KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. november 26., vasárnap

Krystal Sutherland: Hollow lányok

 

Ha ősszel te is előnyben részesíted a bizarr, paranormális, hátborzongató történeteket, nem vagy egyedül. A szerelem kémiája című regény szerzője, Krystal Sutherland ezúttal pontosan egy ilyen thrillert hozott nekünk. És mint az első regényét, a Hollow lányokat is a Maxim Kiadó gondozásában olvashatjuk magyarul. Tarts velünk, ha kíváncsi vagy, mit gondolunk a könyvről!

Maxim Kiadó, 2023
336 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4.04
Besorolás: YA, fantasy, paranormal, horror, fikció

Iris ​Hollow és két idősebb testvére kétségtelenül furák. Gyerekként eltűntek egy skót utcáról, és csak egy hónap múlva tértek vissza emlékek nélkül, és azt sem tudták, hol jártak, vagy mi is történt velük. Ami még furcsább, az a külsejük megváltozása: kék szemük fekete lett, régebben fekete hajuk tejfehérré vált. Amikor folytatni próbálják életüket, furcsa és hátborzongató történések járnak a nyomukban. Az emberek gyönyörűnek, őrjítőnek, ugyanakkor kiszámíthatatlanul veszélyesnek is látják őket.
A tizenhét éves Iris mindent megtesz azért, hogy a normális emberek közé beilleszkedjen, és elvégezze a középiskolát, ami két híres, ragyogó és világjáró idősebb testvérének, Grey-nek és Vivinek nem sikerült. De Grey hirtelen eltűnik, bizarr nyomokat hagyva maga után, így húgai a keresésére indulnak. De ezzel nincsenek egyedül. Ahogy egyre több természetfeletti dologra bukkannak, Iris hamar ráébred, hogy a múltjukról szóló történetek nem valódiak, és a hely, ahonnan látszólag sértetlenül hazatértek tíz éve, most visszahívja őket.

Azt hiszem ez a könyv tökéletesen jókor talált meg. Már kellett egy kis borzongás, egy olyan történet, ahol a főszerep nem a szerelem, a szerelmi háromszög, a történet pedig nem valós, hanem nagyobb részben fiktív világba repít el. Ez a történet pedig pont ilyen.

Főhősnőnk Iris Hollow, aki a nővéreivel együtt egy nagyon hátborzongató élményt éltek át. Kisgyerekként szilveszter éjszakáján, a szüleik mellől eltűntek, majd 31 nap múlva meztelenül, véresen ugyanott előkerültek. A csodaszép fekete hajuk hófehérré változott, a kék szemeik feketévé változtak. Az apjuk azonnal valami borzalomra gondol, onnantól kezdve képtelen a lányait a sajátjaiként elfogadni, majd később öngyilkosságot követ el. A lányok pedig lassan cseperednek, valami álomszerűen gyönyörű fiatal nőkké válnak, de rengeteg furcsaság lengi körül őket. Sokan boszorkánynak tartják őket, az emberek egy része csodálja őket, a másik fele pedig retteg tőlük.
A legidősebb nővérből egy világhírű topmodell válik, a középső testvér zenészként arat babérokat, a legkisebb, Iris pedig az iskolát próbálja túlélni és tervezi a továbbtanulását, amikor is Grey, a legidősebb nővérük eltűnik, furcsa és nyomasztó jeleket hagyva maga. Vivi (a középső testvér) és Iris pedig úgy dönt, hogy bármi áron is, de megkeresik...

A szlovák kiadás borítója
Az írőnőtől még nem olvastam semmit, de ezt a regényt befejezve úgy érzem, hogy azonnal szeretném a többi művét is elolvasni. Egyszerűen imádtam, ahogy felépítette a történetét, mindig apró nyomokat, jeleket hagyva, amiből mi is sok mindenre rájöhettünk, de igazán ezek a nyomok a főhőseinket segítették a "nyomozásban". A feszültség pedig oldalról oldalra csak nőtt, egyre rémisztőbb, nyomasztóbb és vérfagyasztóbb végkifejlet felé vezetve minket.
Nem tudom mennyire ismeritek a Stranger Things regényt/Netflix sorozatot, de engem ez a történet az elejétől kezdve végig arra a történetre emlékeztetett és ahogy haladtunk a regényben egyre több párhuzamot vontam a két történet között. Nem mondom, hogy ez annak a másolása vagy az ennek a másolása, hiszen azért nem tökéletesen ugyanaz a két sztori, de sok szempontból nagy a hasonlóság. Így aki azt a történetet szereti, annak hiszem, tudom, hogy ez is tetszeni fog.

A történetvezetés bámulatosan jó volt, egyszerűen képtelen voltam letenni a regényt a kezemből, mindig tovább és tovább akartam olvasni, hogy kiderüljön, hol van Grey, egyáltalán életben van-e és, hátha valami kiderül, hogy mi történt 10 évvel ezelőtt a testvérekkel. Hát kiderült. Sok mindenre gondoltam, de ahogy mondják, a valóságnál nincs borzalmasabb. Hát itt se volt.

A szereplők karakterfejlődése is nagyon tetszett, Iris, a kezdeti félénk, "kerülöm a konfliktust" fiatal lány egy bátor, a testvéreiért, szeretteiért bármit megtevő, határozott fiatal nővé érik az alatt a pár hét alatt, amit a történet felölel. Kedvencem ő volt, jó, könnyű is volt megkedvelni, hiszen ő mesélte el a történetet, az ő szemszögéből láttuk az egészet. Kedveltem még Greyt, akiről sok mindent megtudtunk, de az írőnő azért nem játszotta ki az összes kártyáját, igazából a regény végére ugyanolyan rejtély övezte, mint az elején - csak pár dolgot megtudtunk róla, ami még különlegesebbé, hátborzongatóbbá tette a legidősebb, gyönyörűszép nővért. És persze nem tudom kihagyni Tylert is, az ázsiai származású, éppúgy lelki sebeket viselő gyönyörű szupermodell srácot, aki Irisékhez csatlakozik, hogy megkeresse a szerelmét. A kezdeti elviselhetetlen szépfiúból egy nagyon kedvelhető, melegszívű sráccá válik, aki.... a többi már spoiler lenne, úgyhogy nem árulok el belőle többet.

És a történet vége? Maradjunk annyiban, hogy nekem rengeteg kérdésem maradt, utána is néztem azonnal a könyv befejezése után, hogy véletlenül nem lesz-e folytatása, mert az írónő NEM ZÁRT le mindent... De ahogy láttam nincs és nem is látom ennek bárhol jelét. Szóval a kérdéseim ott lógnak a levegőben - szerintem másnál is ugyanez lesz a helyzet:).

Összességében ezt a könyvet bátran ajánlom bárkinek, aki egy hátborzongató, sötét hangulatú, de izgalmas regényt szeretne olvasni. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy vannak benne brutálisabb, durva, véresebb részek, így aki ezt nem bírja, az inkább más regényt válasszon. Nem mondom, hogy egy téli bekuckózós estére a legvidámabb sztori lesz, de higgyétek el, aki szereti az ilyen történeteket, az imádni fogja. Ahogy én is.

Borító: Gyönyörű, csodaszép, figyelemfelkeltő és utal a történetre is! (bár a lány haja lehetett volna fehér, ahogy a történetben is.. :)

Kedvenc karakter: Grey, Tyler, Iris

Szárnyalás: a fura, hátborzongató történet maga

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: rettegés, kíváncsiság, megborzongás

Értékelés:



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!



Nyereményjáték:
Játékunkban néhány okkultizmusról könyvből hoztunk idézeteket. A feladatotok, hogy kitaláljátok, pontosan melyik könyvből származnak.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Talán mindenki arra vágyik, hogy szeressék, mert attól érzi magát teljesnek, és attól lesz magabiztos – akár varázstudó, akár halandó. Amíg a szeretet várat magára, és nem vagyunk egészek, addig azokban az emberekben kell megbíznunk, akiket megtört lélekkel választottunk, és őket kell szeretnünk teljes összetört szívünkből.

a Rafflecopter giveaway 

A blogturné további állomásai:
November 24 - Readinspo
November 26 - Kelly és Lupi olvas
November 28 - Csak olvass!
November 30 - Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók