KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. október 3., péntek

Anna Banks: Poszeidón


A Maxim Kiadó jóvoltából október 10-én hazánkban is megjelenik Anna Banks: Poszeidón című regénye, a Szirénia öröksége trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetét!
2014. október 1-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Kiadó 2014. október 10.
332 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,07
Besorolás: YA, fantasy,

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?

A kapcsolatom a könyvvel több, mint három éves, akkor jelent meg ugyanis a beharangozó "cover reveal" a tengerentúli jó szokáshoz híven, a 2012. májusi megjelenés előtt fél évvel pillanthattuk meg először a borítót. Azonnali totális szerelem lett, imádom egyébként is a víz alatti felvételeket a borítókon, és ez a szinte UV fehér ruhás lány a kék háttérrel és a csillámlással valami gyönyörűséges. Ez egy olyan borító, amit muszáj kézbe venni és megsimogatni, úgyhogy ne csodálkozz, ha a könyvesboltban nem tudod majd otthagyni.
Egyszóval nagyon megörültem, amikor kiderült, megjelenik a Maximnál ez a könyv,  az eredeti borítóval, egy igazi szirénes történet, amire már régóta vártam. Meg is kaptam? Igen, de volt néhány kavics az úton...
Egy nagyon aranyos, vicces jelenettel indít a történet, amelyben megismerjük a főszereplőket, Florida, tengerpart, flip-flop papucs - és egy botlás, midőn a hősnő a hős karjaiba omlik. Ciki helyzet, de ismerkedésnek tökéletes és tényleg jó humorral fűszerezte az írónő, remek kezdés. Ezek után kaptam az arcomba egy hatalmas sallert, az állam a padlón, és néztem a szövegre, ez most komoly? Ezen a traumán túllépve a történet nem okoz csalódást, kaptam izgalmat, fordulatokat,  gyönyörű víz alatti jeleneteket. Ki kell emelni a világfelépítést, ami természetesen a mondavilágra alapul, és engem teljesen lenyűgözött. A szerző ügyesen bánt a történettel, itt nem istenségekről van szó, hanem királyságokról. Poszeidón és Triton népe a királyi sarjak házasságával békülhetne ki, de természetesen ez nem ilyen egyszerű.
Emma karakterére azt mondom, ígéretes, még nem  tökéletes, de láthatóan  sokat fejlődött. Átlagos lányból erős és bátor karakterré válik, aki nem hagyja magát kötélen rángatni.  Galén az első pillanattól egy lovag, gondoskodó, kedves, tökéletes szirén..  A hűsége a népéhez szívfájdító, végig kell szenvednie a döntéshez vezető utat, hogy a szívére hallgasson, vagy Triton népének érdekeit nézze. A szárazföldi élet nagy kihívás a számára, hiszen beiratkozik Emma sulijába, hogy a közelébe lehessen, és ez rengeteg vicces helyzetet szül, nem ismeri a szlenget, és egyébként is az összes nőnemű lény, kortól függetlenül "párzási jeleket" ad felé.
Merész dolog a szerzőtől egy hasonlóan dögös, ráadásul a legjobb értelemben véve őrülten hűséges pasit választani mellékszereplőnek, mégis megtette Tóraf személyében, aki Galén legjobb barátja és egyben Galén nővérének, Rainának választottja. Raina erről másképp vélekedik, kezdetben nem fogadja az udvarlást, ebből számos vicces  vagy épp zűrös jelenet kerekedik. De ez semmi ahhoz a szikraesőhöz képest, ami Emma és Galén között cikázik, vannak pengeváltások, szócsaták, no meg csókcsaták.
Egészen különleges írásmódot alkalmaz Anna Banks, Emma és Galén között váltakozik a nézőpont, de Emma E/1-ben szól hozzánk, Galén fejezetei viszont E/3 szemszögből. Ez nagyon ritka, nem is könnyű megszokni, de nem mondanám zavarónak sem. Én nagyon megszerettem a szerző stílusát, szórakoztatóan, humorosan ír, és gyönyörű víz alatti világot tár elénk. Azoknak ajánlom a könyvet, akik néhány órára szívesen elmerülnek ebben a ritkán olvasható világban és hozzám hasonlóan kedvelik a "forbidden love" minden szépségét. Nos, van egy kis függővég, de a kiadót ismerve biztos vagyok benne, hogy nem kell egy teljes évet várni a folytatásra.

Borító: Ezzel kezdtem a posztot, a leggyönyörűbb ami létezhet egy szirénes sztorihoz.

Kedvenc karakter: Galén, Tóraf

Szárnyalás:  Nagyon tetszett a szirének párválasztási szokásai.

 
Mélyrepülés:   Az a sokk az elején...

Érzéki mérce:  A két főszereplő között szikrázik a levegő, nagyon édes jeleneteket kapunk, de a ya keretein belül.

Értékelés:

BELEOLVASÓ

https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_190322544333196

 Extraként egy kis hangulatteremtés a történethez:

Forrás: Pinterest.com
Nyereményjáték:

Mostani játékunk során egy kis sellővadászatra invitálunk benneteket. Az egyes állomásokon található rövid ismertetők alapján találjátok ki, mely hableányokra, hablegényekre, vagy szirénekre gondoltunk. Írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe a nevüket, és máris esélyetek nyílik megnyerni, a Maxim Kiadó által felajánlott 3 könyvnyeremény egyikét.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!
Keménykezű, nagy hatalmú uralkodója a tengereknek, hét apja. Gondviselően óvja a népe és saját családja biztonságát, az embereket pedig ellenségeknek tartja a vízben élő lények számára. Idővel azonban kénytelen megváltoztatni a világnézetét, különösen, mikor a lánya boldogsága kerül szóba. Atlantika királya.


a Rafflecopter giveaway  

Résztvevő blogok: 

10/01 CBooks
10/03 Kelly & Lupi olvas - Hamgulatteremtő
10/05 Roni olvas - Atlantisz
10/07 MFKata gondolatai - Trailer + Titanic
10/09 Deszy könyvajánlója - Kiegészítő novellák
10/11 Dreamworld
10/13 Nem harap a blog

7 megjegyzés:

  1. Mikor jelenik meg a második része?

    VálaszTörlés
  2. nem tom de remelm n sokara!!!!!!hollo

    VálaszTörlés
  3. Szia~ Izgalmas könyvnek hangzik, nagyon jó lett a borító*-*
    Lenne egy kérdésem a történettel kapcsolatban. Ez most egész pontosan sellőkről vagy szirénekről szól? Nagy általánosságban összekeverik őket, amit én nem nagyon szeretek, mert nagyon közel állnak a szívemhez a vízi lények. Erre nem tértek ki sehol és nagy zűrt kelt bennem.
    Előre is köszönöm a válaszod :3
    Üdv: Ichi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szirének ! A folytatás pedig 2015 tavaszán várható.

      Törlés
    2. Nem teljesen... mert a Szirének a hangjukkal csábítják el a kalózokat itt pedig szó sincs éneklésről...😅 amúgy mkst olvastam de egyszerűen fantasztikus a sokk poén meg minden☺☺☺ remélem lesz kövi rész mert eddig nincs:s

      Törlés

Rendszeres olvasók