KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 9., péntek

Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik (Velünk véget ér #2)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik regényét, mely az elsöprő sikerű Velünk véget ér regény folytatása. Kövesd végig bloggereinkkel Lily és Atlas sorsának alakulását a blogturné állomásain, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. Rubin pöttyös
336 oldal
Fordította: Matyola Melinda
Goodreads: 3,94
Besorolás: romantikus, realista, new adult, bántalmazás
 
Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el.
Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A csaknem két külön töltött év után Lily fellelkesül, hogy az idő most az egyszer az ő javukra játszik, és azonnal igent mond, amikor Atlas randevúra hívja.
Ám lelkesedését csírájában fojtja el a gondolat, hogy noha többé nem házasok, Ryle azért nagyon is része az életének, és gyűlölni fogja Atlas Corrigant, amiért jelen van a volt felesége és a kislánya életében.
A Velünk kezdődik ott veszi fel a fonalat, ahol a „lebilincselő, lüktető” bestseller, a Velünk véget ér elejtette azt. Egyre több részletre derül fény Atlas múltjából, és követhetjük a volt férjével hadakozó, közben pedig ismét az igaz szerelem lehetőségébe kapaszkodó Lilyt, mindezt olyan romantikával átitatva, amire csak Colleen Hoover képes.

 
Colleen Hoover évekkel ezelőtt is már a kedvenc szerzőim közé tartozott, még a csodálatos Hopeless sorozat kapcsán, mára pedig stabilan benne van a top 5-ben, úgy érzem mindent el kell olvasnom, amit ír. Mégis, az It Ends with Us - Velünk véget ér regényt csak alig több, mint egy éve sikerült elolvasnom, valahogy a megjelenéskor megvettem ugyan, de elmaradt az olvasás. Most már ezt egyáltalán nem bánom, mert nem is érhetett volna nagyobb öröm, mint az, hogy CoHo megírta a folytatást ehhez a regényhez, ami most könyvhétre meg is jelenik. Mély nyomott hagyott bennem az első könyv, és bár abszolút pozitívan, reménykeltően ért véget, nagyon sokat gondoltam később Lilyre és Atlasra, hogy vajon mi történhetett velük a véletlen találkozás után. Colleenra elég komoly rajongói nyomás nehezedett, és szó szerint milliók örömére végül megírta a Velünk kezdődik regényt. Hozzá kell tennem, hogy nem mindenki várta örömmel a folytatást, mert lezárt volt ez valamilyen szinten, és különben is, ismétlődik majd a cselekmény és Atlas meg túlidealizált. Szerintem mindenki el tudja dönteni, tetszett-e neki annyira az eredeti sztori, hogy érdekli-e bármilyen folytatás. Engem igen. Naná. És még maradjunk egy szóra az eredeti regénynél, ha már bejegyzés nem született róla. Nekem ez a regény a legjelentősebbek közé tartozik, a legjobb tízbe is belefér all time, mélyen érintett, pedig nem találtam benne konkrét kapcsolódást a saját életemmel, mégis olyan volt olvasni, mintha részese lennék a történetnek. Nem írtam bejegyzést, mert nem tudtam és nem is akartam átadni az érzéseimet, ilyen is létezik. Inkább a Molyos értékelésemből idézek: "Az ember követ el hibákat, de nem elég tanulni a hibákból, az nem menti fel az elkövetőt, ha sajnálkozik. Vannak hibák, amiket nem kell és nem is lehet megbocsátani. Utána már sosem lesz ugyanolyan. Akár öt másodperces az a hiba, akár öt év, ha valakiben elvesztem a bizalmam, felé már sosem tudok nyugodt szívvel fordulni. A hibáknak persze sok formája van, nyilván például egy füllentés nem említhető egy lapon a bántalmazással. Viszont annak bármilyen formája vörös kód nálam. Nincs olyan, hogy nincs hova menni, mindig van, csak meg kell találni. Ez volt a hozzáállásom, és el kellett olvasnom ezt a könyvet, hogy megértsek másokat, akiknek nem ment ez alapból, akik vártak, mert talán bíztak valamiben. Én sok megerősítést kaptam ettől a történettől. Rengeteg fájdalmat, de örömet is, hiszen Lily és Atlas kapcsolata örökre belém égett, ... ez egy olyan történet, amit minden egyes fiatal lány kezébe odaadnék útravalónak az élethez." 
Rátérve az új regényre, ne számítsatok arra, hogy ez egy könnyed szerelmi kibontakozás lesz! Bőven tartogat a regény fordulatokat, amire nem számítottál. A múltat nem lehet kizárni, számomra ez a regény tökéletesen képezte le, milyen utóhatásai vannak a bántalmazásnak, mennyire nem lehet varázsütésre magad mögött hagyni a fájdalmat, az emlékeket. Nagyon fontos látni ezeket a következményeket. Ott folytatódik a regény, ahol az előző abbamaradt, a véletlen találkozás után. Lily egyedül neveli a kislányát, közben dolgozik a virágüzletben, mindezt úgy tudja megvalósítani, hogy anyukájára maximálisan számíthat, valamint Alyssa is sokat bébiszitterkedik, és hát az apja is elviszi a kislányt a  szabadnapjain. Ryle tehát határozottan jelen van továbbra is az életükben, és addig nem is történik különösebb gond, amíg Lily igent mond Atlasnak egy randira. Nem könnyen dönt így, retteg Ryle reakciójától, mert ha bárkivel is randevúzna, az sem lenne közömbös a volt férjének, de Atlas különösen éles tüske a körme alatt. Épp ezért nehezen haladnak a dolgok kettejük között, Lilyben folyamatosan ott a bizonytalanság, mert félti a kislányát, de ott van benne az erő is, az ellenállás, nem hagyja magát ugyanabba a hibába esni Ryle-val kapcsolatban, képes arra, hogy minden pillanatban emlékeztesse magát az előzményekre. Mégis annyira nehéz.
Ryle karaktere tulajdonképpen Atlas mellé állítva világítható át igazán. Mindkettőjüknek nehéz a múltja, de teljesen más emberré váltak felnőtt korukra. Ryle birtokló, agresszív, bosszúálló ember lett, aki bár beismeri a hibáit, de nem tesz meg eleget a változás érdekében. Atlas felül tudott emelkedni a sérelmein és nem zárta ki a megbocsátás esélyét.Nem gondoltam volna, hogy ez a regény még hatalmas meglepetéseket tartogat Atlas révén. Felbukkan a regényben az évek óta nem látott anyja és megjelenik a féltestvére is, akiről eddig nem is tudott. Hirtelen szembesül a felelősséggel az öccse iránt, akivel le sem tagadhatnák a közös vonásokat, annak ellenére, hogy más az apjuk. Ezer fokon ég ez a srác, hiszen két éttermet működtet, itt van a semmiből jött családi probléma, ami nagyon is ismerős neki, hiszen az öccsét is hasonlóan "neveli" az anyjuk. És ott van a kapcsolata Lily-vel, aki felé hatalmas türelmet tanúsít, pedig azonnal magához kötné legszívesebben, hiszen az érzelmek hosszú évek óta ott vannak mindkettőjük szívében, ez most lángra gyúlt. Szerencsére ezen a vonalon nem kellett csalódnom, imádtam minden pillanatát a szerelmük kibontakozásának, mintha helyére került volna a világegyetem. Atlast végül is ebben a regényben ismerhettem meg igazán, bár már eddig is a legjobb pasik közé soroltam, de ebben a részben szerintem nincs olyan olvasó, aki ne szeretne még jobban belé. Képtelenség felsorolni az érveket, olvasd el a könyvet.
A mellékszereplők jól megállták a helyüket, nagyon bírtam Theo-t, aki bölcs tanácsokkal látta el Atlast a szerelmi életével kapcsolatban, Hogy Theo csak 13 éves? Nem zavart senkit, nagyszerű terapeuta volt. Alyssa és Marshall nem voltak részrehajlók Ryle felé, ezt nagyon értékeltem. Josh karaktere egy derült égből villámcsapás volt, nem csodáltam, hogy Atlas is kiakadt, és ez a legenyhébb kifejezés, ami eszembe jut. De tudta kezelni, a tőle telhető legjobb módon, hisz magát látta benne.
Úgy érzem, az első regény másképp volt érzelmileg nagy hatással rám, sokkal fájóbb volt, nehezebb volt megemészteni. Most is voltak szívfacsaró pillanatok, és nagyon izgultam Atlas családja miatt, de közben tócsává olvadtam a szerelmüket olvasva, annyira jólesett, bármikor újrakezdeném a regény olvasását. Egyébként is imádom a régi naplórészleteket, leveleket egy regényben, és itt ezekkel valósággal elárasztott a szerző. 
Mindent összegezve nekem ez a regény egy ajándék volt, egy jutalom, aminek minden pillanatát élvezettel olvastam, nagyon köszönöm neked, Colleen Hoover.
A bejegyzéshez a képeket a Velünk véget ér filmes adaptációjának forgatási képeiből válogattam. Az eddigi kiszivárgott képektől nem vagyok boldog. Lily karaktere még hagyján, bár a stylist munkáját nem díjazom. A két pasi nem remegtette meg a szívem, hogy finoman fogalmazzak. Nagyon el fogják szúrni, ha nem teszik bele a visszaemlékezős részeket, márpedig a jelenlegi stáblistában nincsenek fiatalkori szereplők. Még azért reménykedem, hogy nem cseszik el, CoHo ott van a producerek között.
Képek: Pinterest
 
Borító: Eredeti, nyilván úszni kell a vízben.
 
Kedvenc karakter Atlas, Lily.

Szárnyalás: Kb minden.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Nincsenek elsietve a dolgok, de nem kell aggódni, a kedves olvasó bőven megkapja amire vágyik.

Értékelés: 

 
 Nyereményjáték
 
A regény izgalmas beleolvasóját feltétlenül olvassátok el, ez alapján meg tudjátok válaszolni az állomásokon feltett  kérdéseket. A helyes válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
Kérdés: A regény kezdetekor mennyi idős Emerson?
 
 
További állomások:
Blogturné Klub
06.09 Kelly és Lupi olvas
06.11 Dreamworld extra
06.13 Fanny’s Library
06.15 Sorok között
06.17 Csak olvass! extra
06.19 Csak olvass!
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók