KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. szeptember 18., vasárnap

Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk

 

A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Kasie West legújabb ifjúsági romantikus regénye, a Helyek, ahol még sosem jártunk. A könyvben Norah és Skylert történetét ismerhetjük meg, akik gyerekkorukban legjobb barátok voltak, ám egy költözés elszakította őket egymástól. Most azonban egy közös családi utazás során lehetőségük van ott folytatni, ahol abbahagyták, ám Norah legnagyobb csalódására úgy tűnik, Skyler másképp vélekedik erről.
Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk és játsszatok a könyv egy példányért.

Menő Könyvek, 2022
356 oldal
Fordította: Hartinger Emese
Goodreads: 3,89
Besorolás: romantikus, realista, YA, ifjúsági

Norah évek óta nem látta gyerekkori barátját, Skylert. Amikor a fiú elköltözött, sokat beszélgettek, de az utóbbi időben kapcsolatuk arra korlátozódott, hogy lájkolják egymás Instagram-posztjait. Norah éppen ezért alig várja a családjuk nyárra tervezett közös lakóautó-útját. De amikor Skyler végre megérkezik, úgy tűnik… mintha szívesebben lenne bárhol máshol. Norah megbántottan és zavarodottan reagál. A gyerekkori barátságuk mintha a semmibe tűnt volna. Egy váratlan, országszerte autózással töltött nyár új utakra és új felfedezésekre vezeti Norah-t és Skylert. Nemsokára ismét más megvilágításban látják egymást. Változhat-e a barátságból fakadó rivalizálásuk valami többé?

Kasie Westtől már olvastam korábban is könyveket, egyik sem lett kifejezetten kedvenc, de könnyed történetek voltak, kellemes kikapcsolódást nyújtottak, így úgy döntöttem, hogy ezt a regényét is elolvasom.

A történet szerint Norah és Skyler kicsi koruk óta barátok. Sőt legjobb barátok. Együtt nőttek fel, mindent megosztottak egymással, de a fiú családja egy szép napon elköltözött, így a barátság megszakadt. Eleinte beszéltek, írtak egymásnak, de ahogy ez már csak szokott lenni, a távolság megölte a barátságukat és egy-egy kép lájkolásán kívül nem sok mindent tettek egymásért.
Aztán egy szép napon a két család úgy dönt, hogy közös, lakókocsis nyaralásra induljanak az USA-n keresztül, így a két jóbarát újra találkozik. Azonban a találkozás nem úgy sül el, ahogy Norah várta / remélte. A fiú több, mint tartozkodó vele szemben, így a lány kétségbe esik, hogy vajon mi történhetett? Új barátnő? Vagy valami más? Szerencsére jó pár hete lesz arra, hogy mindezt kitalálja és esetleg rendbehozza, ami tönkrement.

Ez a regény is olyan könnyed és kellemes olvasmány, mint Kasie West többi regénye. A szerző nem bonyolítja túl az eseményeket, egy látványos és érzelmes road trippet kapunk. Ami a legjobban tetszett az egészben, az a kalandtúra. Bármit megadtam volna egy ilyen kirándulásért, főleg úgy, hogy velem egykorú társasággal mehetek, lakókocsival, kalandosan át az országon. Norah, Skyler és a családjaik gyönyörű helyekre jutottak el, rengeteg kalandban volt részük, imádtam, hogy nemcsak a "megszokott" látnivalókat mutatta be a szerző, hanem mindenféle egyéb programokon is részt vettek a szereplőink. És, hogy lakóautóval mentek! Életem egyik nagy vágya egy ilyen túra, beülni egy ilyen autóba és keresztül-kasul menni egész Európán (az USA kicsit nagyobb falat lenne már :D ).

Norah egy szerethető karakter, a szerző nagyon jól megalkotta őt. Egy fiatal lány, akinek már van egy határozott célja, amit el szeretne érni, de mellette érzelmileg még olyan törékeny, mint a tinédzserek általában. Még mindig odavan Skylerért, de nagyon könnyen átmegy az imádata utálatba, amikor nem azt kapja a fiútól kezdetben, amit annyira szeretett volna. De képes az újrakezdésre, képes arra, hogy megpróbálja kideríteni, hogy mi ment félre és dolgozni azon, hogy újra barátok lehessenek (vagy esetleg akár több is, mint a barátok:). Persze minden főhősnő mellé kell egy jó barátnő, ilyen szereplő volt Willow - aki mindig Norah mellett állt, akár utálni kellett Skylert, akár megpróbálni visszaszerezni, akár csak úgy egy csajosat beszélgetni:).
Az már csak hab volt a tortán, hogy Norah nem egy átlagos iskolára / munkára vágyik, hanem egy "gamer girl", rengeteg számítógépes játékot ismer és ez is a vágya, hogy ilyen játékok létrehozásában vegye ki majd a részét. 

Kaptunk egy picike izgalmas szálat is; egy titok vet árnyékot a közös nyaralásra és bár hamar rájöttem, hogy mi lehet a titok mögött, de azt nem, hogy ki az elszenvedője. Ez azért adott egy kis plusz a történethez.

Norah és Skyler pedig aranyosak együtt, eleinte nem igazán tudtam, hogy mit eszik a lány a fiún, annyira közömbös volt és annyira távolságtartó, de szépen lassan - főleg Norah visszaemlékezéseiből felépült a közös múltjuk és már értettem, hogy miért küzd ennyire a fiúért. Onnantól már szurkoltam nekik, hogy jöjjenek rá arra, hogy szükségük van egymásra minden téren. 

És a történet vége? Nekem picit gyors lett a befejezés, azt hittem, hogy a legfontosabb kérdésre választ se kapunk, annyira hamar vége lett. Azért végül kaptunk egy epilógust, amiben minden kiderült, mégha kurtán-furcsán is.

Összességében egy aranyos, kedves, könnyed romantikus történetet olvashattam ismét Kasie Wesstől, amit az írónő rajongóinak mindenképpen ajánlok, de azoknak  is, akik egy érzelmes, fiataloknak szóló road trippet szeretnének megismerni.

Borító: Pont illik a történethez, tökéletes!

Kedvenc karakter: Norah, Willow

Szárnyalás: az útvonal, amit bejárak, imádtam volna ennyi idősen egy ilyen túrán részt venni!

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: romantika, de minden a YA keretei között maradva

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
 
Kasie West írónőnek már több könyve is megjelent itthon, a játék során ezekből fogunk idézni minden állomáson. A feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvéből származik az idézet és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"Mert tudod, hogy minden rendben lesz. Olyan ez, mint a vihar utáni csend. Minden elcsendesedett, és bár a vihar nyomán ott a pusztulás, tudod, hogy a nehezén már túl vagy."


A blogturné további állomásai:
Szeptember 12 - Könyvvilág
Szeptember 14 - Csak olvass!
Szeptember 16 - Hagyjatok! Olvasok!
Szeptember 18 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók