KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 30., vasárnap

Sarah Adams: Ha Rómában jársz

 


Tavaly nagy sikert aratott a magyar olvasók körében Sarah Adams Csalóka szerelem című kötete. A jó hír, hogy idén sem maradunk az írónő művei nélkül, hiszen a Next21 Kiadó gondozásában megjelent a Ha Rómában jársz, ami egy híres énekesnő és egy kisvárosi pitebolt-tulajdonos románcát meséli el. Ha érdekel, hogy mit gondolnak erről a szuper romantikus komédiáról a bloggereink, illetve játszanátok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányért, tartsatok velünk!

Next21 Kiadó, 2023
352 oldal
Fordította: Nagy Marietta
Goodreads: 3,99
Besorolás: romantikus, chick lit

„Audrey ​Hepburn klasszikus filmjének, a Római vakációnak felújítása – mókás, szellemes: igazi lassan kiforró romkom.” – Abby Jimenez, a Barátnak tartalak című bestseller szerzője
NPR – Az év egyik legjobb könyve

Amelia Rose-t Rae Rose művésznéven ismerik rajongói. Kiégett, már évek óta fenn kell tartania a „pophercegnő” imázst. Ihletet merít kedvenc Audrey Hepburn filmjéből, a Római vakációból, és az éjszaka közepén autóba ül, hogy Rómába hajtson. Na jó, a Kentucky állambeli Rome-ba.
Amikor Noah Walker rátalál Ameliára a háza előtt, lerobbant autóval, rögtön közli, se ideje, se türelme problémás celebekre, így is elfoglalt. Jobb belátása ellenére megengedi a lánynak, hogy ott maradjon nála a vendégszobában – de csak ameddig megjavítják az autót, utána mehet Amelia, amerre lát.
Noah-nak lassan feltűnik, hogy a sztárallűröket félretéve milyen kedves és mókás ez a lány, aki a rivaldafényben töltött évek alatt egészen magányos lett. A fiú akarata ellenére közel kerül hozzá, és Amelia sem marad közömbös a bájos kisváros és a morcos idegenvezető iránt. De mint tudjuk, végül Audrey Hepburnnek is haza kellett utaznia Rómából.

Igazából Róma és Audrey Hepburn klasszikus filmje, a Római vakáció hozta meg a kedvemet a könyvhöz. Ja, meg persze a híres énekesnő, kontra "hétköznapi" pasi szerelmi történetet is. Sajnos valamit nagyon félrenéztem, amikor a fülszöveget olvastam, mert valamiért abban reménykedtem, hogy az egyik kedvenc városomban, Rómában fog játszódni a történet és hatalmasat nyeltem, amikor megláttam, hogy nem utazik el a főhősnőnk Európába, hanem marad az Egyesült Államokban, hiszen ott is van egy Rome. De ezen alapból hamar túltettem magam, mert beszippantott a történet - akár az európai Rómában, akár a Kentucky állambeli Rómában játszódott.

A történetünk főhőse Amelia (Rae Rose a művészneve), egy nagyon híres és ismert énekesnő, aki úgy érzi, hogy kezd kiégni a rengeteg munka és magánéleti gondjai miatt, így úgy dönt, hogy kell egy kis pihenő a hatalmas turnéja előtt. Mivel kedvenc színésznője Audrey Hepburn, akinek szinte az összes filmjét ismeri és imádja, így a nagy kedvence, a Római vakáció alapján Rómába szeretne eljutni. Persze az európai Róma így a turné előtt meglehetősen lehetetlen vállalkozás még az ő számára is, ezért keres egyet az Egyesült Államokban, így jut el a Kentucky állambeli Rome-ba. Persze már az elején kalamajkába keveredik, hiszen a kocsija lerobban, térerő nincs és egy jóképű férfi, Noah siet a segítségére, akit nagy rémületében Amelia sorozatgyilkosnak gondol és esze ágába sincs elfogadnia a segítséget. Miután a félreértéseket tisztázzák, a férfi befogadja addig, ameddig Amelia kocsiját meg nem javítják. Az pedig nem egy óra. Nem is egy nap, hanem jó pár napba telik. Az összezártság és a kisváros "segítsége" pedig közel hozza őket egymáshoz. Elég közel:). De vajon mennyi az esélye a híres sztár kontra "földi halandó" szerelmének?

Forrás
Sarah Adamsot nem ismertem előtte, így nem tudok nyilatkozni a többi könyvéről, de ez a regénye nagyon jól sikerült. Nem is tudom, hogy mivel kezdjem. Nagyon szerettem a váltott szemszöget, így nemcsak Ameliát sikerült megismernünk, hanem Noaht is, minden szerethetőségével és sebezhetőségével együtt. Hamar kiderült, hogy miért ilyen "mufurc" és miért kerüli annyira Ameliát, még úgy is, hogy láthatólag bejön neki. Nagyon könnyű volt őt megkedvelni és szurkolni azért, hogy sikerüljön a lány szerelmét elnyernie és hogy meg is tudja tartani. Egy kedves, a családjáért és a barátaiért mindent megtevő, a múltban történtek miatt azért kissé zárkózott srác, aki istenem! Pitéket süt! Hát már ezért is imádtam:).
Ahogyan Amelia is kapott egy nagyon fájdalmas háttértörténetet, bizonyítva, hogy nem minden arany, ami fénylik. Megismerhettük, hogyan lett sztár, mivel járt a sztárság és végül, hogyan lett teljesen magányos, sőt zárkózott ő is. Kifelé csupa mosoly és udvarisság, belül pedig üvölteni tudott volna a fájdalomtól.
A két főhős között pedig rettentő jól működik a kémia. A szerző nem siettette el a dolgokat köztük, megadta a gyanakvás, a lassú barátság, majd a szerelem szép ívét és a kettős szemszög ezt csak még inkább szerethetővé tette.
És persze nem szabad megfeledkeznem a kisvárosról sem. IMÁDOM a kisvárosi történeteket. Ahol mindenki ismer mindenkit, mindenki segít (vagy nem:D), azzal, hogy mindenbe beleavatkozik, mindenbe belekotnyeleskedik. Itt is van egy "segítő" háttér, Noah három lánytestvére, egy "pótnagymami" és a pitebolt egész vásárló közönsége. Egyszerűen nem tudnék közülük választani, hogy kit emeljek ki, mindenkit egyszerre imádtam.
A történet pedig, bár kevés időt ölel fel, de lassú, nyugodt folyamban halad, mindennek megadva az idejét, épp, ahogy egy kisvárosban zajlik az élet. A végefelé picit felgyorsulnak az események, de legalább Noah is betekintést kap abba, hogy mivel is jár, ha Amelia párja lesz (lenne).
És, hogy a történet jó véget ér-e vagy olyan keserédes lesz, mint a Római vakációé? Ezt nem árulom el Nektek, ehhez el kell olvasni a regényt.

Összességében imádtam ezt a könnyed, szórakoztató, szívmelengető romantikus történetet, ami ajánlok egy nyári nyaralásra, egy esős délutánra mindenkinek, aki szereti a romantikát és a kisvárosi történeteket.

Borító: Aranyos, utal a történetre

Kedvenc karakter: Noah, Amelia és a kisváros közössége

Szárnyalás: a történet és a helyszín

Mélyrepülés: Susan és az igazság

Érzelmi mérce: édesen romantikus

Értékelés:  

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
Mostani játékunk során az írónő megismerésére koncentrálunk. Minden állomáson találtok egy Sarah Adams-hez kapcsolódó kérdést, a ti dolgotok pedig beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Hány gyermeke van az írónőnek?


A blogturné további állomásai:
Április 28 - Fanni’s Library
Április 30 - Kelly és Lupi olvas
Május 04 - Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók