KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. november 9., csütörtök

Ana Huang: Twisted Games - Bridget & Rhys (Twisted #2)


A Maxim Kiadó jóvoltából a romantikus könyvek rajongói egy újabb TikTok-szenzációt, Ana Huang:  Twisted Games című kötetet szerezhetik be. Bloggereink már nagyon várták Bridget hercegnő és Rhys, a sármos testőr történetét, tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, hogy tetszett-e nekik a kötet! Ne feledjétek, a blogturné végén egy szerencsés játékos egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldánnyal is gazdagodhat!
 
Maxim Könyvkiadó 2023. Passion válogatás
478 oldal
Fordította: Bujdosó István
Goodreads: 4,13
Besorolás: felnőtt, testőr, romantikus, erotikus, dark
 
Rhys ​Larsen testőr, és szigorú szabályok szerint végzi a munkáját: 1) Mindenáron megvédi az ügyfeleit. 2) Nem vonódik bele a magánéletükbe. Soha. És soha még csak meg sem fordult a fejében, hogy megszegje ezeket a szabályokat… amíg nem találkozott vele…
A lány épp olyan makacs, mint ő, és a hűvös felszín alatt olyan tűz ég benne, ami idővel felemészti a jól bevált szabályokat. Napról napra fokozatosan bontja le a férfi védőfalait, mígnem Rhys kénytelen szembenézni az igazsággal: arra esküdött fel, hogy megvédi a lányt, de igazából nem akar mást, mint megragadni, és…
Bridget von Ascheberggel hercegnő szabad életről és szerelemről álmodik. Amikor viszont a bátyja lemond a trónról, rá kell döbbennie, hogy nemsokára királynő lesz, és egy szeretet nélküli, de politikailag előnyös házasság vár rá. Pedig ő soha nem akarta magának a trónt.
És ahogy új szerepkörében az intrikák és árulások között igyekszik lavírozni, még a benne tomboló vágyat is el kell rejtenie: hiszen a teste és a lelke egy olyan férfit kíván, akit nem kaphat meg.
Az ő váratlan és tiltott szerelemük romba döntheti az egész királyságot… és mindkettőjük számára katasztrofális következményeket rejteget.

 
A sorozat első része is tetszett, de Bridget és Rhys története még jobban megvett magának. Nagyon szeretem ugyanis a testőrös románcokat, mert nagy eséllyel felbukkan ezekben a történetekben a tiltott szerelem trope is, ami a másik nagy kedvencem. A testőrnek ugyanis az a munkája, hogy minden körülmények között meg kell óvnia a védencét, de nincs annál szívmelengetőbb, ha a testőrünk nem tud ellenállni a tiltott gyümölcsnek, és beleszeret az ügyfelébe. A sorozat első részében már találkozhattunk Bridget-el, egy (fiktív) európai királyság hercegnőjével, jelentősebb szerepet is kapott a Twisted Love-ban, amikor elrabolták Avát, ő is a barátnőjével volt. Már akkor is Rhys volt a testőre, aki persze mindent megtett a lányok kiszabadításáért Alex Volkovval szövetkezve. A Twisted Games felépítését úgy alakította a szerző, hogy aki nem olvasta az első részt, az is megfelelő képet kapjon arról, mi történt ezekben a hónapokban, míg elérkezik a történet a jelenbe, ami egy hatalmas bonyodalommal indul. Jelenleg Bridget nagyapja a király, aki hirtelen rosszul lesz, így a lány hazautazik a testőrével együtt. Ha ez nem lenne elég gond, a bátyja, aki eddig a soron következő volt a trónra kerülésben, közli vele, hogy szerelmes lett egy közrendű lányba, Sabrinába. Olyannyira komoly ez a kapcsolat, hogy a trónról is lemond a szerelme kedvéért, így Bridget lesz a következő az uralkodói ranglistán. Ez azt jelenti, hogy véget ér a könnyedebb élete az Államokban, végleg haza kell térnie, hogy felkészítsék az uralkodásra.
Két fő cselekményszálra osztottam magamban a regényt, az egyik a Hercegnő és a morcos testőr románcának alakulása, a másik Bridget helytállása a trónra kerülésben. Bár a váltott szemszögnek köszönhetően megtudhattam, hogy Rhys és Brigdet az első pillanattól vonzódtak egymáshoz, mégis tartották magukat a szabályokhoz, és próbáltak ellenállni a vágyaiknak, ami egyre erősebben gyötri őket. Eltelt két év is, mire az első csók elcsattant, és visszavonhatatlanul lángra lobbant a szenvedély közöttük. Az időugrások miatt nem tűnt ez ennyire hosszúnak, a belső monológok szépen megmutatták a lépcsőfokokat, hogyan jutottak el a két magányos lélektől kettejük összekapcsolódásáig, amikor már soha többé nem lesz "egyedül" egyikük sem.Nem számítottam rá, hogy a szerző ilyen szépen felépíti a karaktereket. Rhys-t egyedülálló anyja nevelte fel nehéz körülmények között, amihez alkoholizmus és egyéb függőségek is kapcsolódtak. Amikor elhangzott, hogy valójában honnan származik a sosem látott apja, a fogaskerekek elkezdtek kattogni a fejemben. Jópár év haditengerészet után kötött ki a barátja cégénél, és testőrként  néhány hisztis, gazdag sztár után valóságos felüdülés lett a Hercegnő védelme. Bár nem indult tankönyvbe illően a kapcsolatuk, de összecsiszolódtak, a szabályok betartásáért kapott némi szabadságot is a lány. A magas, vadítóan szexi, gondoskodó, figyelmes, munkájában maximalista testőrünk tökéletesen tudatában van, hogy Bridget egy hercegnő, akire egy másfajta élet vár. Mégis eljön a pont, amikor képtelen tovább magába fojtani a szenvedélyt, hiszen látja, hogy Bridget az ő lelkének másik fele, aki pontosan úgy reagál rá, ahogy szeretné.
Bridget karaktere határozottan meglepett, bár tudtam, hogy nem egy nyavalygós, idegesítő gazdag lány, az már az első rész alapján lejött, hogy együttérző, kötelességtudó, szereti az állatokat, stb. Most megmutatta, mennyire fel tud nőni a legnagyobb feladatokhoz, meg tud küzdeni a kisebb és a legnagyobb akadályokkal, még a félelmetes férfiakkal teli politikai világban is. Nem megy minden csettintésre, de sosem hátrál meg, nem fél használni az eszét és a kapcsolatait, megtalálja a megoldásokat. Nehéz volt feldolgoznia a szülei halálát, óriási jó pont volt a nagypapának, amikor végre ezeket a dolgokat átbeszélték.
Persze mindenkit a szerelmi szál érdekel a legjobban, és itt van az a pont a regényben, amit egyszerre szeretek és részben kifogásolok. Az a része nagyon izgalmas, ahogy titokban egyre több alkalommal találkozgatnak, és ezek a lopott alkalmak szenvedélyes, vad, birtokló együttléteket jelentenek. Annyira kiélezett volt néhány helyzet, hogy a körmömet lerágtam azon izgulva, hogy na most aztán biztosan le fognak bukni. Rhys egy birtokló pasi, aki elég durván szereti a szexet, akár egy kis büntetést is kilátásba helyez. Nos, nekem időnként ez nem feküdt annyira, de hozzá kell tennem, hogy soha nem volt ez megalázó jellegű, talán egyszer egy hangyabokányit, de egyébként Bridget pont erre vágyott, ezt szerette. Az biztos, hogy ezen a téren is tökéletesen összepasszoltak, izzott közöttük a kémia. A kedves olvasó meg agyalhat, hogy is lesz ebből HEA, hiszen a királyi családban csak főnemesek lehetnek királyi hitvesek. Természetesen az írónő megtalálja a megoldást, addig csavarja a szálakat, amíg tökéletes tervet eszelnek ki a főszereplők némi segítséggel. Összességében nagyon szerettem ezt a történetet, akkor is, ha az első pillanattól fogva tudtam, merre halad a cselekmény. A morcos, védelmező, domináns, birtokló pasi maximálisan megérdemelte az ő pimasz, de kötelességtudó Hercegnőjét, élveztem a közös útjuk minden pillanatát, amit átjárt a folyamatos feszültség a titkolózás miatt. Imádtam, amikor feltűntek a régi ismerősök, a barátnők, jó adag humort vittek a történetbe, behaltam Alex átverésénél. Komolyan, alig várom, hogy olvashassam a következő részt.
Milyen véletlen, de ebben a regényben is találtam valami személyes utalást, ami idén nem először fordult elő az olvasmányaimban. Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a szívem csücske legyen ez a sztori. Íme az idézet a könyvből: "Van abban valami, hogy nem is tudjuk igazán értékelni a dolgokat, amíg el nem veszítjük őket." És íme az idézet, amit nekem írt valaha egy számomra kedves személy, és hosszú évek óta mindig magamnál hordozom a kis cetlit: "A dolgokat csak akkor értékeljük igazán, amikor rádöbbenünk, hogy elveszíthetjük!"
Hajrá  Jules és Josh, most ti következtek!
 
Borító: Csodaszép.

Kedvenc karakter: Ki más, Bridget és Rhys

Szárnyalás: A nyaralás Costa Ricán.
 
Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Azért kapta ez a regény a dark romance besorolást, mert durva erotikus jeleneteket  tartalmaz, ezek nélkül simán egy limonádé lenne. Akinek ez nem csúszik, ne erőltesse.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 
 
Nyereményjáték
 
Mostani játékunk során a Maxim Kiadó Passion válogatásából mazsoláztunk. Minden állomáson találtok egy idézetet, amelyet valamelyik Passion-kötetből idéztük, a ti feladatotok pedig kitalálni, hogy melyik könyvből származik az adott idézet. Ne feledjétek el beírni a helyes könyvcímet a Rafflecopter megfelelő dobozába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
Feladvány:  „– A visszautasítás rémisztő, de úgy leélni az életedet, hogy sosem tudhatod, mi lett volna, ha őszinte vagy, szintén az.” 
 
 
 
Állomások:
11. 06. – Fanni’s Library
11. 09. – Kelly és Lupi olvas
11. 12. – Fanni’s Library extra 


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók