KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 22., péntek

Catherine Rider: Csók Londonban


A romantikus regények kedvelőinek egészen biztosan nem kell bemutatni Catherine Ridert, akinek idén a Menő Könyvek jóvoltából már a harmadik karácsonyi témájú könyve jelent meg. Az új regényben is egy fiú és egy lány áll neki együtt, hogy felfedezzenek egy várost – jelen esetben Londont – miközben igyekeznek túllépni a gondjaikon, és lassan talán szerelem is szövődik köztük. Tartsatok négy bloggerünkkel, és ismerjétek meg ezt az ünnepi hangulatú regényt, valamint nyerjétek meg a könyv egy példányát is!

Menő Könyvek, 2019
304 oldal
Fordította: Nánási Yvette
Goodreads: 3,38
Besorolás: romantikus, realista, YA

Szerelem angol módra
London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.


Nemsokára itt van a karácsony, így lassan kezdek én is ráhangolódni. Ezt a történetet a fülszövege alapján választottam, egy könnyed hangulatú, romantikus, karácsonyi történetre vágytam a sok komolyabb témájú regény után.

Forrás: pinterest
A történet két főszereplője Cassie és Jason, akik teljesen véletlenül találkoznak Londonban. Cassiet kirúgták az egyetemről, szakít a barátjával és nem mer hazamenni, hogy a szülei elé álljon a történtekkel, Jason pedig Amerikából érkezik egy meghallgatásra, mert a vágya, hogy színész lehessen. De a meghallgatás csak egy része, ami miatt itt van, inkább menekül otthonról, a megszokásokból, az elvárásoktól mind a magánélete, mind a jövője szempontjából.
A két fiatal egy színelőadáson találkozik és a sorsuk összekovácsolódik.

A regény fő meghatározója a két fiatalon kívül a színházak szeretete. Aki nem szereti a színielőadásokat, azt sok esetben untatni fogja a történet, hiszen Cassie és Jason megszámlálhatatlan előadásra ül be, próbál jegyet szerezni. Őszinte leszek, én egy darabig féltem attól, hogy meg fogom így unni a történetet, de szerencsére nem így lett. A szerzők pont annyit adagoltak minden előadásból, hogy nemhogy untatott volna, de inkább meghozta a kedvemet, hogy egyszer újra eljutva Londonba, én is beüljek egy előadásra vagy megküzdjek sok más rajongóval együtt egy szinte megszerezhetetlen jegyért:).
Az az előadás, amelyben pedig a nézők interaktívan vehettek részt, sőt az éjszakát is ott tölthették a színfalak között, az pedig végképp felkeltette a kíváncsiságomat és alig várom, hogy én is részese lehessek egy ilyen programnak! 

A helyszín pedig mesés. Londont szinte mindenki ismeri, van aki személyesen, van aki mozifilmek, tévéműsorok alapján, így nyugodtan mondhatjuk, hogy nem lehet ebben a témában már sok újat mutatni. De a szerzőpárosunk itt is meglepetést okozott. A legtöbb esetben ismerős helyeken jártunk, de olyan leírásokat kaptunk, amelyek új oldalát mutatták meg a városnak, illetve olvasás közben szó szerint azt éreztem, mintha én is ott járnék a szereplőkkel, meginnék egy kávét, felfedezném a Broadwayt, a színházak világát. Nem akarom ismételni magam, de az ilyen helyszíni leírások után visszakívánkoztam Londonba, hogy egy más részét is láthassam:).

Forrás: pinterest
És a szereplőink? Édesek, aranyosak és szerencsére nem kaptunk instant lávsztorit, ahogyan azt jó pár író elhibázza a történeteiben. Cassie és Jason az első pillanatban szinte ellenségek, amikor ugyanazért a jegyért küzdenek meg. Aztán lassan alakul ki köztük egy törékeny, majd egyre erősebb barátság, amiből később akár többi is lehet (lesz). De minden szépen lassan adagolva, mint amit a való életben is sokszor átélhetünk. Mind a két szereplő magánéleti problémákkal küzd és ez a pár nap, amit együtt töltenek segít nekik a döntéseik meghozatalában és újraértékelni a kapcsolataikat. Én itt éreztem egy picike hiányt, mert jobb szerettem volna, ha nagyobb betekintést kaphatunk a hátterükbe, de értem én, hogy ez egy könnyed, YA regény, nem kell hozzá a túl sok dráma - azokat hagyjuk meg a new adult történeteknek:).

Összességében szerettem a regényt, az apróbb hiányosságai és problémái ellenére is. És kinek ajánlom? Elsősorban London és a színházak szerelmeseinek, azoknak, akik szeretnének lassan a télre, a karácsonyra ráhangolódni és mindenkinek, aki szereti a YA romantikus történeteket. :)

Borító: Gyönyörű, figyelemfelkeltő, adja a történetet

Kedvenc karakter: Jason, Cassie

Szárnyalás: az az interaktív színházi előadás!

Mélyrepülés: Bets és Harry és az önzőségük

Érzelmi mérce: édes, aranyos YA szerelmi történet, minden a YA keretei között marad

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A regényben fontos szerepet kap a színház, ugyanis mindkét főszereplő színészkedik, és szívesen töltik az idejüket a színház nézőterén. Ezért a mostani játékunkban olyan színdarabok (drámák vagy olyan regények, amelyeket színpadra állítottak) címeit kell kitalálnod a leírások alapján, melyek valahogyan köthetők a könyvhöz.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A történet karácsonykor kezdődik, amikor a főszereplő kislány, Marinka véletlenül a jó és a rossz csatájának közepébe kerül. Szerencsére itt is, mint minden mesében, a jó bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonoszt, Marinkát pedig csodálatos látogatásra viszi a játékok országába, a képzelet földjére.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
November 18 - Pandalány olvas
November 20 - Utószó
November 22 - Kelly és Lupi olvas
November 24 - Sorok Között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók