KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. október 23., kedd

Benina: A Boszorka városa - Bíborhajú #3

Könyvmolyképző Kiadó 2012
Goodreads: 5,00
Besorolás: ya, fantasy, boszorkány, sellő

Kellan Black leghőbb vágya, hogy eljegyzi Claire-t, de az utolsó tisztavérű boszorkányok egyikénél ez nem egyszerű gyűrűhúzást jelent. Claire kezére érdemesnek kell lenni.
Regina közelgő szülése miatt szüksége van Claire-re, ezért Moldomusba indulnának, de a lány csak Kellan kíséretében hajlandó bárhova menni. Így a moldomusiak bírája a Iudex úgy dönt, hogy egy holdtölte erejéig beengedik Kellant a városba, de viselnie kell a sellők átkát. A vízben Kellan erős, ügyes, gyors sellővé válik, de a szárazföldi alakja leginkább Quasimodo-hoz hasonlít. Hogyan lehet érdemes Claire kezére?

Ahogy ezt a rövid bevezetőt írtam, rádöbbentem, mennyire egyszerű befejezésének tűnik ez a Bíborhajú sorozatnak. De ez csak a kezdet. Ami az olvasóra vár, az bőven felülmúlja az előző két részt.
Benina rajza Claire sárkányáról
Az első részben megismertük az alapsztorit, megkedveltük a szereplőket, megvolt a nagy csata és győzött a "jó". Ez még csak szimpla szerelem volt részemről.  A második rész az alternatív világ megjelenítésével nekem még izgalmasabb és szórakoztatóbb volt az elsőnél, nem kis része volt ebben Wentworth karakterének. 
Nagyon kíváncsian vártam, mi lesz a harmadik rész erőssége, ami képes lehet még magasabbra emelni a lécet. A Boszorka városa több ilyen pontot is tartogat, ami még jobban elvarázsol, mint a korábbi részek.
A stílussal kezdem, mert Beninában ezt kedvelem talán a legjobban, minden írásában, legyen az blogos szösszenet, vagy nagyregény, mindig remekek a leírások, gyönyörű, kerek, jelzőkkel teli mondatok jellemzik, na és a helyénvaló dialógusok.  De azt is őszintén megmondom, nekem meggyűlt a bajom a színekkel a könyvben, úgyhogy a hozzám hasonlóan nem festőművész olvasóknak szívből ajánlom a www.szintan.hu oldalt, ahol minden, a könyvben szereplő színre rátalál! Például mandulazöld (anyám, olyan városi vagyok, hogy azt hittem a mandula csakis barna) vagy épp a porfirvörös.
Amit különösen szeretek más szerzőknél is, az a váltott nézőpont, ebben a regényben is megkaptam, tökéletesen működött.

A történet tehát nem egyszerűen alakul, a cselekmény bonyolítása  mellett kapunk sok-sok új szereplőt és különféle meseszerű lényeket, némelyiknek még az átalakulását is nyomon követhetjük.
Nem könnyű eldönteni, kiben bízhatunk, kiben nem, mert bizony érik az olvasót meglepetések. Nem is egy fájó halál történik amivel meg kell küzdeniük a karaktereknek, nem beszélve a visszafordíthatatlan átkokról és mágiáról, amit akarva, akaratlan szórnak egymásra.
Kellan
A főszereplők tekintetében is éreztem változást, tetszett, hogy Claire nem tévedhetetlen, vét hibákat és megszenved miattuk. Döntéseket hoz, és nem minden sül el jól. Kellan is megszenved az elismerésért, valami eszméletlen jól szórakoztam rajta, amikor Bű és Báj kezelésbe vették.
A történet jelentősen átszőtt misztikus, mesés, vagy épp mitológiai elemekkel. Ez korábban is jellemző volt, de most sokkal erősebben éreztem. A szereplői oldalról nagyon tetszettek a "párkák" történetbe szövése, a sárkány, a fehér tigris. A mentális oldalról pedig kapunk bőven átkot, varázslatot, gondolatátvitelt.

Mi volt a legeslegkedvencebb momentum a könyvben?  Megkapjuk a Cat-ek Krónikáit, a fejezetek közé ékelve visszautazhatunk a múltba, megtudhatjuk honnan ered ez a faj, ki hozta létre és miért.
Victoria Cat végre bemutatkozhat, megismerjük valójában mennyire érző lélek is ő.
Ezek a részek elvarázsoltak, mert olyan érzelemdús mondatokkal, szívbemarkolóan valóságosan jelenik meg Vicky élete, hogy ezért millió bónusz pont jár. A végtelen.... gyönyörű gondolat, köszönet érte Benina!! Totál megérdemelnének Lucas-szal egy külön regényt!

Ki ne hagyjam, Wentworth köszöni jól van, még mindig oda van Claire-ért, be is bizonyíthatja ebben a részben is, és mivel az ő szála sincs elvarrva teljesen, várom, hogy Milan történetében még jelentős szerepet kapjon, megérdemelné!

Nagyon köszönöm, hogy ismét előolvasó lehettem, remek élmény volt, Benina nem kevés részletkérdésemre türelmesen válaszolt!  Jöhet a következő!

Borító: Ez a borító  két különböző színvilággal is szerepelt már külföldi könyveken, nekem ismerős volt. Nagyon illik a sorozat többi részéhez.
  
Kedvenc karakter: Vicky, Wentworth


Szárnyalás:  A Cat-ek Krónikái.

Mélyrepülés:  Miért nincs kibékülve Wentworth Nice-al?

Érzéki mérce: Szenvedélyben nincs hiány, de Claire-ék mellett kiemelkedően jól megírtak a Lucas-Vicky jelenetek, borzongtam rendesen!

Értékelés:

 

7 megjegyzés:

  1. Ezek után biztosan ott leszek a dedikáláson és nem kérdés, hogy kell a harmadik rész is:)))

    VálaszTörlés
  2. Eddig is kíváncsi voltam, de most teljesen meggyőztél, hogy érdemes volt várni rá. :)))

    VálaszTörlés
  3. Szerintetek kiadták már Kecskemét környékén is?

    VálaszTörlés
  4. Nemtudjátok hol lehet letölteni ??? már biztosan fennt kell hogy legyen de nem találom....

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók