KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. november 5., vasárnap

Richelle Mead: A halál csókja (Vámpírakadémia #3)

 


Visszatérünk a Szent Vlagyimir Akadémiára, ahol a főnemesi diákok intrikái, az elhunyt barátjának szelleme, a régi és új ellenségek mellett Rose igyekszik egy kemény, hathetes terepgyakorlatot túlélni, ugyanis nemsokára elérkezik nagykorúságának és érettségijének időpontja!
Tartsatok bloggereinkkel a Vámpírakadémia-sorozat harmadik részének turnéján, aminek a végén az Agave Könyvek kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk hazaviheti A halál csókja című paranormális romantikus regényt.

Agave Könyvek, 2023
384 oldal
Fordította: Farkas Veronika
Goodreads: 4,34
Besorolás: YA, fantasy, urban fantasy, ifjúsági


Rose Hathaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős damfír testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. Rose nehezen összpontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vlagyimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt.

Az értékelés néhány részben spoileres lehet az előző részre nézve, úgy olvassátok!

És kedvenc testőrünk, Rose Hathaway és barátainak a kálváriája folytatódik. Közelít az érettségije, ami előtt egy nagyon életszagú, kemény terepgyakorlatot kell elvégeznie a kijelölt morája mellett... és mit adj isten, Rose NEM Lissát kapja megvédendő moraként. És persze ott van a beteljesületlen szerelme is, ami még fájóbb, hiszen Lissa fejében folyamatosan benne van és átélheti, amit a legjobb barátnője él át Christiannal - mind lelki, mint testi téren...
Adrian pedig most érzi azt, hogy eljött az ő ideje és mindent bevet, hogy Rose-t megszerezze. Vajon sikerül neki?
Hogy ezt még tetézni lehessen, Mason szellemként visszatér és Roset kísérti a lehető legrosszabb pillanatokban. Főhősnőnk pedig próbál rájönni, hogy Mason mit próbál neki elmondani...
A strigák fenyegetése pedig egyre közelebbi, már az Akadémia sem jelent mentsvárat számukra...

Forrás
Hát ez egy nagyon érzelemdús részre sikeredett, és akkor finom voltam és nőies. Mondhatnánk azt, hogy nem volt valami pörgős ez a történet, de én egy percig sem unatkoztam. Rettentő érdekes volt a terepgyakorlaton "részt venni" és Rose-zal együtt átélni, hogy hogyan készítik fel a testőröket a végső vizsgára. Milyen nehézségeken kell átmenniük, hogyan kell a hét hét napján át, 24 órán keresztül teljes éberséggel vigyázni az adott személyre. Mennyire félre kell tenniük mindent azért, hogy a feladatukat tökéletesen ellássák. Rose itt szembesül végleg azzal, hogy ha még félre is tudják tenni a korkülönbséget és azt, hogy "tanár-diák" viszonyban vannak, azzal, hogy mind a ketten testőrök, esélyük nem lesz soha egy normális kapcsolatra Dmitrijvel.
Adrian pedig, bár egyelőre egy plusz keréknek tűnik, de ebben a részben lopta be magát végleg a szívembe és annyira, de annyira drukkoltam neki, hogy elnyerje Rose szívét! Amit ez a fiú véghez vitt Rosért, azt kevés pasi tenné meg. Imádtam minden mondatát, minden megmozdulását - Team Adrian forever! Lehet, hogy lazának, partiarcnak és bulimániásnak látszik, aki picit őrült is, de megvan az oka, hogy miért. (majd a későbbiekben jobban kiderül).
És igen, a józan eszem végig azt súgja, hogy Dmitrij és Rose való egymás mellé, hiszen a higgadt testőr tökéletesen kiegészíti a lobbanékony testőrlányt, de a női szívem Adriant képzeli el Rose mellé, még úgy is, hogy valahol a szívem mélyén érzem, tudom, hogy ez egy eléggé toxikus kapcsolat lenne, felemésztenék egymást hosszú távon.

A másik, ami tetszett, hogy betekintést kaphattunk az Udvar életébe és megismerhettük a királynőt, Tatjanat is (nem, nem lopta be magát a szívembe egy percig sem, sem a stílusával, sem az őrült ötleteivel :D ). A morák (törpök) élete nem csak móka és kacagás. Van itt intrika bőven, mint egy valódi királyi udvarban. Kapcsolatok építése, hatalmi harcok és minden, amit csak el tudtok képzelni. És persze Lissa, Christian és Adrian révén Rose is belekerül ebbe, de vaskosan. Nagyon érdekes azt is látni, ahogy a történet most kezdi el boncolgatni azt, hogy a morák miért is élveznek ekkora elsőbbséget és a dampíroknak (tudom, itt valamiért már damfír lett a nevük.. bár nem tudom miért...) miért kell MINDENT, ami számukra fontos, feláldozni egy olyan fajért, aki alig becsüli meg őket. 

Lissát, amennyire kedveltem az előző részekben, most akkorát csalódtam benne. Itt most számomra egy végletekig önző lány benyomását keltette, egyáltalán nem a legjobb barátnőt alakította.
Rose viszont örök szerelem. Forrófejű, magabiztos, gyönyörű és egy belevaló harcos, aki nem fél sem a szókimondástól, sem a tettektől. Tipikusan az a lány, aki ennyi idősen szerettem volna lenni (nem, sose voltam ilyen :D ). Egyszerűen imádok róla és a barátairól olvasni. Nem tudom megunni. Ha 30 könyv készülne az életükről, akkor mind a harmincat végigolvasnám.
Richelle Mead egyszerűen egy olyan YA, vámpíros történetet alkotott, ami egyedülálló, izgalmas, érzelemdús, szenvedélyes és egy percig sem érzed azt, hogy "úristen, már megint egy vámpíros tinisztori". A világfelépítése különleges, a szereplők imádnivalóak és a vámpír (vagy félvámpír) mivoltuk mellett teljesen emberiek. Ugyanolyan hibákat követnek el, mint mi, ugyanúgy szeretnek, gyűlölnek, gyászolnak, mint mi emberek. Ettől érzed őket közelinek magadhoz és élvezed minden percét, amit velük együtt töltesz.

És ennek a résznek a vége? Úristen, rettentően ütősre sikeredett. Olyan körömlerágós vége van, hogy azonnal akarod a következő részt olvasni. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a részt, ahogy az egész sorozatot is!

Borító: Csodaszép, illik a történethez és a hangulatához

Kedvenc karakter: Rose, Adrian, Dmitrij, Lissa, Christian

Szárnyalás: Adrian összes jelenete :D

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: humoros, forró, érzéki és a vége? összetöri a szívedet teljesen...

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A mostani játékunkban olvasnotok kell! A kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót a A halál csókjába, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

“Mikor kísérti Rose-t Lissa szerelmi élete?”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Október 30 - Insane Life
November 2 - Kelly és Lupi olvas ~ Kedvcsináló idézetek
November 5 - Kelly és Lupi olvas
November 8 - Függővég
November 11 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Borítómustra
November 15 - Hagyjatok! Olvasok!
November 17 - Sorok között
November 20 - Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók