KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 27., kedd

Ana Huang: Twisted Love - Ava & Alex (Twisted #1)


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Ana Huang nagysikerű regénye: Twisted Love címmel. A Twisted  sorozat első része Ava és Alex szenvedélyes, sötét titkokkal teli románcáról szól, amely az olvasók lelkéig hatol. Kövesd végig a blogturné állomásait, és a játékunk megfejtésével meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Maxim Könyvkiadó 2023. Passion válogatás
400 oldal
Fordította: Bujdosó István
Goodreads: 3,76
Besorolás: realista, romantikus, new adult

Egy ​repedés. Egy olvadás. És a szívében izzó tűz az egész világát felperzseli.
Alex Volkov igazi angyalarcú ördög, aki nem szabadulhat borzalmas múltjától. Egész életében egy rettenetes gyermekkori tragédia emléke kínozta, és miközben az üzleti életben elképesztő sikereket ért el, folyamatosan csak a bosszú járt a fejében. Nem sok ideje maradt a szív dolgaira. Amikor az élet úgy hozza, hogy neki kell vigyáznia a legjobb barátjának húgára, valami megmozdul a lelkében:
Ava Chen szabadlelkű fiatal lány, akit rémálmok gyötörnek, és akit egy olyan gyermekkor kísért, amelyre még csak emlékezni sem tud. De a fájdalmas múlt sem tudta megtörni: még mindig látja a szépséget a világban… és annak a férfinak a jeges külseje alatt is észreveszi az érző szívet, akit nem lenne szabad kívánnia.
A bátyja legjobb barátját.
A szomszédját.
Aki számára megváltás és végzet is egy személyben.
Az ő szerelmüknek nem lett volna szabad megtörténnie, mégis megtörtént. De olyan titkokat is a felszínre hozott, amelyek mindkettőjüket tönkretehetik, és persze mindent, ami fontos a számukra.


Ismeretlen volt számomra a szerző, így megnéztem pár értékelést a könyvről, mielőtt be mertem vállalni. Mert szó szerint ilyen sugallatú értékeléseket olvastam róla, hogy ez aztán nagyon dark és nagyon erotikus és nagyon vad. Kockáztattam, mert nem igazán jönnek be a szélsőséges témák, de kár volt ettől tartanom, mert vagy én edződtem meg, vagy mások túloztak, de ez a könyv nem lép át határokat, szélsőségesen semmiképp. 
Azt nagyon díjaztam, hogy váltott szemszögű a regény, nem kellett találgatni Alex valódi gondolatairól, igazán élvezetes volt egy 160-as IQ-s pasas fejében lenni. Na jó, ez elég vicces, bár megjegyzem, akinek 160-as az IQ-ja, az nem hangoztatja ezt fejezetenként. Rátérve a történetre, a fülszöveg is rögtön elárulja, hogy itt mindkét fél súlyos gyerekkori traumától szenved. Ava szinte semmire nem emlékszik a gyerekkorából, mert majdnem belefulladt egy tóba, csupán elmosódott képei vannak arról, hogyan került a vízbe, hogyan került onnan ki, mik a valódi emlékképek és mi az, ami emlékké válhatott, mivel annyiszor elismételték neki. Emiatt rendszeresen rémálmai vannak, ami miatt kialvatlan, ennek ellenére gond nélkül végzi az egyetemet és próbál társasági életet is élni. Barátnőivel rendszeresen találkozik, egyikükkel lakótársak is, és időnként udvarlója is akad. Érdemes a barátnőkre odafigyelni a regény során, azon kívül, hogy viccesek és szórakoztatóak, ők lesznek a sorozat további részeinek főszereplői. Egyébként a bátyja, Josh a szomszédja, ő orvosira jár, és éppen külföldi gyakorlatra készül, ezért megkéri a legjobb barátját, Alex Volkovot, hogy az elkövetkező egy évben vigyázzon a húgára.
Míg Ava nem tud emlékezni, Alex az ellentéte, ő nem tud felejteni. Alex gyerekkori traumája mély, a lehető legrosszabb, ami egy gyerekkel történhet. A tragédia után az egyetlen rokonához, a nagybátyjához kerül és felnőve az eszének köszönhetően megalapozza a saját vagyonát, továbbá 26 évesen a közös cégük ügyvezetője lesz. 16 éve készül bosszút állni, ennek szenteli minden gondolatát, ezért érzelmi életet nem enged meg magának, csupán alkalmi szexpartnerei vannak, akik elviselik a mocskos száját és a nem átlagos szokásait. Meglepően jól fogadta, hogy bébiszitternek kérték fel Ava mellé, teszi a dolgát, persze ez nem minden esetben tetszik a lánynak. A kisebb-nagyobb súrlódások után lassan kezdenek jól kijönni,  megnyílni egymás felé, az együtt töltött idő megteszi a hatását, és kialakul a vonzalom közöttük, ami mindenki számára egyértelmű kimenetelű. A történet romantikus vonatkozását tehát a kettejük egymásra találása adja, megfelelő csavarokkal ellátva, hiszen szépen lassan, lépésenként kiderül, hogy összefonódnak a különböző szálak, minden okkal történik. 
Elég nehéz megfogalmazni, hogy miért tetszett a regény és mik voltak azok a pontok, ami miatt azért tökéletesnek nem mondanám. Kezdjük azzal, hogy nem éreztem teljesen újszerűnek, egyedinek, inkább egy remekül összeválogatott kliséhalmaznak, aminek szinte minden egyes elemét szerettem, ismerősen csengtek. Ava személyisége szinte átlagos, próbál jókedvű és pozitív lenni a körülmények ellenére, éli az életét körülvéve remek barátnőkkel, imádni való testvérrel. Érdekes követni a regény során, hogy a különböző események hatására hogyan változik az emlékezete, aminek nagy hatása van a történetre, még nagyobb felfordulást okozva. Összességében mégis a naivság a legjellemzőbb rá, még akkor is, ha meglepően jól alkalmazkodik egyébként Alexhez. De azt hozzáteszem, hogy iszonyú bátorság kellett a víziszony legyűréséhez, ez becsülendő, ahogy ehhez hozzáállt, és milyen cuki volt Alex, ahogy ebben támogatta. 
A cselekmény csúcspontja után, amikor minden világossá válik, Ava is szembesül a kipukkant lufival, nekem tetszett a reakciója, egyet is értettem vele, de az ezt követő időfaktort túl hosszúnak találtam. Igazából Alex személyisége megosztó a regényben, elvégre ő a "dark" jelző megalapozója. Egy bosszúra készül, ez határozza meg az életét, és a bosszú nyélbeütése érdekében akár kegyetlen dolgokra is képes, persze olyan pénzügyi háttérrel és olyan éles ésszel rendelkezik, nem beszélve a  kapcsolatrendszeréről, ami ezt mégis könnyeddé, törvényesnek tűnővé teszi. Alex karaktere azért is tetszett, mert nem olyan rég olvastam az alteregójáról, szóval nekem ő egy Vicious No.2 lett. Mit meg nem tett Aváért! Folyamatosan meglepett az "apró" figyelmességekkel, a nem kis mértékű védelmező hajlamával, ami időnként túlzott birtoklási vággyá alakult. Ah, ezt mennyire imádják az olvasók! Érdekes ellentét feszült a hétköznapokban tapasztalt finom érintések, kényeztető bánásmód és a szex alatt tapasztaltak között. Durva volt és mocskos szájú, de nem vált bántalmazóvá, inkább verbálisan volt megalázó, de ez az egész nem játszott főszerepet a történetben. Én végül is eléggé szeretem a "távol tartalak magamtól, hogy megvédjelek" trope-ot, a távolságtartás és a szenvedés jó kis érzelmeket vált ki a szereplőkből és az olvasókból egyaránt. A női szívek megkapják, ami nekik jár, hiszen Alex pont olyan módon változik meg a végére, ahogy azt elvárjuk tőle, megszenvedi a büntetését, aztán jöhet a cukormáz. Hozzá kell tennem, egyáltalán nem volt értelme a végén a  bónuszjelenetnek, ami dupla cukormáz akar lenni, de semmit sem adott a történethez, inkább a kínos részekhez tett egy újabb lapáttal. Igen, némely mondatot kihagytam volna a regényből korábban is, szóval van hova fejlődnie a szerzőnek, de a javára legyen mondva, engem meggyőzött arról, hogy mindenképp folytassam a sorozatot. Jó volt a cselekményszál felépítése, remekül adagolta az információt, tetszettek a visszaemlékezések, és betaláltak a csavarok is, azért akadt ezekben is egyértelmű. Az ebben a regényben is szereplő hercegnő+testőr páros lesz a következő rész tiltott szerelmespárja és ez nálam alapból is kettős kedvenc trope, ennek felvezetésére az epilógusban került sor. 
Összességében nekem nagyon tetszett a regény, nem volt minden részletében tökéletes, de rendkívül szórakoztató, addiktív olvasmány, amely a fordulataival meglepett, itt-ott megmosolyogtatott, és tudott hatni az érzékeimre is, amolyan guilty pleasure módon. Jöhet a következő rész.   

Borító: Eredetihez igazodó.

Kedvenc karakter: Alex

Szárnyalás: A víziszony legyőzése nagyon tetszett, a másik dolog spoileres.
 
Mélyrepülés: Amit Alex művelt a galériában... hihetetlen.

Érzéki mérce: Nincs sok szaftos érzéki jelenet, de ami van, az nem épp szokványos, mégsem extrém.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték
 
Mindhárom állomáson egy-egy kérdést találtok, amelyekre a választ megszerezhetitek a regény beleolvasójából! A válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Kérdés: KIT HÍVOTT FEL AVA, HOGY SEGÍTSÉGET KÉRJEN AZ ESŐBEN?

 
További állomások:
06.27 Kelly és Lupi olvas
06.28 Fanni’s Library
06.29 Fanni’s Library extra



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók