KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. február 8., hétfő

Melissa Foster: Call Her Mine - Végre az enyém

Egy férfi, egy nő és egy teraszon hagyott kisbaba. Érdekel a téma? Minket igen! Kövesd bloggereinket turnéjukon, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a Maxim Könyvkiadó által felajánlott nyereménykönyv Melissa Foster: Call Her Mine - Végre az enyém regényéből.
 
Maxim Könyvkiadó 2020. dec. - Passion válogatás
288 oldal
Fordította: Ünnep Nóra
Goodreads: 4,03
Besorolás: felnőtt, erotikus, romantikus

A ​Sugar Lake-könyvek New York Times bestsellerszerzője, Melissa Foster egy élvezetes új sorozattal érkezik. Két jó barát, egy baba, szóval egy instant család és egy meglepő szerelem története ez.
Ben Dalton mindennel kapcsolatban őszinte, kivéve a szívügyeket. Örök idők óta szerelmes legjobb barátjába, a pimasz, nagyszájú, okos Aurelia Starkba. Ben azonban mindig túl sokat tervezget, és az időzítés sosem volt az erőssége. Amikor végre eldönti, hogy lépne az ügyben, Aurelia közli, hogy másik városba költözik – ami felér egy ütéssel.
Aurelia imádja új életét az elbűvölő városkában, Harmony Pointe-ban. Jó a lakása, saját könyvesboltja van, és ami a legjobb, a bűnösen dögös, elköteleződésfóbiás barátja, akibe évek óta bele volt zúgva, már nem egy köpésnyire van tőle. Talán végre túlteheti magát a viszonzatlan szerelmen, amit érzett, és továbbléphet.
De aztán amikor Ben egy nap egy kisbabát talál a tornácán – egy kisbabát, aki feltehetőleg az övé –, Aurelia ott lesz mellette, hogy támogassa. Egyikük sem tud semmit a babákról, de hát mi lehet olyan nehéz? Ben és Aurelia hirtelen belekerülnek egy világba, mely tele van szeretettel, nevetéssel, a baba anyjának felkutatásával, és még a végén a boldogan, amíg meg nem is a képbe kerülhet… csak épp nem úgy, ahogyan bármelyikük is várná.

Adott két felnőtt ember, egy férfi és egy nő, akik ezer éve barátok. Természetesen ezen a ponton máris felkapja a fejét a szkeptikus olvasó, ja igen, én. Még soha nem láttam őszinte barátságot két ellentétes nemű között, amiben legalább az egyik fél nem gondolt valami olyasmit, mi lenne, ha? Mindegy is, hiszen itt rögtön meg is kaptam az igazolásomat, ezek ketten igencsak érdeklődnek egymás iránt "úgy" is, csak Ben nem igazán veszi a bátorságot, fél, hogy talán elveszítheti a lányt egy rosszul időzített nyomulással, valójában meg eléggé elköteleződés-fóbiás.  Pedig Ben nagy stratéga, a gondosan és pontosan tervezett  lépéseinek köszönheti a millióit. Aurelia eddig a szabadidejének nagy részét Bennel tölti, közös programokra járnak a barátokkal, főzőcskézik neki, moziznak, aztán alszanak együtt a kanapén, persze nem történik semmi köztük. De a lány most egy könyvesboltot készül nyitni egy másik városban, ezzel szeretné megújítani az életét is. Mert igencsak unja már, hogy hiába tűnnek egy párnak a többiek előtt, Ben mégsem mondja ki a varázsszót, nem teszi meg az első lépést.

(Zárójeles megjegyzés: Én imádom az Aurelia nevet, méghozzá az Igazából szerelem film miatt. Egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni az olvasás során attól a bizonyos bájos Aureliától, aki ott szerepelt Colin Firth párjaként. Na de vissza a regényhez!)

Szóval már majdnem történik ebben a kapcsolatban valami előrelépés Ben részéről, aki eljutott oda, hogy kétségbeesetten szeretné a lányt a közelében tartani, amikor is óriási meglepetést találnak az ajtó előtt. Egy pici csecsemőt. Ennél jobb marasztaló tényező nem is létezik, igazából Ben szempontjából ez nagy szerencsének látszik. Innen szépen megkezdődik a találgatás, vajon Ben az apuka, és mégis hol lehet az anyuka, miért hagyta ott a bébit az ajtóban? De amíg végigmennek a kötelező körökön, mint például az apasági teszt, a lehetséges anyák számbavétele, addig is ott van a pici baba, akit el kell látniuk. Beindulnak a vicces bevásárlások, a tápszerkészítés és tisztába tevés nehézségei, megannyi helyzetkomikum és a sóhajtozások sora, amikor végre elégedetten alszik a gyerek.
Szerintem igazából erről szólt ez a történet, hogy mennyi szeretetet tud adni és felszabadítani egy baba, legyen bármennyire nehéz megoldani a vele kapcsolatos feladatokat, a vége mindenképp a lélekemelő öröm, a valódi család érzése. Ketten vállvetve megoldják a helyzetet, közben pedig a kapcsolatuk is halad, az első szexre is rögtön sor kerül ebben a nagyon felfokozott érzelmi helyzetben.
Persze hamar kiderül a családban, hogy mi is történik, nem igazán lehet ezt eltitkolni, ahol ki-be járnak a családtagok a házban, vagy gyereksírás hangzik fel a telefonban. Szerencsére Ben lánytestvérei már otthon vannak a gyerektémában, úgyhogy kapnak segítséget tőlük, és napról napra jobban megy Baby B körül a teendők kimaxolása.

Mégis miért volt nekem kissé nyögvenyelős ez a sztori? Nagyon sablonos volt számomra, minden egyes lépés kiszámítható, a világon semmi izgalom vagy meglepetés nem ért. Mivel felneveltem már két csecsemőt, ez a cukiságfaktor sem hatott meg. Az meg egyenesen lehúzó volt, hogy Ben milliomos is ráadásul. Teljesen felesleges részlet volt ez. A humora jó volt a szerzőnek, de ez nem ellensúlyozta  eléggé az elcsépelt cselekményszálat. Nekem túlzás volt, amit a gyerek neve körül művelt a szerző, még a szereplők szájába is adta, hogy ez kissé erőltetettre sikerült, és valóban az is. 
 
Volt egy flash-em a regényben, kicsit felszaladt a szemöldököm - jó értelemben -, amikor Aurelia nem tudja elcsitítani a kicsit, és beugrik neki, hogy Ben hangjától viszont mindig megnyugszik. És kivel is tudná hirtelen helyettesíteni? Beteszi a lejátszóba az egyik hangoskönyvet, melyen Zachary Webber narrációja hangzik fel. Nos ez igazán cuki részlet volt, mivel ő tényleg valóságos személy és  csodálatos a hangja. Ő egyébként Tammara Webber (Easy - Egyszeregy) írónő fia, a való életben színész és rengeteg hangoskönyvnek adta már a hangját. Emellett sok könyves utalás hangzik el egyébként is, mondjuk egy könyvesbolt nyitása kapcsán nem is véletlen ez, de ez a szösszenet bejött nekem, hogy ilyen módon támogatott másokat, írókat, címeket is megjegyezve.
 
Azt azért nem mondom, hogy ne lehetne élvezhető ez a regény  azoknak, akik szeretik a kissé erotikus, romantikus sztorikat, mert valóban gondtalan kikapcsolódást jelent pár óra erejéig. Teljesen drámamentes a regény,  a vége felé akad némi szomorúság is az igazság kiderülése miatt az édesanya vonalán, de lényegében boldog befejezésre számíthat az olvasó, és mosolyogva fogja becsukni a könyvet.

Borító: A borító igen vonzó és stimmel is a főhőshöz, bár hiányzik egy babahordozó és egy cumisüveg.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Zachary Webber említése.

Mélyrepülés: A teljes kiszámíthatóság.

Érzéki mérce: Megadja az okot az erotikus címkére. 

Értékelés: 




Nyereményjáték

Ben és Aurelia története a Maxim Kiadó Passion válogatásában jelent meg, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy olyan páros nevét találjátok, melyek a Kiadó valamelyik Passion válogatásban megjelent könyvének főszereplői. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok ennek a könyvnek a címét és szerzőjének nevét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 
Bruce Chamberson és Natasha Flores
 
a Rafflecopter giveaway
 
Állomások:
Blogturné Klub
02.06 - Betonka szerint a világ...
02.08 - Kelly és Lupi olvas
02.10 - Dreamworld
02.12 - Hagyjatok! Olvasok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók