KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. május 22., szombat

John Nicholl: Holtak képei között

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, most egy igazán vérfagyasztó thrillert olvashatnak a műfaj kedvelői. Ha kíváncsiak vagytok John Nicholl történetére, akkor tartsatok velünk és ha nektek kedvez a szerencse, akkor meg is nyerhetitek a kötet egy példányát.

Könyvmolyképző, 2021
304 oldal
Fordította: Kovács Petra
Goodreads: 3,94
Besorolás: krimi, thriller

„Ő ​a halál hírnöke, a végzet sötét ruhás angyala,
és a szerencsétlenek, akiknek a hírt hozza,
már abban a pillanatban tudják ezt, ahogy meglátják.”
Emma nem tudta, mióta rejtőzött a férfi csendben és mozdulatlanul a hatalmas viktoriánus szekrényben az ő egyszemélyes ágya mellett. Nem tudta, mióta leselkedett rá nyálcsorgatva a két nehéz tölgyfa ajtó résén át, és mióta figyelte megbabonázva, ahogy Emma nyugtalan álomba merül. Nem tudta, mikor nyitotta ki az ajtókat, és lopakodott hozzá az éjszaka sötétjében.

Gravel nyomozó patthelyzetben találja magát, amikor a tizenkilenc éves helyi egyetemistát elrabolja és fogságba ejti egy szadista sorozatgyilkos, aki már öt fiatal nő kínzásáért és haláláért felel. Vajon megtalálja a lányt, és megállíthatja a gyilkost?

Minél nagyobb a gonoszság, annál halálosabb a játék.
Te meddig mennél el, ha az életed a tét?

Dermesztő, komor bizonytalansággal terhes pszichológiai
thriller, amitől garantáltan lerágod a körmödet.
Kapcsolj ki borzongással!

Ez a borító! Természetesen ez nem AZ, de így is nagyon rémisztő:). Ahogy megláttam, tudtam, hogy ezt a regényt olvasnom kell. Régen volt már, amikor ilyen típusú regényeket faltam, de kellett egy kis nosztalgia, így úgy döntöttem, hogy ezzel a könyvvel fogok visszaemlékezni a thrilleres / krimis korszakomra.

A regény nagyon ütősen indul, Emma, a 19 éves egyetemista lány arra ébred fel, hogy valaki áll az ágya mellett. Nem, nem képzelődik, egy őrült pszichopata akarja őt megszerezni és beletenni a gyűjteményébe. A lány legborzalmasabb rémálma válik valóra, amikor az először öregembernek maszkírozott, majd a fogsága alatt bohócmaszkos férfi megszerzi magának és egy bunkerbe zárja. Emma hamar rájön, hogy ő már a sokadik a sorban aki itt "vendégeskedik" és csak idő kérdése, hogy a fogvatartója mikor fogja őt is ugyanolyan kegyetlensséggel és brutalitással kivégezni, mint a többieket. De a lány nem adja fel, élni akar és tesz is érte, hogy megússza ezt a "kalandot".

Nehéz mit írni a történetről, mert körülbelül fele-fele arányban tudnék jót és rosszat is mondani róla. A szereplők közül mindenképpen kimagaslik Emma (talán ő az egyetlen, akiről érdemes szót ejteni), aki egyszerűen levett a lábamról, a kitartásával, élni akarásával és okos döntéseivel, amivel kiérdemelte azt, hogy életben maradhasson. Nem tudom, hogy én mit tettem volna az ő helyében, de az biztos, hogy fele ennyire nem lettem volna életrevaló, mint ő!
Az egyik külföldi borító

A másik "érdekes" szereplő maga a sorozatgyilkos volt. Sok könyvben olvastam már a gyilkos szemszögét, ez se volt annyira más, mint a többiek, de mégis, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogyan jöhet létre valaki agyában valami ilyen, ennyi kegyetlenség, ennyi őrűltség, ennyi gonoszság. Ami viszont érdekes volt, hogy sok más regénnyel ellentétben, ahol nekünk kellett rájönnünk a sok apró jelből, nyomból, hogy ki a gyilkos, itt a szerző a könyv felénél saját maga árulja el, hogy ki áll ezen brutális tettek mögött. Amire egyébként itt már magam is tippeltem, túl sok jel mutatott arra, hogy ő a gyilkos, az emberrabló, de ebben a szerző csak megerősített.
Ez viszont félig lelőtte a poént, hiszen már tudtuk, hogy kit kell keresni, csak a kérdés az volt, hogy ki és mikor jön rá a nyomokból. Hát, ebben a regényben sajnos a nyomozók nem igazán álltak a helyzet magaslatán és akkor még finom voltam és nőies. Nem éreztem, nem láttam bennük azt a pluszt, ami a többi regény nyomozóiban megvolt. Sok esetben ott volt szinte az orruk előtt a nyilvánvaló és mégsem vették észre :(. Ebből kifolyólag a nyomozás fejezetei engem nem igazán kötöttek le, mert nem éreztem nagyon, hogy haladni szeretnének előre. Ellenben Emma és a sorozatgyilkos fejezetei! Azok a részek vitték előre az egész történetet. Együtt rettegtem a lánnyal, próbáltam elképzelni az elképzelhetetlent, de mellette pedig ugye belátást kaptunk a gyilkos szemszögébe is, ahol félelemmel vegyes kíváncsisággal vártam, hogy mi is lesz az ő következő lépése.

Nem mondom, hogy nem volt izgalmas a könyv, mert azzal hazudnék. De érdekes módon nem a nyomozás vitte előre a dolgot, hanem inkább az, hogy a gyilkos mikor fog egy hibát elkövetni, amit esetleg Emma ki tudna használni. Ezt vártam, ebben biztam, amikor láttam, hogy a nyomozók ennyire nincsenek a helyzet magaslatán...

És a történet vége? Nekem egy picit túl gyorsan következett be, ahhoz képest, hogy más krimiknél mennyire elhúzzák a megoldást, a nagy finálét. De lezárult, véget ért ezt a borzalmas rémálom és számomra nagyrészt megfelelően.

Összességében nem volt rossz krimi, hozta a rettegést, izgalmat, de azért picit többet vártam tőle. Ajánlom azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a világgal és egy nem túl hosszú történetben kíváncsiak a "jó és a rossz" küzdelmére és az emberi kitartás erejére.

Borító: Jaj, nagyon tetszik! Rémisztő, engem levett a lábamról!

Kedvenc karakter: Emma

Szárnyalás: Emma kitartása

Mélyrepülés: a nyomozók teszetoszasága

Érzelmi mérce: hát romantika az nincs benne :D, inkább félelelm, idegesség és izgalom

Értékelés: 




Nyereményjáték:
A Holtak képei között című könyv egyik szereplője egy gátlástalan sorozatgyilkos. Ebben a turnéban nincs más dolgotok, mint képről felismerni az ismert sorozatgyilkosokat és a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a nevüket.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Május 18 - Csak olvass!
Május 20 - Könyv és más
Május 22 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók