KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. február 27., szombat

Elle Kennedy: The Score - A pont (Off-Campus #3)

Könyvmolyképző Kiadó 2018. Rubin pöttyös
410 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,26
Besorolás: NA, romantikus, sport

A ​srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz…
Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.
De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.
Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.


Édeseim... Egy mondatban el lehet mondani a lényegét a New Adult könyveknek, tisztelet a kivételnek, de tényleg ez a lényeg: "Mindenki gyönyörű, mindenki szép és mindenkinek van egy icike-picike háttérproblémája..." by Lupi  Épp a napokban beszéltünk drága bloggertársammal  az aktuális olvasmányainkról,  és megegyeztünk ebben a fenti tézisben. Mégis újra és újra elcsábulunk a zsáner könyveire, melyeket ontják magukból  a kiadók.
 
Az Off-Campus sorozat ezen része tetszett eddig a legjobban a sorozatból, de még hátra van a befejező rész, véglegesen nem hirdethetem ki a legjobb rész díját, de nagyon esélyes ez a könyv a címre.
A korábbiakban mindent elmondtam már a szerző stílusáról, ami most sem változott, humoros, érzelmes a történet, megfűszerezve némi problémával mindkét főszereplő oldalán.
Az előzmények alapján semmiképp nem erre számítottam, mert Dean karakterét túl csapodárnak, oké kimondom, dugógépnek állította be a szerző, és ez így is volt. Gazdag, dögös srác, aki látszólag gondtalan, könnyedén veszi az életet, de a szívét nem adja, nyíltan megmondja a csajoknak, hogy csak egy éjszakára számíthatnak. Szóval nem tudtam elképzelni, hogyan alakulhat szerelemmé egy kapcsolat, amihez ilyen feltételekkel áll hozzá Dean. Alaposan felborítja a terveit Allie Hayes, Hannah legjobb barátnője, amikor is Garrették házában kénytelen tölteni a hétvégét, miután szakított a pasijával, és nem akarja, hogy az zaklassa a kampuszon. Garrett szigorúan megtiltja Dean-nek, hogy rámozduljon a lányra ("a farkadat tartsd a gatyádban!"), így filmet kezdenek nézni, ami élvezhetetlen, ezért lecsúszik pár ital, és Allie másnap arra ébred, hogy túlléptek minden határt. Riadtan iszkol el, mert nem akar egy újabb trófea lenni Dean gyűjteményében, hiába volt fantasztikus ez a bizonyos éjszaka. Dean-nek annyira tetszett Allie hihetetlen felszabadultsága a fergeteges szex során, hogy mihamarabb újrázást szeretne, de a lány nem áll kötélnek, neki ez csak egy alkalomra szólt. Allie közben gyötrődik a szakítása miatt is, ugyanis ez egy három éves kapcsolat, amit sajnál, de olyan jeleket tapasztalt, ami arra utalt, a pasija otthonülő feleséget akar maga mellé, neki meg színésznői ambíciói vannak.
Végül Dean addig udvarol, de mondhatom úgy is, addig jár a nyakára, míg újra összejönnek, és egy sajátságos szexpartneri kapcsolatot állítanak fel.
Azt nagyon tudtam értékelni, hogy szó sincs insta-love-ról, nem is lett volna meggyőző. Viszont kivételes módon tudtak egymásnak esni és egymásra hangolódni, ehhez egy briliánsan működő kémia kellett és kellő lazaság. Aztán persze szárba szökken az érzelmi szál is, apró cseprő féltékeny mozzanatokból már látszik, mi is fog itt kialakulni.
Dean karakterfejlődése szép ívet jár be, ez eddig a legjobb volt a sorozatban. Azt tudjuk, hogy imádja a hokit, de mégsem vágyik profi karrierre, az egész családja ügyvéd, és ő is annak készül. Egy véletlen folytán, ami először szívatásnak tűnik, egész más irányt vesz a karrierje, és annyira jó volt erről olvasni, egyrészt neki is mennyi örömöt jelent az utánpótlással foglalkozni, másrészt hogy a családja is pozitívan fogadja.
Dean érdekes módon egy kicsit becsapja a környezetét, elhiteti, hogy nem túl okos, miközben minden esélye megvan a Harvard jogi karára bejutni. Nem az van, hogy szégyelli, hogy okos és gazdag, de inkább nem akar kérkedni vele, nem akarj ezzel az előnyökkel indítani a kapcsolatait. A szépségét úgysem tudja elrejteni.

A történet drámai pontja, amikor Dean-t veszteség éri és a szerző számomra abszolút hitelesen ábrázolta az ő veszteségfeldolgozását, illetve azt, hogy mennyire nem tudta kezelni ezt a helyzetet. A maga módján gyászolt, az alkoholba menekülve, ami azért egy idő után kihatott a szerelmi életére is. Allie ebben a helyzetben is a szemébe mondta a véleményét, nem szépített, és ez így is volt helyes.
Allie karaktere nagyon tetszett, mert már az elején egyet értettem vele abban, hogy Seannak mennie kell mellőle, egy ilyen rátelepedős kapcsolat nem vezet semmi jóra. Értékeltem, hogy kitartott a véleménye mellett, és nem kezdett csiki-csuki játékokba. Neki is  megvoltak a maga nehézségei az élettel, apja jó ideje egyedül nevelte, de most ő is betegséggel küzd, ami jelentősen befolyásolja a lány további terveit, nem szívesen költözne túl messze tőle. 
Imádtam az elején, ahogy Allie-ról leperegnek Dean csajozós dumái, ő már jól ismerte őt, és kétségtelenül immunissá vált a beszólásaira. Érdekes volt az, hogy Allie mennyire kapcsolatpárti, csupa hosszú ideig tartó szerelmei voltak, élvezi a biztonságot a pasija oldalán. Ezzel szemben Dean tudatosan kerüli a kötődést, és ennek egy szerencsétlenül véget érő kapcsolat az oka. A középsuliban volt egy lány, akivel tisztázta, hogy az érettségiig tart a dolog, aztán a lány mégis megpróbálta manipulálni és ráakaszkodni. Most épp ennek a lánynak az apja lesz az egyik edzője.
Téma volt még az egyetem utáni élet, ez a baráti társaság vajon mennyire tudja majd a kapcsolatot tartani egymással a felnőtt életükben. Négy évig sülve főve együtt buliztak, sportoltak, tanultak, Nem hiába ez az időszak az ember életében örökre szóló barátságokat hozhat.
Annyira jó Elle Kennedy humora, több ponton is halálra röhögtem magam, a legjobb a fürdőszobás jelenet volt a rózsaszín Winstonnal. Nem lövöm le a poént, olvasni kell. Nem számítottam rá, hogy humor terén is egyre jobb lesz ez a sorozat. A helyzetkomikumokon kívül a végig jelen lévő verbális adok-kapok fergeteges, nem csak a főszereplők között,  természetesen a baráti társaság többi tagjai is kiveszik a részüket az össznépi szívatásban.
Összességében nem tudok mást mondani, imádom ezt a sorozatot és azonnal rávetem magam a befejező részre, amelyben Tucker lesz a főszereplő, méghozzá Sabrina oldalán, aki eddig nem volt igazán szimpatikus, valószínűleg azért, mert nem ismerem eléggé. De majd most megmutathatja!
Folyt. köv.
Képek: Pinterest

Borító: Megfelelő az MC leírásához.

Kedvenc karakter: Dean, Allie

Szárnyalás: A habfürdős jelenet Winstonnal. Sírva röhögtem!

Mélyrepülés: .

Érzéki mérce: Szex először, utána érzelem... és sok szex.

Értékelés: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók