KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. március 25., csütörtök

Mary Jo Putney: Becstelen szerelem (A jó útra tértek testvérisége #5)


A General Press Könyvkiadónál jelent meg Mary Jo Putney regénye a Becstelen szerelem, mely az ötödik darabja A jó útra tértek testvérisége sorozatnak. Újabb romantikus szerelem a láthatáron, de nem minden nehézség nélkül! Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
General Press 2021 - Romantikus regények
304 oldal
Fordította: Bánki Vera
Goodreads: 3,98
Besorolás: történelmi romantikus

A becsületét vesztett férfinak már nincs mit féltenie…
1816, London, a Clanton-estély A Királyi Haditengerészet tisztjeként Lucas Mandeville számtalan veszéllyel nézett már szembe, és hosszú éveket raboskodott, most mégis inkább egy lángoló gálya fedélzetén lenne, mint a bálteremben, ahol csak idő kérdése, hogy valaki felelősségre vonja a múltban meghozott döntéseiért.
Egy nő, aki képes szembenézni az őt megvetőkkel…A sötét hajú szépség, Kendra Douglas mögött összesúgnak az egybegyűltek. A frissen elvált nő felbukkanása az estélyen felér egy botránnyal, pontosan ezért kéri táncra Lucas. És ezért segít a nőnek a későbbiekben, hogy az visszaszerezze a jó hírét és a szeretett fiát. Ha ők együtt, ki ellenük?Ahhoz azonban, hogy helyreállítsák a becsületüket, tapasztalt összeesküvők segítségére is szükségük van. A Jó útra tértek testvériségének legújabb kötetében két jobb sorsra érdemes ember egymásra találásáért izgulhatunk. 

Nem olvastam még a sorozat többi részét, szóval megnyugtatom a kedves olvasókat, hogy önálló kötetként is jó szórakozást nyújt a könyv. A szerző neve ismerősen csengett, sok jót olvastam már róla, szóval hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam megpróbálkozom vele. Most zsinórban rengeteg new adult regényt olvastam, mindenképp jót tesz sorra venni valami egészen mást.
A fülszöveg elénk tárja a regény első fejezetét, melyben megismerkedhet az olvasó a két "botrányos" főszereplővel. Lucas nemrég tért haza az önkéntes száműzetéséből, évekig egy csontkovács szerzetes mellett járta a vidéket a kontinensen, mintegy vezekelve korábbi tettéért, amikor is elszökött a börtönéből, becsületszavát megszegve, de nem minden előzmény nélkül. Most ismét Londonban él, és féltestvére vendégszeretetét élvezve próbál visszailleszkedni a Társaságba, ami jelenleg csupán lordi címe miatt nem veti ki magából. A szóban forgó bálon találkozik a szintén rossz hírnévnek örvendő Kendrával, és nem habozik táncra kérni, ugyanis látja, hogy elfordulnak tőle az emberek, ő viszont sorstársként tekint rá, de a szépsége is elbűvöli. Miután kiderítik, hogy régebbről is ismerik egymást, már nincs akadálya, hogy mélyebben megismerjék egymás történetét. Lucas segíteni akar a nőnek, aki elég nagy bajban van, a férje elvette tőle a kisfiát, méghozzá egy csúnya cselszövés kíséretében. Megrendezett egy botrányt, amit házasságtörésnek  állított be, csupán azért, hogy megbüntesse a nőt, mert az nem adott pénzt neki, amit elverhetne a szenvedélyeire. Kendrát elsősorban az élteti, hogy visszaszerezze a kisfiát, bár jogos lenne a bosszú is, nem kockáztathat feleslegesen. Lucas tervet kovácsol és beveti az ismeretségeit, kezdődhet a nyomozás, amely során persze borítékolhatja az olvasó, hogy kettejük között is alakulnak az érzelmek.

A szerző két nagyon összeillő karaktert alkotott. Hasonló lelki viharokat élnek át mindketten, meg kell küzdeniük a Társaság előítéleteivel, de tudják egymásról az igazat, megbíznak egymásban, és ez már fél siker. A kezdeti nehézségek ellenére szinte azonnal találnak szövetségeseket, akik segítik őket a céljaik elérésében. Ennél is fontosabb, hogy az azonnali szimpátiát követően igazi barátokká válnak, sőt, lelki társakká. Nagyon fontos ez mindkettőjüknek, igaz, hogy vonzódnak is egymáshoz, de a szövetségük nem a vágyra épül. Ez csak idővel erősödik fel, persze az olvasók élvezik ezt a fajta közeledést és az  összetartozás alakulást. Mindketten fiatalok még, illetve középkorúak, de semmiképp nem mondható, hogy megbolondítaná őket a szerelem. Persze egy romantikus regényben nem is várnék mást, minthogy végül csak összejönnek a főszereplők, nem titok, hogy itt is így alakulnak a szálak, de nem az őrült szenvedély uralja a cselekményt.
Kendra érzelmei széles skálát járnak be, gondoljunk csak bele, elveszett fiát kell megtalálnia, és a törvényeknek megfelelve, hivatalosan is vissza kell kapnia. Ebben a korban ez lehetetlen feladat, figyelembe véve a volt férje borzalmas befeketítő hadjáratát. Miközben nyomoznak, még egy rég elfeledett titok is napvilágra kerül, ami a lehető legnagyobb szívfájdító fordulat ebben a regényben. 
Lucasnak az önbizalmát kell újra visszaszereznie, és ezt lassan meg is találja, méghozzá a sikeres csontkovács eseteivel. Őszintén szólva amúgy ez kicsit hihetetlen volt számomra, nem biztos, hogy feltétlen szükséges volt egy misztikus jellegű szál ide, de elnéztem a szerzőnek, hogy Lucas afféle csodákra képes, ami ebben a korban sem volt mindennapos.
Szerintem az olvasás során sokakban felmerül, ahogy bennem is, hogy mennyire nehéz volt a nők sorsa, mennyire kiszolgáltatottak voltak a férjüknek, gyakorlatilag a tulajdonuknak tekintették a feleségeket. Kendrának szerencséje volt abban, hogy a nagyapja rendkívül körültekintően járt el az örökségével kapcsolatban, a férje nem tehette rá a kezét, ezért is bőszült fel annyira. Egyetlen hazugság elég volt hozzá, hogy tönkretegye a jóhírét, ezzel együtt elveszítette a gyermeke felügyeletét is. Elvált nőként, barátok és pénz nélkül teljesen tehetetlen lenne bármilyen küzdelem. 
Borzalmas volt olvasni a családon belüli erőszakról, mennyire kiszolgáltatott volt Kendra és a személyzet is, még ők sem tudtak segíteni bizonyos helyzetekben. A szerző többféleképpen mutatja be a nők egyenlőtlen helyzetét, még abból is kapunk ízelítőt, milyen kritikák és inzultusok érték a hölgyeket, ha egy vívóórára nadrágot mertek húzni.
A sok borzalom ellensúlyozására a szerző egy elég idilli világot is bemutatott, Kendra és Lucas barátai között több gazdag arisztokrata is akadt, akik remek karitatív  vállalkozásokba fektették a pénzüket. Kórházakat és nőknek létrehozott segítő otthonokat alapítottak, ahol hivatásos és önkéntes segítők dolgoztak. A nők munkát kaphattak, tanulhattak, a gyerekeiket tanították, a kórházakban meg ingyen gyógyították a szegényeket. Kendra és Lucas is vállalt itt önkéntes munkát, ez nagyban segítette az önbizalmuk helyreállását. 
Tetszett a történet befejezése, persze minden a helyére kerül és a gonosz elnyeri méltó büntetését. Nem tartom túlzásnak, ami a volt férjjel történt, megérdemelte. Picit hiányoltam egy epilógust a legvégéről, bár lehet, hogy rózsaszín cukormázat kaptam volna.
A szerző stílusával abszolút meg voltam elégedve, mindent jól el tudtam képzelni, bár nem volt túl mély a karakterábrázolás, mindketten szimpatikus főszereplők. Azt külön szerettem, hogy MJP volt elég merész feketébe öltöztetni a hősnőt, nem sok ilyet látok, ha valaki nem kimondottan gyászol.
Összességében ez egy visszafogottan szenvedélyes, de azért mindenképpen romantikus történet, érdekes cselekménnyel, ami a gyerek téma miatt itt-ott szívszorító. Kicsit hiányoltam Lucasból a történelmi romantikusok alfa-hím jegyeit, de elfogadtam, hogy ez valójában Kendra regénye, sokkal inkább feminista, mintsem drámai hősnő jelleggel.

Borító: Igazából a fekete ruha jellemző Kendrára.

Kedvenc karakter: Kendra

Szárnyalás: A nadrág körüli "harc".

Mélyrepülés:  -
 
Érzéki mérce: A szerelmi jelenetek szinte ártatlanok, nincs semmi komoly felnőtt tartalom.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

Nyereményjáték:

Többször is szóba kerül a történetben Waterloo, hiszen főszereplőnk gyógyította a csata után a sebesülteket. Kérdéseinket  e témában tettük fel, a válaszokat írjátok be  a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Feladvány:  Melyik együttes nyert az 1974-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Waterloo című dallal?

Állomások:
Blogturné Klub
03.25 Kelly és Lupi olvas
03.27 Betonka szerint a világ...
03.29 Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók