja elveszíteni Jamie barátságát, nem akarja, hogy úgy tűnjön, bármit is ráerőltetett, ezért szó nélkül eltűnik.  Négy év után, a főiskolák közötti bajnokság finishében Bostonban találkoznak újra, és tisztázzák ugyan a helyzetet, talán megmenthető a barátságuk, de ez csak nyáron igazolódik be, amikor is a régi hokistáborba immár edzőként térnek vissza. Persze közös szobán kell osztozniuk, és ezen a ponton már kitalálhatod, merre halad a történetünk.

A szerzők közül Sarina Bowent nem ismertem, de Elle Kennedy neve garancia volt számomra, hogy nem fogok csalódni, és így is lett. Gondolom úgy működik a közös írás, hogy a két főszereplőt megosztják maguk között, de nagyon egy hullámhosszon dolgoztak, mert nem találtam hibát a gyors váltások során sem. Rendkívül jól szórakoztam a két srác viselt dolgain, megtalálták a hangot a szívemhez, belevaló sportoló mindkettő, akik nem vetik meg az élet örömeit sem. Annyira összeillik ez a két srác, hatalmas barátság alakul közöttük az évek folyamán, ami Wes részéről minden nyáron szerelemmé alakul, amit magába fojt. Sok visszaemlékezős jelenet mutatja be őket kamaszként, külön örültem, amikor már edzőként, a mai gyerekek zűrjei kapcsán alig bírták ki röhögés nélkül, hogy már felnőttként kell megdorgálniuk őket, holott ugyanazokon a hibákon estek át pár évvel ezelőtt. Olyan sok felnőtt van, aki nem emlékszik a saját hülyeségeire, és csodákat vár a következő generációtól.
Szerintem ennek a szerelemnek a története akár mintapélda is lehetne. Olyan gyönyörűen haladnak lépésről lépésre, az érzelmeik kimutatásában és kimondásában éppúgy, mint a szex lépéseiben. Nyilvánvalóan vannak egyszerűbb fokok, és vannak a legnagyobb bizalomra épülő cselekedetek, amin szépen végighaladnak, megfelelően izgalomban tartva az olvasót. Ez a két srác jó felépítésű, izmos testtel rendelkező pasi, akiknek nem sok kell a szex beindításához, persze, hogy szívesen olvassák a nők (is) ezeket a forró jeleneteket. Az biztos, hogy sistergett közöttük a kémia. A hétköznapi életükben éppúgy egymásra hangolódtak, mint az intim együttlétekben, elcsépelt a szó, de tényleg egymásnak teremtette őket a két szerző. Wes évek óta biztos benne, hogy meleg, ez nála nem kérdés, de Jamie-nek már nehezebb feldolgoznia az érzéseit, de végül ő is rátalál az identitására. Bírtam benne, hogy a végére akart járni, próbát tett magán és meghozta a döntéseit.
A két srác családja ég és föld, nem is különbözhetnének jobban. A szerzők ezen keresztül is megmutatták a normális és a homofób hozzáállás közötti különbséget, ami más kapcsán is előtérbe kerül a regényben, szóval nem csak a kellemes oldala mutatkozik meg ennek a kapcsolatnak. Wes apja egy tuskó, pénzeszsák, az anyja meg kirakatnő, csak bólogat a férjének, nem viselik el a másságot, semmilyen szinten. Jamie családja viszont óriási, öt testvére is van, és mind idősebb, szóval edzettebbek is a szülők és baromi toleránsak. Egyszerűen nem téma, hogy milyen nemű a partnere, az a fontos, hogy boldoggá teszi a fiukat.
Örültem, hogy a végkicsengés a melegség felvállalása mellett szólt, akkor is, ha ez némileg veszélyeztethette volna a profi sportolókarriert.
A kisebb-nagyobb bonyodalmak különösebben nem voltak hatással a cselekményre, valójában egymás elfogadása és felvállalása volt a fő mondanivaló, amihez szép keretet adott a sport. A szerzők gyönyörű ívet adtak ennek a kapcsolatnak, nem volt semmi erőltetett benne, semmi durvaság. Sok humoros pillanat mosolyogtatott meg, imádtam mindkét srác dumáját, plusz Jamie családja nevettetett meg több alkalommal is, fergeteges volt a facebookos családi csoport kommentelése a coming-out kapcsán.
Az MM regények világába az egyik legjobb belépő ez a regény, remélem szeretni és élvezni fogja minden olvasó. Önmagában is élvezhető a regény, de van folytatása, remélhetőleg minél hamarabb megjelenik a magyar kiadás is.

Borító: Hot.
 
Kedvenc karakter: Mindkét főszereplő.

Szárnyalás: Nem tudok választani, annyi jó jelenet van, de a legjobb ötlet az egymásnak küldözgetett mókás ajándékok voltak.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Grafikusan ábrázolt meleg szexjelenetek, nem is kevés.

Értékelés:



Nyereményjáték

Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az először Claire Morgan álnéven, 1952-ben kiadott szerelmi történet McCarthy Amerikájában még botrányosnak számított. Ám az azóta milliós példányszámot is meghaladó Carol-t mára a leszbikus szerelem kultuszműveként tartják számon. Highsmith soha többé nem írt olyan érzékien, olyan líraian, mint ebben a regényben, amelyet egy személyes találkozás ihletett.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

- 11.26. - Sorok Között Könyves Blog
- 11.28. - Hagyjatok! Olvasok! (extra állomás)
- 11.30. - Angelika blogja
- 12.02. - Deszy könyvajánlója
- 12.04. - Betonka szerint a világ
- 12.06. - CBooks
- 12.08. - Kristina olvas
- 12.10. - Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)
- 12.12. - Hagyjatok! Olvasok!
- 12.14. - Kelly & Lupi olvas
- 12.16. - Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók