KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 18., hétfő

Colleen Hoover: November 9.



Újabb könyv érkezik novemberben Colleen Hoovertől a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A tehetséges írónő ezúttal is egy különleges szerelmi történetet álmodott meg, ráadásul nem mindennapi szerkezetben. Ha felcsigáztuk az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a November 9. három példányának egyikéért.

Könyvmolyképző Kiadó, 2019
368 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,36
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.
Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?
Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.
Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Őszinte leszek, első nekifutásra nem akartam elolvasni ezt a könyvet, mert már jó ideje belefáradtam a sok tragikus sorsú new adult főhősnő Csipkerózsikaszerű történetébe, de végül arra az alkalomra, hogy az írónő hazánkba látogat, mégis bevállaltam a könyvet. 

Az alaptörténet szerint Fallon, az ígéretes színésztehetség egy borzalmas tűzben balesetet szenved, az élete és a karrierje félbetörik, hiszen a testének nagy része összeég. A baleset évfordulóján egy jóképű srác, Ben kimenti egy kínos családi ebédből, Fallon a kezdeti gyanakvása után végül elhiszi, hogy a fiúnak tényleg tetszhet, de a nagy lamúrt sajnos az megakasztja, hogy a lány másnap New Yorkba utazik. Abban megegyeznek, hogy minden év november 9-én találkoznak, viszont a lány, hogy ne kötelezze semmire se a fiút, nem adja meg az elérhetőségét és nem is engedi, hogy közben bármilyen módon keressék egymást. 
És innentől indul a kaland.. Vajon kitartanak-e mind a ketten? Vajon lesznek-e olyan erősek, hogy kivárják az újabb és újabb találkozásokat (5 évről beszélünk, mert Fallon édesanyja megígértette a lányával, hogy 23 éves koráig nem bonyolódik bele semmilyen kapcsolatba és ezt a lány komolyan is veszi).

Forrás: Pinterest
A történet nekem picit az Egy nap című regényre emlékeztett több részletében is, amivel az írónő is tisztában volt, hiszen a szereplőink is utaltak erre:). Csak azzal a különbséggel, hogy ott a szereplők év közben is kapcsolatban maradtak egymással, itt viszont mindent egy lapra tettek fel - egy nap egy évben, egy bizonyos helyen. Vajon ott lesz a másik? 
Természetesen ember tervez, a sors végez, történnek olyan dolgok, amelyek befolyásolhatják ezeket a találkozókat, de valahogy úgy éreztem, hogy az írónő nem nagyon vette ezt komolyan. Persze volt tragédia is benne bőven (ez alaprésze a New Adult regényeknek, tudom) és tisztában vagyok vele, hogy mindenki másképp dolgozza fel ezt, de a regény közepén van egy rész például, ami nekem már picit sok volt. Én valószínűleg nem így reagáltam volna le a dolgokat, de megkérdeztem a páromat is, aki teljes mértékben pasiból van és egy közeli hozzátartozó halála miatti gyász közepén neki se a szex lett volna az első gondolata...

A történetben pedig rengeteg potenciál volt, amit az írónő csak részben használt (szerintem) ki. Volt annyi borzalom és titok és rejtély, hogy ebből egy jóval ütősebb regényt lehetett volna kreálni. Ehhez képest a történet 60%-ig csak az instant szerelem nyüglődéseit olvashattam pepitában. Nem tudom, lehet, hogy már én vagyok ehhez túl öreg, de a kb 200 oldal szenvedés, a szeretlek-nem szeretlek, hiányzol-nyugodtan éld az életed, de ha mégis valakivel összejössz, akkor többé nem állok veled szóba, úgyse szeretsz, nem szerethetsz, de csak téged szeretlek - nekem kicsit sok volt. 

Aztán jött a csavar. És én csak pislogtam. Na erre vártam a regény eleje óta. És nagyon-nagyon sajnálom, hogy ezt csak a regény háromnegyedénél kaptam meg. Na ez már végre az volt, amit olvasni szerettem volna. I.M.Á.D.T.A.M.
Mondhatjátok, hogy ez várható volt, hiszen majd minden Colleen Hoover regényben van egy ilyen csattanó. De ez itt életbevágó volt. Életbevágó, hogy ne hagyjam itt a regényt a nagy ömlengés közepette.:).

És a két főszereplő? Aranyosak voltak a maguk nemében, de nem kaptunk belőlük annyit, hogy különösen a szívemhez nőjjenek. Illetve Bennek ezt sikerült elérnie a regény végére, de még így is messze maradt az általam imádott főhősöktől. Számomra a szerelmi szál picit erőltetett volt és túl gyors. Hiszen a realitások talaján maradva, mennyi az esélye annak, hogy egy "TOP" pasi egy csúnya égési sérülésekkel rendelkező lányba azonnal beleszeret? Nem szépen lassan, megismerve a kedves, barátságos, humoros, erős énjét, hanem meglátva és "azonnal őt akarom" stílusban? Kevés...

És a regény vége? Számomra ugyanolyan ömlengős volt, mint maga az egész regény. Egyesek boldogok lesznek ezzel a befejezéssel, mások kevésbé, de ez van, mindenkinek nem lehet jót tenni:). Én valahol félúton vagyok, örülök is neki, bár megint ott tartok, hogy a realitások talaján élve.... de mindegy, hagyjuk:). 

Összességében nem volt azért rossz a regény, a Colleen Hoover és a new adult rajongók egy újabb kedvencet fognak vele valószínűleg avatni, nekem viszont ez sajnos kevés volt, hogy imádjam.

Borító: Nekem tetszik, figyelemfelkeltő, kíváncsi lennék rá, hogy mit takar ez a november 9

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: a csavar és a főszereplőink kitartása

Mélyrepülés: a számomra nagyon hosszasan elhúzódó szerelmi gyötrődés

Érzelmi mérce: romantika, romantika és romantik - pici tragédiával körítve és persze a +18-s rész se maradhat ki, lévén NA könyvről beszélünk

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek Colleen Hoovert és a munkásságát. Minden állomáson találni fogtok egy állítást az írónővel kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, hogy az állítás igaz vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Vigyázzatok, néhol a válaszok becsapósak lehetnek.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Film készült az Ugly Love (Csúf szerelem) könyvéből Nick Bateman főszereplésével.


A blogturné további állomásai: 
November 07 - Flora the Sweaterist
November 08 - Sorok Között
November 09 - Dreamworld extra
November 10 - Könyvvilág
November 11 - Sorok Között extra
November 12 - Fanni's Library
November 13 - Deszy könyvajánlója
November 14 - Sorok Között extra
November 15 - Csak olvass!
November 16 - Readinspo
November 17 - Never Let Me Go
November 18 - Kelly és Lupi olvas
November 19 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók