KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. július 23., péntek

Julie Kagawa: Vaskirály (Vastündérek 1)

 

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban ismét megjelent Julie Kagawa méltán népszerű sorozatának, a Vastündéreknek első kötete ezúttal új, modern külsővel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják A vaskirály titkokkal és izgalmakkal teli történetét, mely egészen a tündérek birodalmáig repíti olvasóját.

Könymolyképző, 2021
376 oldal
Fordította: Borbás Mária
Goodreads: 3,89
Besorolás: YA, fantasy

A nevem Meghan Chase.
A nevem Meghan Chase. Kevesebb mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
Nem hiszem, hogy velem is így fog történni.

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.

Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.

Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.

De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

CSAK EXTRA- INTERJÚFORDÍTÁS AZ ÍRÓNŐVEL

Az írőnőről

A könyved hátoldaláról vagy az online GYIK-on mind elolvashatjuk az életrajzodat. Mondasz nekünk egy teljesen véletlenszerű tényt magadról, amiről a legtöbb ember nem tud? 
Tíz évig Hawaiion éltem és soha nem tanultam meg úszni. És ismétlődő rémálmaim vannak tornádókról.

Gyerekként mi volt a kedvenc könyved? Felnőve megváltozott az ízlésed? 
Kisgyerekként a kedvenc könyvem Maurice Sendak, Where The Wild Things Are című könyve volt. A szörnyek iránti rajongásom már korán elkezdődött. Ahogy idősödtem, elkezdtem fantasy regényeket olvasni és ezt soha nem hagytam abba; az összes kedvenc könyvem mind fantasy.

Gyerekként mi szerettél volna lenni? 
Állatorvos. Aztán felfedeztem a természettudományt és matekot, ami szükséges ahhoz, hogy állatorvos légy, és mivel a számok utálnak engem, így úgy döntöttem, hogy inkább író leszek.

A könyvről

Mennyi van belőled a könyvedben? Van olyan szereplő, aki olyan, mint te? Van olyan helyzet a könyvben, amit a való életből merítettél?
Nagy valószínűséggel minden szereplőmben van egy pici belőlem. És ahogy Meghan, én is magányos és kitaszított voltam az iskolában, így tudom, hogy milyen érzés, hogy állandóan gyötörnek és menekülnöd kell. Bár soha nem éltem át olyan megalázást, mint amivel Meghan szembesül a regény elején, de nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy milyen is lenne.

Mesélj a könyved idővonaláról! Mennyi ideig tartott megírni, átnézni, beadni és végül kiadatni?
 
A Vaskirályt kicsivel kevesebb, mint két hónap alatt írtam meg. Ez volt a NaNo Wrimo feladatom (ahol egy hónap alatt 50.000 szót kell írnod) és mivel nagyon be akartam fejezni, ezért kitűztem egy határidőt, és mint egy őrült, úgy gépeltem, egészen addig, ameddig készen nem lett. Akkoriban kezdett a Harlequin Teen új beadványokat keresni és pár héttel azután, hogy befejeztem a könyvet, meg is vették.

Ha az olvasóid csak egy érzelmet, dolgot, ötletet vehetnének magukhoz a könyvedből, akkor mit szeretnél, mi legyen az? 
Legyenek kíváncsiak a körülöttük lévő világra és talán épp az orruk előtt lesz egy elrejtett világ, amit csak akkor vehetünk észre, ha elég erősen figyelünk.

Az írásról

Mik a céljaid szerzőként? Hol szeretnéd magad látni íróként 5, 10, 15 év múlva?
Addig akarok írni, ameddig az ujjaim engedik. Így 15 évvel később, pontosan ugyanazt szeretném csinálni, amit most is csinálok.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, amiről értesültél azóta, hogy író lettél? 
Sokkolt, amikor felfedeztem a YA blogger közössséget. Ki tudta, hogy egy ekkora hatalmas online közösség létezik, akik imádják a YA könyveket? Emiatt rengeteg fantasztikus embert ismerhettem meg és ez igazán öröm volt a számomra.

A megszokott dolgokon kívül – soha ne add fel, higgy önmagadban – mi lenne az az egy legjobb tanács, amit egy feltörekvő szerzőnek adnál?
Próbálj mindig jobb lenni. Tanulj meg mindent a szakmáról és a kiadói világról. Mindig lehetsz jobb és az egyetlen út, hogy jobb legyél, ha ezeket betartod.

Mit tartasz a legerősebb adottságodnak az írásban? És mit a leggyengébbnek?
A legerősebb adottságom, hm….. Ebben nem igazán vagyok biztos. Ezt meghagyom az olvasóknak, hogy ők döntsék el. Ami a leggyengébbet illeti, nagyon könnyen meg lehet zavarni. A késői írói életemnek az átka az internet, a Twitter, a Facebook, a blogger, az e-mail és minden más. Képes vagyok órákat eltölteni  Twitteren és más oldalakon, olyannyira, hogy nemrégiben inkább kikapcsoltam az internetet amikor dolgozom, csak azért, hogy megakadályozzam, hogy a Tweetdeck két percenként rámcsipogjon.

Milyen nálad is megtalálható, állati bosszantó dolog van az írásban?
Macskák az íróasztalon. Képtelen vagyok dolgozni, ha egy macska rámbámul a monitor fölött (valószínűleg azért, mert a fekete macskám Shinobi szokása volt, hogy vagy a farkát csóválta a képernyő előtt vagy leverte a Mountain Dewemet, hogy figyeljek már oda rá). Macskák az íróasztalon – tiltott dolog, így természetesen mindig bepróbálkoznak.

Forrás
 
Nyereményjáték:
Mostani játékunk során közismert tündéreket keresünk. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakva kitalálni, mi az állomáson szereplő tündér neve, majd beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

RAIRBNEERG NIKELAB
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:
Július 18 - Csak olvass!
Július 19 - Sorok Között
Július 21 - Dreamworld - Ismerd meg a szereplőket
Július 22 - Fanni’s Library
Július 23 - Kelly & Lupi olvas - Interjúfordítás
Július 24 - Readinspo
Július 26 - Sorok Között - Trailerek
Július 28 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók