KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. július 16., szombat

Sara Wolf: Szívet szívért (Szívet szívért #1)

 

Zera szívét egy boszorkány őrzi egy szelencébe zárva, így a lány az ő halhatatlan katonájaként él, de hajlandó visszaadni neki a szívét, ha cserébe Zera elhozza neki Lucien d’Malvane koronahercegét! Tartsatok velünk ezen az izgalmas high fantasy blogturnén, de ne feledjetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott Szívet ​szívért nyereménypéldányt!

Maxim Kiadó, 2022
400 oldal
Fordította: Bozai Ágota
Goodreads: 4,05
Besorolás: YA, fantasy, romantikus

Zera ​egy boszorkány halhatatlan katonájaként kénytelen élni. Nightsinger egy szelencében tartja Zera szívét, így a lány hiába szeretne szabadulni a helyzetből, kérdés nélkül szolgálnia kell őt. Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe. De van egy feltétel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy a boszorkányokat gyűlölő nemesek megkínozzák. Lucien d’Malvane koronaherceg pont annyira utálja az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit keresi. Senki nem mer szembeszállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen, és a herceg vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az ő szívét vegye célba. A lány, akinek nincs vesztenivalója, és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd. A győztes elnyeri a vesztes szívét. Szó szerint.

Őszinte leszek, azért kezdtem bele a regénybe, mert megfogott a fülszöveg "veszélyes macska-egér harcba kezd" része. Mindig is imádtam az ilyen karaktereket, az ilyen veszélyes helyzetből kialakuló szerelmi szálat, csak mostanában nem igazán találkoztam jó kidolgozással. Így újabb reménnyel telve kezdtem neki a regénynek.

A történet szerint a 16 éves Zera egy rablótámadás során elveszíti a családját. Őt magát is felkoncolják a rablók, de egy boszorkány megmenti és a szolgájává teszi - visszaadja az életét, de elveszi a szívét - Szívtelen Szolga válik belőle. Ezek a szolgák a boszorkányok "jobbkezei", mindenféle munkát elvégeznek nekik, a boszorkányok uralkodnak felettük, de egy-egy ritka esetben visszaadhatják a szolga szívét.
Zera is így éldegél, valahol vágyakozva az emberi élete után, amikor egy szép napon újabb boszorkányok jelennek meg náluk és egy feladattal bízzák meg: ha a trónörökös szívét el tudja hozni nekik és a fiúból Szívtelen Szolgát tudnak így csinálni, akkor visszakapja a lány a saját szívét és újra halandó lehet.
Zera él is ezzel a lehetőséggel és a királyi udvarba utazik, ahol épp a Tavaszváró ünnepség kezdődik és amin a trónörökös kiválasztja a leendő feleségét. Persze ez az utazás nem épp egyszerű, hiszen találniuk kell valakit, aki gardedámozza a lányt, felkészíti a nemes hölgyek életére, hogy a legjobb formáját mutathassa a herceg előtt. Ez persze nem olyan könnyű, hiszen Zera nyelvét alaposan felvágták, eléggé "ami a szívén, az a száján" leányzó, a herceg pedig több, mint válogatós. Ez már a második Tavaszváró ünnep lesz, mert az elsőn az összes megjelent lányt visszautasította.
Ezek ketten persze egymásra találnak és elindul a kedvenc macska-egér játékom. A herceg egyre jobban odavan az egyáltalán nem főúri módon viselkedő menyasszonyjelölttől, Zerának pedig egyre nehezebb a feladatára koncentrálnia - hogy kivágja a herceg szívét és Szívtelen Szolgává változtassák.

Forrás
Persze egy percig se gondoljátok, hogy ez csak és kizárólag egy romantikus történet - bár a fő szálat ez adja-, hiszen az írónő egy nagyon különleges világba helyezi el ezt a történetet. A világból egyelőre csak a fő helyszínt, a királyságot ismerhetjük meg, az pedig eléggé "hétköznapi" lenne a maga udvari intrikáival, cselszöveséivel, a semmivel nem törődő nemesekkel és az éhezés szélén álló pórnéppel, DE a hétköznapi emberek mellett elég különleges lényekkel népesíti be Sara Wolf ezt a világot. Bonyolult és veszélyes lények élnek az emberek mellett / alatt / felett (nem is nagyon tudtam megjegyezni a nevüket, így meg se próbálom leírni őket :D), amelyek leginkábbb a királyságot őrzik és főleg alantas célokat szolgálnak.
És persze a boszorkányok. Ők jelenleg az emberek utálatának a célpontjai, ahol tudják írtják őket, hiszen az elmúlt háborúban rengeteg embert megöltek vagy saját kézzel vagy pedig a Szívtelen Szolgáik által.
A megmaradott boszorkányok bújdosva próbálnak fennmaradni, de a háttérben szervezkednek, újabb háború van készülőben...

A szereplőink közül mindenképpen Zera lett a kedvencem, az a főhősnő, akit a fantasy YA történetekben mindig keresek. Éles nyelvű, talpraesett leányzó, aki bármilyen helyzetben feltalálja magát és a kardforgatástól sem retten vissza. Igazából nincs veszítenivalója és körülbelül úgy is viselkedik. Imádtam a "beszólásait", amivel bárkinek képes volt visszavágni, akár még a rettegett királynak is. A nyegle külső azonban egy érzékeny belsőt takar, hiszen egy Szívtelen Szolga legfőbb álma, hogy újra halandó lehessen és érezhessen. Ezért bármit képes megtenni és ezt használják ki a boszorkányok.
A Szívtelen Szolga élete azonban nemcsak annyiban merül ki, hogy nincs szíve és boszorkányok kihasználják. Egy "szörnyeteggé" válnak, ami folyamatosan ölni akar, széttépni mindent és elfogyasztani azokat. Zera is ezzel harcol folyamatosan - Sara Wolf tökéletesen átadta ezt a napi küzdelmet, félelmetes volt még csak olvasni is róla.
És persze Lucien. A jóképű koronaherceg, akinek bármi megengedett és körülbelül úgy is viselkedik. Hozzászokott ahhoz, hogy mindenki engedelmeskedik és senki nem mer ellenszegülni neki. De pont ezért untatja az udvar, minden ami ott folyik és ezért képes valaki mássá válni és valami izgalmasat keresni. És pont ez az izgalom lesz Zera. Akivel hatalmas szópárbajokat folytatnak és ahol lehet "szívják egymás vérét". Imááádtam köztük a kémiát és a vívódásaikat. Egyszerűen nem tudtam betelni vele, akár napokon át olvastam volna a köztük zajló "harcokat", majd ahogy szépen lassan kialakult először barátság, majd valami több...

A mellékszereplők közül pedig meg kell említenem mindenképpen Malachitet, ő az egyik különleges lény, aki Lucien mellett szolgál személyi testőrként, de inkább barátként és felügyeli és segíti a fiatalokat. Imádtam minden megmozdulását!
A másik pedig Fiona. Ő egy eléggé összetett karakter, ő az, aki a "főgonosz" Gavik főudvarmester unokahúga, aki lázadást próbál szítani és ebbe belerángat mindenkit, aki a környezetében van. Őt nem tudtam feltétel nélkül kedvelni, szerintem van valami hátsó szándéka, de ebben a részben nem derült ki. De a szemem rajta van! :D

És a történet vége... Hát ez KEMÉNY FÜGGŐVÉG kérem szépen. Az írónő a végletekig feszítette a húrt, az utolsó oldalakig nem tudtam, hogy Zera végül kivágja-e a herceg szívét vagy nem, annyira kétélű volt a játszma. És amit történt? Hát számomra várható volt valahol, én tippeltem is erre nem egyszer, de úgy látszik tényleg vén iszapszemű rája vagyok és elég hamar rájövök a csattanókra. Hát itt is ez történt. Ettől függetlenül ha már tegnap a kezemben lett volna a folytatás, az is késő lenne.

Összességében ez egy RETTENTŐ ÜTŐS kezdés lett, ami nagyon magasra tette a lécet a folytatásoknak. És csak remélni tudom, hogy a többi része is ennyire jó lesz, mint az első kötet. Fantasy YA rajongóknak és a "macska-egér harcot" imádóknak kötelező! Mindenki másnak pedig csak ajánlani tudom, mert bitang jó kis történetet olvashattam!

IMÁDTAM.

Borító: Tetszik, utal a történetre, de számomra a német kiadás borítója mindent visz. De az angol is gyönyörű
Német nyelvű kiadás borítója


Angol nyelvű kiadás borítója

Kedvenc karakter: Zera, Lucien, Malachite

Szárnyalás: a szereplők közti kémia

Mélyrepülés: Gavik

Érzelmi mérce: romantikus, mérhetetlenül romantikus - de minden a YA keretei között maradva

Értékelés: 




Nyereményjáték:
Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy sok általunk turnéztatott könyv címében megtalálható a SZÍV szó, így ehhez fog kapcsolódni mostani feladatunk is! Minden állomáson találtok egy borítórészletet, találjátok ki a könyv CÍMÉT és SZERZŐJÉT, és írjátok be a megfelelő helyre. Jó keresgélést!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Július 6 - Könyvvilág
Július 8 - Fanni's Library
Július 15 - Hagyjatok! Olvasok!
Július 16 - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók