KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. június 17., hétfő

L.J. Shen: Sparrow


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó Rázós könyvek sorozatában L.J. Shen sötét hangulatú romantikus regénye, a Sparrow. A Blogturné Klub tagjai négy állomáson át merülnek el Troy és Sparrow különös házasságának hétköznapjaiban. Tarts velünk és a játékunk megfejtéséért cserébe megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó - Rázós könyvek 2019.06.14
400 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,17
Besorolás: dark romance

Troy ​Brennan
A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.
Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.
L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy fiúgyermek büszke anyukája, egy volt kóbor macska gazdija, valamint egy nagyon türelmes férj tuti felesége.
Kemény, de élvezni fogod! Hagyd, hogy elraboljon!

A regény kemény jelenettel kezd, Troy Brennan kivégzi a papot, aki felelős volt az apja haláláért, pontosabban elárulta a gyónási titkot, ezért tudta a gyilkosa, hol találhatja. Ez nagyon erős kezdés, megmutatja az olvasóknak, mire számíthatnak a férfival kapcsolatban, aki Boston megoldó embere, a gazdagoknak, politikusoknak elintézi a lehetetlen kéréseket is, pénzt hajt be, embereket tüntet el, stb. Legális üzletekkel fedezi magát, de gyakorlatilag bűnöző.
Az már ebből az első fejezetből is kiderül, hogy Troy apjának a halála lelkiismereti problémákat okoz a fiának, egyrészt teljesítenie kell apjának tett korábbi ígéreteit, másrészt meg akarja bosszulni a halálát, ezért listát készít, aminek a második pontja a pap volt. Még ki kell derítenie ki volt a felbujtó, a tettes és a besúgó immár halott.
Számomra tehát adott volt egy bosszúszomjas rosszfiú, aki ez alapján az első fejezet után nem mondom, hogy szimpatikus lett, de nem is utáltam, mert abszolút megértő vagyok a bosszúállással kapcsolatban, én is pontosan ezt tettem volna a helyében. Elfogadom, hogy van az a helyzet, amikor ölni is képes az ember a szeretteiért.  Szóval minden okom megvolt arra, hogy egy erős történetet várjak el egy zűrös pasival, akire ráfér egy kis szerelem, ez egy öt pontos kezdés volt. És akkor egy éles váltás...
Három évet ugrik a történet, és Sparrow szemszögében találja magát az olvasó, ahogy épp az esküvőjére készül Troy Brennannal, aki gyakorlatilag nem is ismeri őt, megkérte az apjától a kezét, és senkinek nincs fogalma róla, hogy miért, de az oltár elé vezeti.
A lány pont olyan, mint a neve, kicsi, jelentéktelennek tűnő, 22 éves lány, aki szeret főzni, és nulla társadalmi élettel rendelkezik, még jó, hogy legalább pár barátnője van. Pasik sosem udvaroltak komolyan neki, és így pár smárolásig jutott csak el. Azért mégiscsak szép, és hosszú vörös haja van, vékony, de izmos a sok futástól. Nem tudja miért kérte feleségül a korábbi bostoni ír maffiafőnök fia, de nem mert nemet mondani neki, főleg, mert a szeszkazán apja is neki dolgozik. Elhatározza, hogy nem adja könnyen a szabadságát, de azért mégsem olyan bátor, mert még a barátai sem tudnak az esküvőről.
Muszáj volt ez a hosszú bevezető a helyzet vázolásához, hogy éreztessem, mennyire különböző ez a két ember, mennyire abszurd összekötni az életüket. A nőfaló, szeretőt tartó, és ezt a feleségével is közlő Troy, és a szakácssorozat-rajongó lány, aki egyáltalán nem illik a luxuskörnyezetbe.  Sparrow az első pillanattól lázad, kisebb nagyobb lépésekkel folyamatosan bosszantja a férjét, aki persze meg akarja kapni a magáét, de nem tesz semmit, hogy megkedveltesse magát. Nem is célja ez, hisz így is minden úgy van, ahogy ő akarja.  Erre a helyzetre épít a szerző, a kérdés az, hogy kiderül-e a házasság oka, összejönnek-e érzelmileg a főszereplők, és megtalálja-e Troy az apja gyilkosának felbujtóját. Elég zűrös katyvasz, nem?

Ez a regény annak való, aki szereti a huzavonát, a macska-egér játékot, az egymás kerülgetését. Én bármennyire akartam szeretni, nem ment, főleg azért, mert nem tudtam szimpatizálni Sparrow-val. Nem tudott meggyőzni a szerző kettejük kapcsolatáról, semmilyen szinten, pedig kétségtelen, hogy addiktív az írás, jól forgatja a szavakat, bár rengeteg a logikátlanság. A vége felé, konkrétan az egész erdős jelenetsor kapcsán sírhatnékom volt, és nem a meghatottságtól. Azt tanácsolnám a szerzőnek, hogy nézzen több nyomozós sorozatot, van belőlük dögivel, van mit tanulnia a sírásástól kezdve a fegyver elsütésén át az ujjlenyomatok eltüntetéséig.
Végül is az nem jutott eszembe, hogy letegyem, kíváncsi voltam a történetre, de ilyen nem sűrűn fordul elő, hogy egyik főszereplő sem tetszik. Az elvileg dögös Troyban a bosszúszomja az egyetlen értékelhető tulajdonság, mert egyébkén ömlik a száján kifelé a hazugság, a szarkazmus, a lenézés. Talán még az írható a javára, hogy nem volt erőszakos, megpróbált az érzékekre hatni, és amilyen labilis volt Sparrow, ez be is jött neki. De milyen már ez? Visszaélni az érzékiséggel, hogyan lehet így elvárni tisztes kapcsolatot? Troy végül is élvezte, hogy Sparrow ellenáll neki, és rá kell jönnöm így utólag, hogy nem akart ő normális házasságot az elején. Átmeneti állapotnak tekintette, amiből a lány úgyis elmenekül idővel. Troyban végül nagyot csalódtam, mert a szememben megmaradt egy szociopatának. Utáltam az egész szeretős dolgot, Catelinánál undorítóbb pénzéhes nő nem is létezik. Szerelem a múltban? Utána meg jóban maradunk? Muhaha.
Sparrow-val meg ott elveszítettem végképp a fonalat, hogy ugye főzőgép, órákig képes kotyvasztani, aztán vagy kuka vagy elviszi a hadseregnyi kaját a hajléktalanoknak (ez mondjuk helyes). DE. Amikor megcsinálja a michelin csillagos étteremben a lehetetlent, felveszik séfnek, mindezek után az a célja, hogy áfonyás gofrit áruljon egy rózsaszín büfékocsiban????? Ez normális?
Az erotikus részek kb. az elmegy kategóriába esnek, itt is inkább Troy viselkedésével volt bajom, hiszen bevallja, hogy sosem érdekelte a nők kedvére tevés, hogy szépen fogalmazzak, de Sparrow, na neki olyan édes az íze, hogy ez a dolog gyökeresen megváltozik. És őrá vágyik is, hát igen, az egész más, mint szükségletet kielégíteni. Most nem megyek bele, de Troy ebben a témában is kiakasztó.

A fontosabb mellékszereplők  közé tartozik a házvezetőnő, na ő pont az a latin háziasszony típus, aki úgy csinál, mint aki nem tud angolul, de mindent ért és a háttérben kombinál. Brock a jobbkeze Troy üzleteiben, ő szórakoztató karakter volt, a végén kicsit túllőtt vele a célon a szerző, de addig is nagyon bírtam a fejét. Végig Henry Cavill arca lebegett előttem, és ez annyira viccessé tette, nem tehetek róla. Miért nősül meg az ilyen pasi, főleg miért Catelinát?

Annyira jó történetet lehetett volna kihozni ebből az ötletből. Sajnálom, hogy banális lett végül  a házasság magyarázata, ezt annyira egyszerűen meg lehetett volna máshogy is oldani. Főleg a mai világban, úgyhogy csak pislogtam ki a fejemből. 
Nem tudom még eldönteni, olvasnék-e mást a szerzőtől, állítólag a későbbi könyvei jobban sikerültek. Mindenesetre baromira nem értem a könyv magas átlagát, engem nem tudott elkápráztatni, főleg azon egyszerű oknál fogva, hogy nem váltotta be a regény elején lefektetett írói ígéretet. Egy közepes próbálkozás volt.

Borító: Tetszik a színvilága.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Nem voltam elájulva.

Értékelés: 



Játék:

Nem Sparrow az egyetlen madárnév amit felvehetünk keresztnévként. Sőt, más regényszereplők is kaptak már madárneveket. Minden állomáson találtok egy szójátékot. Sorba kell raknotok a betűket, kitalálni a nevet és beírni a hozzájuk kapcsolódó regénycímet a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Több megoldás is lehet, elég egyet beírni!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

FELADVÁNY:    Fnihc

a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:

06.11 Sorok között
06.13 Betonka szerint a világ…
06.15 Dreamworld extra
06.17 Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók