KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 27., hétfő

Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a megváltás


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a megváltás című regénye, a Véletlen sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden szívszorító történek folytatását!

2015. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző, 2015
368 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads:4,13
Besorolás: NA, realista, romantikus

A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül csak napvilágra került. Ám az még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.

Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ehhez szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint az a fenyegetés, hogy örökre elveszítheti Kaydent.A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?


Jessica Sorensen tud függővéget írni, mert akár kínzásnak is felfoghattuk azt, amit az első rész végével művelt. És tudom, hogy mindenkit - akár szerette a történetet, akár nem - arra késztetett, hogy azonnal akarja olvasni a második részt.
A várva várt folytatás pedig a kezünkbe került, én pedig előre felhívnám mindenkinek a figyelmét arra, hogy ez a rész nem egy könnyű olvasmány. Az előző rész sem volt vidám és szórakoztató, de ez kifejezetten melankólikus és sok-sok türelmet igényel főleg az olvasók részéről, hiszen a főszereplőink mindegyike nagyon nehéz terhet cipel, amitől csak lassan tudnak megszabadulni - ha egyáltalán képesek lesznek rá.

A családi háttér még mindig ugyanolyan elborzasztó, mint az első részben. Kayden családját nem is tudom, hogy hogyan lehetne jellemezni, egyáltalán azt sem értem, hogy hogyan maradhatott náluk ennyi gyerek és hogyan nem derült ki ez a bántalmazás éveken keresztül. Callie családja azért egy fokkal jobb, bár náluk inkább a közöny az, ami idegesítő, de rettenetesen. Nem is csoda, hogy a főhőseink előtt nagyon nehéz út áll, hiszen a felnőttek, a tapasztaltak segítsége sehol nincs (kivéve persze Kayden pszichológusát, de az ő keze is meg van kötve sajnos). De szerencsére segítségnek ott voltak a barátok, Seth és Luke, akik nélkül nem is tudom, hogy hogyan végződött volna ez a történet. Bár Luke sok vizet nem zavart (sajnos), de csak azzal, hogy ott állt Kayden mellett végig, is óriási segítség volt. A drága, jó öreg Seth pedig egy személyben volt pszichológus, barát/barátnő és szülő. Képes volt háttérbe zárni a saját bánatát és kínlódását, hogy Callie-nek segítsen. Egyszerűen imádtam a humorát, a bölcsességét és a mindenkori segítőkészségét. Ilyen egy valódi barát. (és igen, miatta képes lettem volna megenni én is annyi eperöntetes amerikai palacsintát, amennyit Callie is elfogyasztott az események alatt:). Luke viszont nagyon felkeltette a figyelmemet, szerintem a srácban jóval több van, mint amit megmutatott eddig nekünk!
A történet nagyon szép, fájdalmasan megható; az érzelmek egész garmadáját felvonultatta, kezdve a "de megütném"-től a "halálosan szerelmes vagyok" két végletig és eleinte úgy éreztem, hogy ugyanúgy 5 csillagos lesz, mint az első rész. De itt már éreztem apróbb hibákat, amelyeket az előző részben nem láttam vagy talán a történet úgy beszippantott, hogy nem is érdekelt.
Egyrészt Kayden egy idő után rettentően idegesített a "imádlak - nem kellesz, mégis imádlak - nem érdemellek meg, menj el, nem tudok nélküled élni - de mégis elhagylak, hogy neked jobb legyen" viselkedésével és azzal, hogy Callie-t még véletlenül sem kérdezte meg, hogy ő mit akar, ő hogyan érez ezzel kapcsolatban. Inkább elmenekült, visszajött, elfutott, hirtelen megjelent és közben a szerencsétlen lányt az érzelmeivel együtt a sárba taposta. És még ezt is elviseltem volna, mert mind a ketten sérültek és a szívem mélyén tudom, hogy Kayden miért viselkedik így. De számomra túlságosan elhúzódott ez az egész és  szerintem, ha egy picit rövidebb lett volna a regény, akkor erősebb lehetett volna a hatása. A vége pedig számomra a lassú "előjáték" után túlságosan gyors lett, mintha az írónő megunta volna ezt a huzavonát és szerette volna minél hamarabb befejezni.

Mindösszességében azért nem volt rossz a folytatás, engem is elég mélyen megérintett, csak itt már láttam apróbb hibákat is. De aki az első részt a kedvencei között tartotta számon, az nagy valószínűséggel ezt is oda fogja sorolni. Talán csak velem van baj, talán csak én vagyok már nagyon kritikus az ilyen érzelmi sérült fiatalokról szóló történetekkel:).

Borító: Nagyon tetszik, nagyon kifejező és tökéletesen követi az első rész koncepcióját
Kedvenc karakter: Callie, Kayden, Seth

Szárnyalás: a főszereplők bátorsága és kitartása

Mélyrepülés: a családi hátterek

Érzelmi mérce: rengeteg fájdalom, szomorúság, de mellette sok-sok szeretet és persze rengeteg (sőt szerintem egy picit túl sok) forró jelenetnek is szemtanúi lehetünk

Értékelés:

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során a helyes pasiké és a motoroké lesz a főszerep. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik filmes vagy sorozatos fiúra gondoltunk, és beírni a karakter (nem a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét) nevét a rafflecopter megfelelő sorába. Ha mind a tíz állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Callie, Kayden és a megváltás c.könyv egy példányát.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!! 


A blogturné további állomásai:
04/21 Deszy könyvajánlója
04/22 Media Addict
04/23 Kristina blogja
04/24 Angelika blogja
04/25 CBooks
04/26 MFKata gondolatai
04/27 Kelly Lupi olvas
04/28 Tekla könyvei
04/29 Zakkant olvas
04/30 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók