KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. február 1., kedd

James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány

 


A Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány című felnőttekhez szóló, bájosan illusztrált könyvben filozofikus gondolatokon keresztül ismerkedhetünk meg a buddhista életfelfogással.
Tartsatok bloggereinkkel, és olvassátok el, ők mit gondolnak James Norbury könyvéről! Ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet a 21. század kiadónak jóvoltából!

XXI. század kiadó, 2021
160 oldal
Fordította: Laik Eszter
Goodreads: 4,52
Besorolás: aforizma, filozófia

Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.

– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?

– Az útitárs – mondta kis sárkány.

Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.

Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.

Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.

A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.

Ezzel a könyvvel még tavaly találkoztam és már akkor úgy éreztem, hogy ez nekem KELL. A megérzésemet tettek is követték, így ma már a polcomon csücsül ez a gyönyörűség.
A szerző a köszönetnyilvánításban leírja, hogy mennyit házalt ezzel a könyvvel, mire végre valaki HITT benne és hajlandó volt a kiadásra. Én rettentően örülök neki, hogy végül sikerült kiadót találnia és széles körben ismertté is tenni. Nem mondom, hogy hiánypótló mű, mert ilyen filozófikus témában vannak ennél jóval bőségesebb tartalommal bíró könyvek is, de ennyire cuki - kevés van.

A történet szerint a nagy panda és a kis sárkány találkoznak és együtt folytatják az útjaikat. Hogy hová tartanak? Szerintem lényegtelen. De az mindenképpen lényeges, hogy HOGYAN. Egymást segítve, bátorítva. Mindezt tündéri képekkel illusztrálva. Komolyan mondom, hogy nem tudom, mi kötött le jobban, a nagy panda bölcs tanácsai vagy a hozzájuk tartozó illusztrációk. Mert mind a kettő külön-külön is megér egy nézegetést/olvasást, de együttesen mindenképpen kihagyhatatlanok.
Az utazás négy évszakon keresztül történik, azok minden szépségével és jellegzetességével együtt és örök érvényű gondolatokat oszt meg velünk a szerző. Az aprócska sárkányba akár magunkat is beleképzelhetjük, a rengeteg kérdésével, megoldhatatlannak tűnő problémáival, amire a bölcs panda mindig megfelelő, elgondolkodtató és megfogadandó tanácsokkal szolgál. 

A könyv maga nagyon szép kivitelű, keménytáblás, vastag, jó minőségű lapokból áll, amelyeken az illusztrációk - legyenek azok fekete-fehérek vagy színesek, nagyon jól mutatnak.

Őszinte leszek, nem hittem volna, de a könyvet, amióta itt van nálam, már számtalanszor végiglapoztam. Amikor jó kedvem van/volt vagy amikor szomorú vagyok/ voltam. Egyszerűen nem tudok betelni sem a képekkel, sem a hozzá tartozó gondolatokkal. Legszívesebben egyik-másik képet kinyomtatnám és felragasztanám a falra. A könyv egyszerre szórakoztat, melengeti meg az ember szívét és közben talán egy-két problémájára is választ ad. Segít abban, hogy semmit se vegyünk véresen komolyan, hogy holnap is van nap, mindent meg lehet próbálni újra és hogy merjünk... barátkozni, változtatni, belevágni valami újba és ÉLNI.
Azt hiszem, hogy ezt a könyvet minden korosztály nyugodtan forgathatja, hiszen egyszerűen, érthetően, de mégis nagyon bölcs gondolatokkal gazdagíthat bennünket, a szemnek kedves illusztrációk pedig a gyerekeket is lekötheti. Mindenkinek ajánlom!



Borító: Egyszerűen tökéletes

Szárnyalás: A történet? Az illusztrációk? Az üzenetek? Vagy inkább így együtt az egész

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: a lelkemet simogatta

Értékelés:  

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:

James Norbury gazdagon illusztrált könyvének két főszereplője Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány, ezért úgy gondoltuk, hogy még több pandával és sárkánnyal ismerkedtetünk meg titeket! Találjátok ki, hogy melyik mesében található az egyes állomásokra kitett kép, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Január 21 - Hagyjatok! Olvasok!
Január 23 - Angelika blogja
Január 27 - Sorok között
Január 29 - Csak olvass!
Január 31 - Olvasónapló
Február 1 - Kelly és Lupi olvas
Február 2 - Ambivalentina
Február4 - Könyv és más
Február 6 - Readinspo
Február 8 - Booktastic Boglinc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók