KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 19., szerda

Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked - Gonoszok királysága (Gonoszok királysága #1) - blogturné extra

 


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a TikTokon is közkedvelt Kingdom of Wicked - Gonoszok királysága könyvsorozat első része.
Gyertek és kövessétek a blogturné állomásait és ismerjétek meg jobban ezt a démonian elbűvölő könyvet! Sőt, ha játszotok tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Könyvmolyképző, 2022
440 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 3,94
Besorolás: fantasy

Két nővér. Egy brutális gyilkosság. Egy bosszúhadjárat… És egy mámorító szerelem.

Emilia és az ikertestvére, Vittoria strega – olyan boszorkányok, akik az emberek között élnek, meghúzzák magukat, nehogy felfigyeljenek rájuk és üldözni kezdjék őket. Egyik este Vittoria nem ér oda időben a család híres-neves szicíliai éttermébe. Emilia hamarosan rábukkan szeretett ikertestvére holttestére… amit felfoghatatlan módon megcsonkítottak. Emilia összeroppan, és úgy dönt, bármi áron megkeresi a testvére gyilkosát, hogy bosszút álljon – még akkor is, ha réges-rég tiltott fekete mágiát kell használnia hozzá.

Később Emilia megismerkedik Haraggal, a pokol egyik bűnhercegével, akitől már gyerekkora óta óva intik. Harag azt állítja, hogy Emilia oldalán áll, és megbízást kapott arra, hogy derítse ki, ki gyilkolja a szigeten a nőket. De amikor a Gonoszokról van szó, soha semmi nem az, aminek tűnik…

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

BLOGTURNÉ EXTRA - INTERJÚFORDÍTÁS

Mi lenne az a három szó, amivel az olvasókat rá tudnád venni, hogy a kezükbe vegyék a Kingdom of Wicked – Gonoszok királyságát?

Ó, istenem… valószínűleg azt mondanám, hogy “Bűnös démon herceg” vagy “Sötét ínycsiklandó rejtély”

Hogyan, miből és mikor jött az ötlet a Kingdom of the Wicked – Gonoszok Királyságához?

Az ötleteim egy részét leírom a naplóim egyikébe; néha egy metaforát, ami tetszik és szeretném használni, néha egy párbeszédet vagy helyszínt vagy egy véletlenszerű jelenetet. Hagyom, hogy az ötletek és a szereplők addig ülepedjenek le, ameddig össze nem kezd állni belőlük egy történet. Ennek a regénynek egy nagyon korai változatát még 2015-ben kezdtem el írni és körübelül 40.000 szóig jutottam el, mielőtt a Hasfelmetsző Jack nyomában című könyvemet eladtam. Végül csak bizonyos elemeket tartottam meg – az olasz helyszínt, az ellenségekből szeretőket, a természetfeletti lények háborúját, az átkot és a gyilkossági rejtély.

Emilia, a Kingdom of the Wicked – Gonoszok királysága főszereplője nagyon érdekes és összetett karakter. Ugye nagyon szórakoztató volt őt megalkotni?

Köszönöm! Határozottan szórakoztató volt! Imádom, hogy eleinte mennyire szkeptikusan áll a nagymamája által elmesélt legendákhoz és történetekhez és hogyan változnak meg lassan a nézetei. Érdekes volt követni őt a gyászon keresztül is – ahogyan a dühét arra használja, hogy a saját démonait távol tartsa és természetesen azzal, hogy Harag a közelében van, csak felerősítik ezeket a dühös érzéseket.

Kerri Maniscalco
A könyveid mindig zseniálisan komorak. Mi az, amiért olyan vonzónak találod, hogy olyan sötét témákról írjál, mint a gyilkosság és a sötét mágia?

A sötétségnél sokkal jobban érdekel a remény és a fény gondolata. Ezen érzések bemutatásához úgy gondolom, hogy a sötét témák kontrasztja a legjobb. Drukkolok azoknak a szereplőknek, akik az életben megpróbáltatásokkal néznek szembe és mégis képesek ragaszkodni a reményhez és a fényhez. Azok a szereplők, akik megtalálják a jó oldalukat – függetlenül attól, hogy mennyire sötét az útjuk – ösztönöznek engem.

A Kingdom of the Wicked – Gonoszok királysága az 1800-s évek végi Olaszországban játszódik. Írás közben sok kutatást végeztél a korabeli Olaszországgal kapcsolatban, és ha igen, akkor mi volt a legérdekesebb vagy a legkülönlegesebb tény, amire rábukkantál?

A szereplők neveitől kezdve az épületeken és az ételeken át egészen a vallásig és a politikáig alapos kutatást végeztem, aztán az írás közben mindezeket beleszőttem a történetbe, de leginkább a Kapucinus Monostor izgatott. Az egész mumifikálási folyamat – amikor a testeket babérlevelekkel és szalmával tömték ki – lenyűgözött. Az is, hogy a mészkő hogyan segítette a természetes mumifikálódást; ezeket a tudományos részeket kifejezetten érdekesnek találtam.

Az írói pályafutásod során megalkotott szereplőid közül kivel tudsz a legjobban azonosulni és miért?

Azt hiszem mindegyikükkel tudok valamennyire azonosulni. Emila hasonlít rám a legjobban, ami az olvasást, a főzést és a családot illeti. (A családom sziciliai). Az ételek már gyerekkorom óta fontos szerepet játszanak az életemben, így azok a jelenetek, amelyekben Emilia és a családja a konyhában van, nagyon közeliek hozzám. Audrey és Thomas ugyanúgy imádják a nyomozást, mint én – és a nagymamám is imádta a rejtélyeket, amelyek minden egyes könyvemben fontos szerepet játszanak.

Mit gondolsz, Emilia és Audrey, a Hasfelmetsző Jack nyomában főhősnője, kijönnének egymással?

Mind a ketten szenvedéllyel űzik a tevékenységeiket és mind a ketten vágynak az igazságra, így el tudom képzelni, hogy megtalálnák a közös hangot és rengeteg mindenről tudnának beszélgetni. Nem nehéz elképzelni, hogy Audrey Rose beugrik a Tenger és Szőlő étterembe, hogy együtt egyen, nevessen és igyon az új barátnőjével. Haragot és Thomas Cresswellt pedig rettentő szórakoztató lenne egy szobába tenni.

A Kingdom of the Wicked – Gonoszok királysága befejezése mindenképpen arra fogja ösztönözni az olvasókat, hogy még többet akarjanak a történetből! Elárulsz nekünk valamit abból, hogy mi várható a második részben?

Nagyon rossz vagyok és ezt imádom! Tulajdonképpen a befejezést hamarabb megírtam, mielőtt bármi mást elkezdtem volna kidolgozni. Amit a Királyság második részéről elmondhatok… nagyon bűnös és nagyon forró.

Végezetül, van kedvenc, nem spoileres részed a Kingdom of Wicked - Gonoszok királyságából, amit megosztanál velünk? 

Igen! Ez az egyik kedvenc részem Harag és Emilia között: 

"Nem sok derű játszott az arcán, miközben végigmért. Szándékosan lassan nézett végig minden egyes porcikámon, felmérte a testtartásomat, azt, ahogyan a szívéhez szegezem a saját tőrét. Ha észre is vette a kifehérített csontokat körülöttünk, legfeljebb csak futó pillantást vetett rájuk. Amikor ismét az arcomra emelte a tekintetét, valami sötét bujkált a szemében, a pokol bugyrainak mélyéről származott."


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:

A gonoszok királyságában a pokol hét hercege uralkodik, ebből néhányan a könyvben is nagyobb szerepet kapnak. A játékban nincs más dolgotok, mint név alapján kitalálni az adott herceg mit ural.
Segítségként, a Fények lámpásának osztályozása szerinti nevekhez tartozó megfejtést kérjük.
Minden állomáson másik nevet találtok és a Rafflecopter dobozban, a megfelelő állomáshoz be kell írni melyik bűnnel kísért az adott démon.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Mivel kísérti az embereket Mammon?
a Rafflecopter giveaway


A blogturné további állomásai:
Április 13 - Insane Life
Április 15 - Kelly és Lupi Olvas
Április 17 - Sorok Között
Április 19 - Kelly és Lupi Olvas - extra állomás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók