KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 10., szombat

Marissa Meyer: Cursed - Átkozottak (Aranyfonó #2)

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az Aranyfonó duológia befejező kötete, Cursed - Átkozottak címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Serila, Arany és a Lidérckirály történetének folytatását, melyből kiderül, hogy vajon a szerelem képes-e felülkerekedni a bosszúvágyon és az átkokon.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

Könyvmolyképző, 2023
480 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,06
Besorolás: YA, fantasy, romantikus

Az ​adalheidi kastélyban nagy a felfordulás.

Serilda és Arany képtelen megtörni az őket Adalheid kísértetjárta kastélyához kötő átkot. Örökre csapdába estek. A végtelen hold éjszakáján a Lidérckirály el akarja kapni a hét isten egyikét, hogy visszahozza a szerelmét, Perchtát, akit korábban száműztek az alvilágba.

De hamar világossá válik, hogy a Lidérckirály bosszúvágyát nem csillapíthatja egyetlen kívánság, és a valódi céljai végzetes hatással lehetnek a halandók világára.

Serilda és Arany mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a király végrehajtsa a tervét. Közben próbálják kideríteni, mi Arany valódi neve, és igyekeznek felszabadítani a sötét szerzeteket szolgáló szellemeket is. Úgy tűnik, egyedül a szerelmük erejére számíthatnak, miközben a gonoszok csatarendbe állnak…

„Nem igaz, suttogta volna legszívesebben. Előre akart hajolni, a fiú halántékához nyomni az arcát. A falhoz préselni, hozzásimulni. Nem lettem az övé. Sosem leszek az övé.”

A bestsellerszerző Marissa Meyer kísérteties, tündérmese ihlette Gilded – Aranyfonó duológiájának izgalmas záróakkordja, mely a régi és az új rajongókat egyaránt magával ragadja.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Blogturné extra - interjúfordítás:

Szia, Marissa! Üdvözöllek aThe Nerd Dailyben! (ez a weboldal, ahonnan az interjút fordítom – ford. megj) Mesélnél egy kicsit magadról az olvasóknak?
Köszönöm, hogy újra itt lehetek! YA regényeket írok, a The Happy Writer Podcast házigazdája és az otthon tanuló 8 éves ikerlányaim édesanyja vagyok.

Mikor érezted először, hogy szeretsz írni?
Nem igazán emlékszem erre. Mindig meséltem, már egészen kicsi koromban is. Anyukámnak meséltem történeteket és kértem, hogy írja őket le, hogy én illusztrálhassam ezeket. Emlékszem, egyszer a könyvtárban az online katalógusban valami nagyon konkrét dolgot kerestem – valami olyasmit, hogy “ egy könyvet egy hercegnőről, aki átutazik egy elvarázsolt erdőn, talál egy kísértetjárta kastélyt, találkozik egy sellővel és egy tündérrel és legyőz egy sárkányt” és nagyon csalódott voltam, hogy a kereső nulla találatot adott ki rá. Végül arra gondoltam, ha ez a történet még nem létezik, akkor talán nekem kellene megírnom! Ez az egyik legkorábbi emlékem arról, hogy író akartam lenni.

Egy villámkérdés! Áruld el nekünk, mi volt az első könyv, amire emlékszel, hogy olvastad, melyik az, ami miatt író akartál lenni és melyik az, amelyik nem megy ki a fejedből!
Az első könyv, amire emlékszem, hogy elolvastam: C.S Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
A köny, ami miatt író akartam lenni: J.R.R Tolkein: A Gyűrűk ura
Amelyik nem megy ki a fejemből: Roshani Chokshi: The Gilded Wolves trilógia

A Cursed – Átkozottak az Aranyfonó duológia befejezése és már kapható! Ha csak 5 szóval írhatnád le, akkor mi lenne az?
Elátkozott mesemondó kontra mitológiai vadász.

Mire számíthatnak az olvasók?
A Cursed – Átkozottak a Gilded – Aranyfonó végén található durva függővég után folytatódik – Serilda ugye csapdába esett Adalheid kísértetjárta kastélyában és megpróbálja kitalálni, hogy szabadíthatná ki magát és azokat, akiket szeret, ami bonyolultabbá válik, ahogy egyre többet derít ki a Lidérckirály valódi terveiből. Rengeteg szörny, szellem és isten jelenik meg, elutazunk Zordonkőre, az Achen erdeinek mélyén lévő elfeledett kastélyba, ami egy igazán szórakoztató helyszín volt.

Mesélnél nekünk egy kicsit azokról a kihívásokról, amelyekkel a lezárás megírása során találkoztál és hogyan tudtad megoldani őket?
A történet folyamán elég sok rejtély és ezek leleplezése történik, így az volt nagy kihívás, hogyan helyezzük el és hogyan fedjük fel őket Serilda és az olvasók számára úgy, hogy elkerülhetetlennek érezzük őket, de mégis meglepetésként érjenek minket. Mindig nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy adjunk elég nyomot és utalást, de mellette visszatartsunk annyit, hogy az olvasók (remélhetőleg) ne találjanak ki mindent, ami rájuk vár. Az első vázlatok megírásakor megpróbálok nem túl sokat aggódni emiatt, csak megpróbálom a történet fő irányát kitalálni, de a javítások során sok időt töltök azzal, hogy kitörlöm, kivágom és áthelyezem az információkat.

Voltak kedvenc pillanatok vagy szereplők, amiket élmény volt megírni vagy felfedezni bennük valami újat még egyszer utoljára?
Nagyon élveztem az istenek panteónjáról írni, akik közül néhányukkal találkozhattok a Cursed – Átkozottakban. Solvide a kedvencem, még úgy is, hogy csak egy rövid időre jelenik meg a regényben. Úgy érzem, hogy róla egy egész spin-off sorozatot tudnék írni!

Mi az, ami vonz téged a retellinghez?
Egész életemben szerettem a meséket és ezért nagyra értékelem ezeket a történeteket és azt, hogy mennyire univerzálisak a témáik és az üzeneteik. Íróként szeretem, hogy olyan történetet használhatok, amelyet ismernek és szeretnek és emellett rengeteg lehetőségem van rá, hogy a saját stílusomat is hozzátegyem. Nézhetem más szemszögből is, kitölthetem a történetben lévő hiányosságokat, megválaszolhatok nyitott kérdéseket, elvihetem a történetet egy teljesen új irányba – új szereplőkkel, új helyszínnel vagy korszakkal. Annyi mindent lehet még felfedezni ezeken viszonylag egyszerű kereteken belül. 

És mi az, amin most dolgozol?
Jelenleg az Instant Karma című kortárs romantikus regényem kiegészítő történetén dolgozom. Ez a könyv Judera (Prudence ikertestvérére) fog koncentrálni, aki egy sor szerencsés véletlent kap az Univerzumtól és ezeket felhasználva elhívja álmai nőjét randizni… amíg a szerencséje el nem fogy.



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során olyan népmese-adaptációkat keresünk, amik itthon a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában is megtalálhatóak. Minden állomáson láthattok egy borító részletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, mi a könyv címe - angol és magyar címet is elfogadunk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


A blogturné további állomásai:

Június 05 - Dreamworld - Idézetek

Június 06 - Csak olvass! - Fanartok

Június 08 - Csak olvass!

Június 10 - Kelly és Lupi olvas - Interjúfordítás

Június 12 - Readinspo

Június 14 - Sorok Között

Június 16 - Kelly és Lupi olvas

Június 18 - Hagyjatok! Olvasok!

Június 20 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók