KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. április 17., szerda

Hétvégén Könyvfesztivál!!!

Gyertek ki minél többen a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra! Rengeteg program, dedikálás, beszélgetés vár a látogatókra a rengeteg új könyv mellett. Helyszín újra a Millenáris Parkban lesz.
Lupi és jómagam szombaton megyünk, egész napos program lesz, jókat beszélgetünk, nézelődünk, és  minden bizonnyal otthagyjuk az utolsó pénzünket is.
A részletes program megtalálható a fesztivál hivatalos honlapjánhttp://www.konyvfesztival.com

Ezek azok a könyvek, amik nélkül nem jövünk haza!

A Maxim Kiadó meglepetése az Angyalsors sorozat  közbenső novellájának megjelentetése, ami a könyvfesztiválon lesz először kapható. 
Cynthia Hand: Angyalnyár
Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól, amelyekkel egyelőre nem képes szembenézni – ezért tökéletes menekülésnek tűnik, ha a nyarat Olaszországban tölti legjobb barátnőjével, Angelával…
Amióta Angela az eszét tudja, mindig azt magyarázták neki, hogy a szerelem veszedelmes, egy percre se hagyja őrizetlenül a szívét. Két éve azonban, amikor megismerkedett Phennel, elhatározta, hogy mindenáron közel kerül hozzá. Most döntenie kell, megoszthatja-e Clarával a titkát, vagy ha elmondja neki az igazságot, azzal kockára tesz mindent, ami fontos a számára.
A hol Angela, hol Clara nézőpontjából kibontakozó történet bemutatja a felejthetetlen nyarat, amely próbára teszi a két lány barátságát, és visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket.

A Főnix Könyvműhely két újdonságát már bemutattuk itt a blogon, de természetesen fizikai valóságában is kezünkbe akarjuk venni a könyveket és hazahozni. 
Végre azt mondhatom, hogy ezek a magyar borítók lekörözik az eredetieket! A Gyökértelen borítója egészen művészi, leesett az állam, amikor megláttam. 
Az Archivum borítója színvilágában és elrendezésben hajaz az eredetire, de mégis sokkal jobb, remekül kivitelezett munka. Gratula a kiadónak.

A Ciceró Könyvstúdió standjáról a Reached jön velem haza, már nagyon régóta várok rá.
 Ally Condie: Reached - Célhoz érve
A Társadalom elhagyása után, a Felkelés – és egymás - kétségbeesett keresése közben, Cassia és Ky ugyan megtalálják azt, amit kerestek, de újra elveszítik egymást: Cassia a Társadalomban kap munkát, ahonnan a Felkelésnek kell dolgoznia. Kyt a Társadalom határain kívülre vezénylik. Az eseményeket nem lehet előre megjósolni. Hamarosan azonban lehull a lepel néhány titokról, és új fordulatot vesznek az események.
A New York Times bestseller listáját vezető Matched-trilógia izgalmas befejező részében, Cassia megbékél a nehézségekkel, amikkel az egyéni szabadságot korlátozó élet elleni lázadás jár, keresi a számára korábban elérhetetlennek tűnő szabadságot, és tiszteletben tartja a szerelmet, ami nélkül nem tudna élni.

A külföldi megjelenés óta szeretném John Green The Fault in Our Stars  című könyvét elolvasni. A Gabo Kiadó nem is várt sokat a megjelenéssel, nagyon örülök ennek a könyvnek.
John Green: Csillagainkban a hiba
A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…


Végül néhány könyv a Könyvmolyképző Kiadó újdonságaiból:

 Swathi Awasthi: Ököl/Jog
A tizenhat éves Jace Witherspoon apja keze által átrendezett arccal régen látott testvére küszöbéhez ér – a zsebében 3,84 dollárral, a lelkében egy titokkal.
Megpróbál továbblépni, új barátokat, új iskolát és új munkát találni, de hiába minden, ha nem képes elfelejteni, amit maga mögött hagyott. Édesanyját még mindig markában tartja az apja.
És volt barátnője egy titkot őriz – ki tudja meddig.
Kiderül, hogy vannak dolgok, amiktől nem lehet csak úgy elsétálni.
Swathi Awasthi lebilincselő képet fest arról, hogy mi történik utána. Miután, azt mondod, elég, miután lelépsz – hogyan kezdj el ismét élni? Az olvasó egész biztosan nem tudja abbahagyni ezt a letehetetlen könyvet.

Ryan Loveless: Ethan és Carter
Carter Stevenson folytonos dadogásával és tikkelésével huszonnégy éves korára teljes magányra kárhoztatta magát. Jóllehet, a barátai is azzal nyúzzák, hogy a Tourette-szindrómának rendeli alá az életét, Los Angelesből egy csöndes kaliforniai kisvárosba költözik. Meghúzza magát, kerüli az embereket. Nem is sejti, hogy újdonsült szomszédja, Ethan Hart, hamarosan feldúlja magányát, és kilöki őt a nagybetűs életbe.
Ethan már a kezdet kezdetén megvallja az érzelmeit Carternek, bár közben retteg, hogy agysérülése kettejük közé áll, noha Ethan sokkal fogékonyabb az érzelmekre, mint az átlag. Carternél sokkal több forog kockán: ő többször megégette magát, és nem szeretné, ha megint összetörnék a szívét.
Ethan minden alkalmat megragad arra, hogy bebizonyítsa, ő és Carter összetartoznak. Aztán Ethan tragikus hírt kap. Végső kétségbeesésében Carterhez fordul segítségért. Vajon Carter kiállja a próbát?
Matthew Quick: Napos oldal
Patnek van egy elmélete, miszerint az élete egy film. Egy film, amelynek nemcsak főszereplője, de nézője is egyben, és amelynek rendezői székéből maga Isten dirigál. Egy film, amelynek csak és kizárólag akkor várja hepiend a végén, ha kiállja a maga elé állított próbatételeket. Ezek után talán nem meglepő, hogy Pat frissen szabadult egy elmegyógyintézetből. És az sem, hogy egyik leküzdendő akadállyal szembesül a másik után: senki sem hajlandó beszélni vele a nagy Ő-ről, aki jelenleg ex, kedvenc csapata vereséget vereségre halmoz, a talán még nála is furcsább Tiffany folyton ott liheg a nyakában, az új pszichiátere pedig mintha házasságtörésre bíztatná a gyógyulást elősegítendő. És ha ez még nem lenne elég, egy világhírű szaxofonos kísérti!
A regény elbűvölő utazásra invitál Pat elméjébe, ahonnan ugyan kissé torz, ugyanakkor végtelenül szívszorongató és szórakoztató is a kilátás. Ahonnan mi is nézői lehetünk Pat filmjének, amely néha szomorú, néha vidám, mint maga az élet.

Természetesen vasárnap hozzuk a képes élménybeszámolót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók