KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. július 27., szombat

Adam Bray: Marvel - Amiről tudnod kell és tudni érdemes



A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel amit tudnod kell és tudni érdemes című kötete, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, gonoszát és segítőjét akik a kiterjed képregényes világban eddig előfordultak, megtudni, hogy milyen kalandokba keveredtek, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével. 
Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát!

Kolibri, 2019
240 oldal
Fordította: Sepsi László
Goodreads: 4,06
Besorolás: ismeretterjesztő

Úgy gondolod, mindent tudsz a Marvel-képregények világáról? Akár igen, akár nem a válaszod, ettől a könyvtől garantáltan eláll a lélegzeted!

Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Marvel Kapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!


Ha emlékeztek rá, akkor már egyszer górcső alá került egy Marvel könyv a blogunkon, ami csak félig-meddig nyerte el a tetszésemet, így újra próbálkoztam, hátha itt most megkapom azt, amit szerettem volna.

A könyv nagyon szép kivitelű, keményborítós, színes, fényes lapokból áll, amit jó minőségű rajzok illusztrálnak.

Ami először feltűnt, hogy a szerző itt és most nem a nagyon közkedvelt filmeket és sorozatokat vette alapul, hanem az eredeti képregényeket. Így aki a filmes szereplőkre kíváncsi és a színészeket szeretné nézegetni, az csalódni fog. Azok viszont biztosan nem, akiket érdekelne a karakterek és több információt szeretnének kapni, mintsem milyen anyagból van az adott hős csizmája.

Külön fejezeteket kaptak a karakterek, a csapatok, a helyszínek, a mágiák és tudományok és a kulcsesemények. Számomra nagyon érdekes volt, hogy sok esetben a filmben látott történések és az eredeti képregényben lévő történet eltért egymástól. Így volt olyan szereplő, aki a filmben meghalt és a képregényben nem és fordítva. Ezen felül olyan szereplők is előkerültek, amelyeket imádok, de nem is gondoltam volna hogy ebben az univerzumban élnek - ilyen volt például Penge, a Fénybenjáró (pedig a párom mondta, hogy a film elején ott van a nagy MARVEL felirat:))). Így igen, ebben az univerzumban léteznek vámpírok, vérfarkasok és megannyi más különleges karakter is. Sőt van egy alternatív dimenzió is, ahol még érdekesebb lények élnek! 

Engem nagyon megdöbbentett, hogy mennyi karakter létezik még ebben a világban! Ha ezt mind meg akarják majd filmesíteni, akkor azt hiszem, hogy el leszünk még pár évig látva MARVEL filmekkel:). Én pedig kíváncsian várom, hogy kik következnek (bár azt is el kell, hogy ismerjem, hogy a könyv végefelé már kezdtem elveszíteni a fonalat, hogy ki kihez tartozik, főleg, amikor már a Szörnylégió vagy Szupergonosz-csapatok tagjaira került a sor...).

Külön köszönöm, hogy végre valami infót sikerült megszerezni például a Fekete Özvegyről - akit a filmekben nem túlzottam kedveltem, de így megismerve a történetét már jobban érdekel róla is egy külön film.
Vagy itt van Hulk, aki a filmekkel szemben "picit" több, mint egy nagydarab hörgő izomgép. :) Ja és ciki vagy sem, de azt sem tudtam, hogy Howard, a kacsa (még mindig kísért az a borzalmas film, ami készült róla anno:) is ehhez az univerzumhoz tartozik. Amit viszont nagyon sajnáltam, hogy az X-Men csapatról sajnos elég kevés szó esik, pedig ők kifejezetten a kedvenceim közé tartoznak, így szívesen megismertem volna még jobban őket (bár oké, a filmek elég sok infót adtak így is).
És akkor még nem is említettem, hogy Kanadának is van szupercsapata, az Alfa Különítmény, sőt nemcsak Amerika Kapitány, hanem Brittannia Kapitány is létezik!

Ami viszont számomra picit furcsa volt, hogy a Bosszúállók (ami angolul is Avengers - tehát a fordítás itt épp jó lett) a könyvben a Bosszú Angyalai név alatt szerepeltek. A karakterek becézése se jött be, például kifejezetten pislogtam az elején, hogy ki a frász az a Kapi, mire leesett, hogy az az Amerika Kapitány beceneve. Így amikor Pókiról volt szó, már a szemem se rebbent:).

Élveztem, hogy minden infó, karakter és esemény képregényszerűen jelenik meg, így úgy éreztem magam, mintha egy nagy képregényt olvastam volna. A nagy az igen könnyed szó erre a hatalmas könyvre, amit mindenféleképpen otthoni olvasásra ajánlok, mert nem könnyű sem megtartani illetve az sem könnyíti meg az olvasást, hogy sokszor fordítgatni kell a könyvet, mert hol vízszintesen, hol függőlegesen kapjuk az infókat.

És igen, az infók. Aki semmit nem tud erről a világról, de se ideje, se pénze beszerezni az összes képregényt (ez volt a nagy problémája a páromnak is), az ebből a kötetből nagyon jó, érdekes, néhol humoros, néha megdöbbentő információhoz juthat. Látszik, hogy a szerző sok munkát fektetett bele ebbe a kiadványba és mindez a könyv hasznára vált. Látni kellett volna, ahogy feküdtem az ágyon, olvastam a könyvet, aztán csak egy, majd kettő, majd három, majd egyre több infót olvastam fel a páromnak, aki nagy MARVEL rajongó és még neki is tudott újdonságokat adni ez a könyv!

Összességében ajánlom mindenkinek, aki MARVEL rajongó, akár a képregények, akár a filmek révén. Szerintem mindenkinek adhat új információkat, amelyek érdekes, humorosak és rengeteg kérdésünkre választ adhatnak.

Borító: Figyelemfelkeltő, nekem nagyon tetszik

Szárnyalás: Hogy végre kapunk érdekes információkat a szereplőkről és erről a világról

Mélyrepülés: a becézések - pl Kapi vagy Póki

Értékelés:  

Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy nevet, ami a hősök polgári neve, persze kicsit összekeverve a betűket. Ha megfejtitek, akkor az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

AATAHNS RFMOOAFN


A blogturné további állomásai:
Július 19 - Olvasónapló 
Július 21 - Hagyjatok! Olvasok!
Július 22 - Dreamworld
Július 23 - Könyv és más
Július 26 - Sorok között
Július 27 - Kelly és Lupi olvas
Július 28 - Függővég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók