KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. január 13., szombat

Szabó Krisztina: Ezüsterdő

 



A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent Szabó Krisztina második regénye, az Ezüsterdő. Ennek örömére a Blogturné Klub tagjai bemutatják ezt a szerelemmel, titkokkal és mágiával átitatott modern mesét. A kérdés csak az, egymásba szerethet-e vadász és farkas?
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

Könyvmolyképző, 2023
368 oldal
Besorolás: fantasy, ifjúsági, YA, romantikus, retelling

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?

A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.
Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona
és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?
Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

Szabó Krisztina Az ellopott kívánság című könyve anno teljesen levett a lábamról, imádtam minden sorát, a tavalyi év egyik nagy kedvence volt nálam. Így nem volt kétséges, ha megjelenik a szerzőtől új regény, akkor azt is szeretném elolvasni. A bónusz már csak a farkasos szál volt benne, hiszen a "nevem" is kötelez erre, imádom a farkasos történeteket.

A regényt sokan egy Piroska és a Farkas retellingnek mondják, én pedig teljes mértékben elfogadom ezt az álláspontot. A szerző egy modern urban fantasy történetbe teszi bele a jól ismert mesét, persze élve a szerzői szabadsággal.
A történet szerint az Ezüstvidéket a Grosvenor-ház védi már időtlen idők óta, de ma már csak két tagja maradt, az idős nagymama és az unokája, Calluna. Calluna képzett és ügyes vadász, ő tartja távol a vidéktől az alakváltó farkasokat, akik egyre nagyobb területeket vonnak az uralmuk alá. A Lykon Birodalom új uralkodója az ifjú Faelan (úristen, mire megtanultam leírni a nevét :D ), aki követeket küld a Grosvernor-házba egy nagyon kacifántos ötlettel, Calluna menjen feleségül hozzá, ami több okból is "jó" lesz a Grosvernor-háznak, de még inkább a Lykon Birodalomnak.
Calluna, bár egy porcikája se kívánja ezt, végül belemegy az alkuba és átköltözik a farkasok ármányokkal teli és kemény világába.
Mindent képes elfogadni, egyedül Faelant nem, akit szívből gyűlöl, hiszen hallomásból egy kemény és véreskezű uralkodó. A valóság azonban jóval árnyaltabb, így Calluna kénytelen felülvizsgálni az eddigi utálatát és szépen lassan kezd kialakulni valami kettőjük között.
Persze természetesen a regény nem csupán romantikus szálból áll, hiszen nem mindenki nézi jó szemmel, hogy a Grosvenor- ház betette a lábát a Lykon Birodalomba, így szinte azonnal valaki Calluna életére tör. Mellette a lány olyan titokra bukkan, aminek ha a végére tud járni, akkor az alapjaiban rengetheti meg az egész birodalmat. És ugye Faelannak is vannak ellenségei, amelyek szintén ott ólálkodnak körülöttük.

Egyszerűen imádtam ezt a regényt IS! Csak azért húztam-halasztottam az olvasást, hogy minél tovább tartson ez a történet. Nem is tudom elmondani, hogy mi tetszett jobban.


A főhősnő, Calluna - aki egy harcedzett, okos, bátor, gyönyörű fiatal nő, aki nem fél a régi ellenségeik, a farkasok közé költözni és a kezét adni az uralkodójuknak. Aki bár követett el hibákat, de épp ezért lesz szerethetőbb. Aki van annyira "tökös", hogy nem arra vár, hogy a szőke herceg megmentse, hanem ha kell, a maga kezébe veszi a dolgokat és harcol azokért, akiket szeret, akik fontosak neki.

A Lykon Birodalom? Amit szívesen megismernék még jobban, akár egy másik regény formájában is - hiszen ott van még Larentia - khm.. ez csak egy kósza ötlet volt, hogy lehetne egy folytatást írni ehhez a könyvhöz :D. Imádtam a kastélyt, ahogyan kinézett, ami mindennel a farkasokra utalt, az urban fantasy szálat, miszerint ez nem egy régi korba tett mese, hanem a mi korunkba, ahol terepjárókkal jártak a farkasok, mobilt használtak és még sorolhatnám.

De ott van persze Faelan is, aki úristen! Végre ismét egy férfi főhős, akit a végletekig lehet imádni! Kemény, ellenkezést nem tűr, de mellette a szeretteiért bármire képes és a birodalma lakóira is odafigyel. Aki korán árván maradt, de a szíve így is nyitott a szerelemre és ezt ki is mutatja!

Ebből következik persze, hogy Calluna és Faelan szerelmi szála... IMÁDTAM! Az "ellenségekből szerelmesek " annyira szépen ki lett dolgozva. Faelan hamarabb, de Calluna nagyon lassan kezdett nyitni a párja iránt. Szépen lassan bontakozott ki köztük az a szerelem, amit el tudok képzelni a farkasoknál - a párjáért mindent megtevő, halálig tartó hűség és vonzalom. A szerző nem sietett el semmit (a főhőseink se), komolyan már a körmömet lerágtam, hogy történjen Calluna és Faelan között végre valami!

A világfelépítést sem hagyhatom ki, hiszen a történelmük is nagyon tetszett (főleg, ahogy a szerző elmesélte, hogy miért és hogyan lettek alakváltó farkasok), de a jelenük is érdekes volt nagyon. A politikai csatározások, ármányok, az ottani udvari élet keménysége, mellette az Ezüsterdő és története - mind-mind különlegesebbé tette az amúgy sem unalmas regényt.

Egyetlen egy dolgot hiányolok - de ez csak az én magán nyüszögésem. Én élveztem volna egy Faelan szemszöget is, jó lett volna megismerni az uralkodó gondolatait és érzéseit is. Tudom, hogy Calluna volt a főszereplő és nem Faelan, de szerintem mindenkit érdekeltek volna a fiatal farkaskirály belső vívódásai és érzelmei.

Összességében nem tudok semmi rosszat mondani erről a történetről, ez úgy volt hibátlan, ahogy meg lett írva. Tudom javasolni fiúknak és lányoknak is, a retelling műfaj és a Piroska és a Farkas mese kedvelőinek pedig még inkább. A szerzőnő bebizonyította, hogy gördülékeny, izgalmas, érdekes világfelépíésű regényeket tud írni, olyan kedvelhető főszereplőkkel és olyan szerelmi szállal, ami egyszerűen letehetetlenné teszi az adott könyvet. Én most már biztosan az írónő legnagyobb rajongói közé fogok tartozni és alig várom a következő regényét!

Borító: Szemet gyönyörködtető, figyelem felkeltő, illik a történethez, a szereplőkhöz, tökéletes választás!

Kedvenc karakter: Calluna, Faelan, Yvonne, Larentia

Szárnyalás: Az egész könyv. A történet, a szereplők, minden. Tudtam volna még-még-még olvasni tovább.

Mélyrepülés: Az, hogy nincs folytatása :D

Érzelmi mérce: romantikus történet, gyönyörűen kidolgozott szerelmi szállal

Értékelés: 



Nyereményjáték:
Mostani játékunk során szeretnénk veletek is megismertetni az Ezüsterdő történetét. Ebből adódóan minden állomáson találtok egy, a könyv elejéből származó idézetet, csakhogy kissé hiányosan… Nektek nincs más dolgotok, mint elolvasni a regény beleolvasóját, és megkeresni a hiányzó szavakat, kifejezéseket, majd azokat beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

“– Mit gondolsz, elbánsz egyszerre _______ farkasommal? És velünk kettőnkkel?”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Január 10 - Kelly és Lupi olvas - Borítómustra
Január 11 - Hagyjatok! Olvasok!
Január 13 - Kelly és Lupi olvas
Január 15 - Readinspo
Január 18 - Dreamworld - Idézetek
Január 21 - Könyv és más
Január 23 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók