KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. november 9., vasárnap

Jus Accardo: Toxic - Mérgezés



Kedvenc Hatos párosunk, Dez és Kale folytatja kalandját a Denazen sorozat második részében. A Toxic október 28-án jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál. Tarts velünk, hogy megtudd mit gondoltunk a könyvről és a különleges interjúknak és extráknak köszönhetően többet tudj meg a könyvről, a régi barátokról és az új szereplőkről!

Könyvmolyképző, 2014
398 oldal
Fordította: Lánc Brigitta
Goodreads: 4,09
Besorolás: YA, fantasy

Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.

Ismét egy olyan könyv, amit már angolul olvastam és értékeltem is ITT , de mindenképpen szerettem volna a turnéban részt venni, hogy népszerűsítsem ezt a részt magyarul is.
Így értékelést nem kaptok most róla újra, viszont extrával készültem és a játék egyik állomása is megtalálható nálunk:

Blogturné extra - Jus kedvenc részei a Touch-ból
Nos, a Touch megjelent * mély sóhaj*. Az emberek olvassák (és szerencsére szeretik) és látom, hogy itt-ott felbukkannak idézetek az olvasók kedvenc jeleneteiből. Nem tudom elmondani, hogy ez milyen nagyszerű érzés. Komolyan. Ez nagyon melengeti a szívemet!
Így úgy gondoltam, hogy ma egy kicsit én is beszélek a kedvenc jeleneteimről (anélkül, hogy túl sokat elárulnék a történetből).

Annyira szórakoztató volt megírni az egész könyvet, de néhány jelenet így is kimagaslik - az első, amikor Dez és Kale először találkoznak. Dez hazafelé tart egy buliról és - alig áll a lábán. Belefut ebbe a srácba - szinte szó szerint - és a fiú teljesen más, mint akikkel eddig Dez találkozott. Mialatt írtam ezt a jelenetet, Dez reakciói - az arckifejezésétől kezdve egészen a hangneméig - teljesen világosak voltak a számomra. Kristálytisztán láttam magam előtt. Kale valamit követelt tőle és Dez első reakciója erre az egyik kedvenc jelenetem az egész könyvből.

Másik kedvenc jelenetem, a medvés jelenet. Valójában, ezt aligha lehetne jelenetnek nevezni, mivel olyan rövid, de akkor is ott van a kedvenceim listáján. Ezt a jelenetet a saját medvém, Oswald ihlette. Van egy medvéje!? Kérdezhetitek. Nos, így is mondhatjuk. Oswald a házam mögötti erdőben él kölyökkora óta. Amikor kicsi volt, beakadt a kinti házunk szúnyoghálójába. Kiszabadítottuk és visszament az erdőbe, de a művelet közben leszakadt egy hatalmas darab a füléből. A következő évben lejött az erdőből és soha többé nem tért vissza. A nappali szobám ablaka elé ül le és a legtöbb reggel ott sütteti magát. Onnan figyeli a házat.

Az utolsó jelenet a hálószoba jelenet. Nem, ez nem az, aminek hangzik. Vagyis nem egészen. Van néhány csók ;). Ez az a jelenet, amikor Kale először van Dez szobájában. Az egész jelenet Black Lab: This Night című számából jött. 
Épp írtam, amikor jött ez a szám és az egész dolog csak úgy kipattant a fejemből. Ez egy elég erőteljes jelenet. Cuki, tele van érzelmekkel és Kale legmélyebb félelmeiben vájkál. Kale felismeri ezt és hirtelen teljesen új megvilágításban látja magát és ez eléggé megrendítő. Azt hiszem, ezt a jelenetet idézték a legtöbben. “Már értem a kéz dolgot.”


Nyereményjáték:
Itt az idő, hogy megszenvedjetek egy Toxic példányért! 3 szerencsés ismét nyerhet egy kópiát.

Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd? Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!
                                       
                                                    C.                                               D.



A Blogturné további állomásai:
11.07. Függővég ~ karakter interjú (Dez, Kale, Alex)
11.09. Kelly & Lupi olvas ~ Jus kedvenc jelenetei a Touchból
11.11. Media - Addict ~ kritika
11.13. Könyvszeretet ~ kritika
11.15. Angelika blogja ~ kritika & playlist
11.17. Desz könyvajánlója ~ kritika
11.19. Dreamworld ~ kritika & Kedvcsináló idézetek
11.21. CBooks ~ kritika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók