KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. május 3., kedd

Mary Jo Putney: Hazatérés (A jó útra tértek testvérisége #6)

 


A General Press kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent A jó útra tértek testvérisége sorozat hatodik, egyben sorozatzáró kötete, a Hazatérés. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Thorsay-re hazatérő és földesúri szerepbe kényszerülő Kai Ramsey, és a festői álmokat dédelgető Signy Matheson történetét.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

General Press, 2022
396 oldal
Fordította: Bánki Vera
Goodreads: 3,93
Besorolás: történelmi romantikus

Menyasszonya halála után Kai Ramsay elhagyja Skóciát, hogy távoli országokban kalandozzon. Útja során bejárja az ókori romokat, felbecsülhetetlen értékű régiséget gyűjt össze, és a halál torkából is megmenekül, miután a napóleoni háborúk alatt kémkedésért bebörtönözték. Ramsay lételeme a veszély, de minden megváltozik azon a napon, amikor egy levelet kap Skóciából…
Signy Matheson életét Thorsay szigetén tölti. Lánglelkű és éles elméjű szövetségese a helyi földbirtokosnak. Most azonban, hogy a vezetőjük a halál árnyékába ért, Signynek gondoskodnia kell az utódlásról. Itt az ideje, hogy Kai Ramsay hazatérjen…
Amikor Ramsay visszatér Thorsay-ra, döbbenten tapasztalja, hogy Signy csábító szépséggé érett, és olyan vonzerővel bír, aminek nehéz ellenállni.

Amikor elolvastam a könyv fülszövegét, azonnal felkeltette a történet az érdeklődésémet. Egyetlen egy kifogásom volt, hogy ez már egy sorozat hatodik része, hogyan fogom tudni felvenni a fonalat? Nem kellene előtte elolvasnom az előző öt részt? A blogger ismerőseim, akik olvasták a többi részt is, megnyugtattak, hogy a részek lazán kapcsolódnak egymáshoz, az előzőek ismerete nélkül is élvezni fogom a regényt. És ez így is lett.

A történet szerint Kai Ramsay hosszú ideig külföldön él, világot lát, romokat fedez fel, éli a fiatal férfiak izgalmas, néha veszedelmes életét, amikor is levelet kap, hogy a szeretett nagyapja haldoklik és haza kell térnie Thorsay szigetére, Skóciába.
A levelet Signy írja, annak a Giselének a húga, aki Ramsay szerelme volt és akinek a halála a fiatal férfit a világ másik végére hajtja. Signy, Ramsay nagyapjának a jobb keze, intézője, kapcsolattartója a helyiekkel.
Ramsay hazatér, ahol a nagyapja a halálos ágyán azt tanácsolja a férfinak, hogy vegye el Signyt.
Ramsaynak nem lenne ellenére az ötlet, hiszen Signy az utolsó találkozásuk óta gyönyörű fiatal nővé érett, de a lánynak esze ágában sincs hozzámennie a férfihez, hiszen egyrészt őt tartja felelősnek a nővére haláláért, másrészt más tervei vannak azutánra, miután a férfi átvette a birtokot.
Az öreg földbirtokos meghal és minden Ramsay nyakába szakad. Signy segíti, amiben csak tudja és egyre több időt töltenek együtt.A lány pedig szépen lassan rádöbben, hogy beleszeretett a férfiba. Csak az a kérdés, hogy mi erősebb? A szerelem, a vágy a férfi iránt vagy pedig a szabadság, az önmegvalósítás, az utazás iránti vágya?

Igazuk volt a lányoknak, tényleg élvezhető volt a regény anélkül is, hogy a többi részt olvastam volna. Egy-két helyen éreztem azt, hogy bizonyos kapcsolatokat, bizonyos történéseket jobban megértenék, ha ismerném az előzményeket, de ezek tényleg csak apró momentumok voltak. Itt a lényeg Kai és Signy kapcsolata volt. Illetve még ezt se merném így kerek-perec kijelenteni, hiszen elég sok betekintést kaptunk a sziget életébe, hogy egy földbirtokosnak mennyi a tennivalója, mi mindenre kell odafigyelnie. És igen, egy ilyen eldugott szigeten, ami ki van téve a természet és az időjárás szeszélyeinek, azért kemény az élet. Nagyon szerettem ezeket a részeket és szívesen olvastam volna még tovább az itteni életről is.
Orkney

A történetbeli helyszín, Thorsay a valóságban nem létezik, az írónő a végén elmeséli, hogy az Orkney-szigetekről mintázta a fenn említett helyszínt. Ha elolvassátok a könyvet és utána megkeresitek az Orkney-szigeteket, tényleg óriási a hasonlóság. Mary Jo Putney pedig egy olyan hangulatot teremtett ezzel a szigettel, hogy simán merem mondani, hogy ez vitte el a történet velejét. Imádtam ott kóborolni, hallgatni a hullámok morajlását, átélni egy vihart, Signyt és Kait elkísérni egy lovastúrára és akkor még nem is meséltem a felfedezésekről, amiket tettek! Jaj, de szívesen barangoltam volna azon a szigeten, illetve éltem volna ott!

Emellett viszont az "emberi részével" nem voltam teljesen elégedett, nekem valahogy rövid és gyors volt ez a románc. Azért nem volt "instant love", ahogy mostanában mondják, nem omlottak azonnal egymás karjaiba a főhőseink - bár abban a korban és ott nem is nagyon tehettek ilyet, de én egy picit azért tovább húztam volna az ismerkedést, udvarlást.
De a kettőjük jelenetei így is édesek voltak, romantikusak és egy idő után már nagyon forrt a levegő köztük. Kedveltem mind a két főhőst, Signy okos, taplraesett bátor fiatal nő, aki sajnos rossz korban született, akkor, amikor a nők nagyon nem szerezhettek hatalmat, nem élhették azt az életet, amit szerettek volna bármennyire rátermettek is voltak. De ő nem akarja feladni az álmait, művész szeretne lenne, utazni, világot látni.
Ramsay viszont már látta a világot, átélt megannyi kalandot, ő már élvezi, hogy hazatérhet és minden erejével azon van, hogy Signyt maga mellett tartsa. Így kellett egy kompromisszum, hogy egyikük se érezze, hogy ő adott fel mindent. Kai szerintem tökéletesen oldotta meg ezt a dolgot!

Viszont. Ez még így is rövid volt nekem. Mintha csak egy régi Romana vagy Julia füzetet olvastam volna, ahol gyorsan össze kellett hozni a főhősöket és minden happy enddel végződik. Igen ám, de rengeteg kérdésem maradt a végére, egyáltalán nem kaptam lezárást. Hiszen az addig oké, hogy minden jó, ha vége jó.. de azért volt itt egy irigykedő másik birtokos, elég sok probléma a szigeten, amit kíváncsian vártam volna, hogy hogyan oldanak meg, ha egyáltalán meg tudták oldani.
Szóval az egyik szemem sír, a másik nevet. Érdekes, aranyos volt a történet, de nekem valahogy kevés. Esetleg egy kétszer ilyen vastagságú könyvben jobban ki lehetett volna fejteni.

Összességében azonban szerettem a történetet és mindenkinek ajánlom, akik szeretik a vadregényes tájakat, romantikus történeteket - de olyanokat, amelyek nem eposzi hosszúságúak:).

Borító: Nem rossz, de nekem Signy jóval "vadabb", nem ilyen kifinomult úriasszony.. megnéztem a
külföldi borítókat, ott találtam olyat, amilyennek én is elképzelem Signyt:) Például ez a borító nagy kedvenc lett volna! 

Kedvenc karakter: Signy, Kai, Fiona, Thor

Szárnyalás: a történet hangulata

Mélyrepülés: a történet rövidsége

Érzelmi mérce: romantikus, pici 18+ karikás résszel, de az is nagyon finom megfogalmazású

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek A jó útra tértek testvérisége sorozat párosait. Mindegyik állomáson találtok egy kérdést három lehetséges válasszal, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes válasz betűjelét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába mindhárom alkalommal. Ha ezzel megvagytok, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kinek a párja Gabriel Hawkins?
A) Constance Hollings B) Lady Aurora Lawrence C) Gisela Matheson


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Április 29 - Betonka szerint a világ…
Május 01 - Dreamworld
Május 03 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók